Η Mazda και η Bose κλείνουν 30 χρόνια συνεργασίας

Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας


Ηταν 1991 οταν ξεκινουσε μια τεχνολογικη συνεργασια που εμελλε να διαρκεσει τρεις δεκαετιες μεχρι σημερα. Ηταν τοτε που η Mazda και η Bose ξεκινησαν να συνεργαζονται. Με βαση την τριτη γενια του Mazda RX-7 πριν απο τριαντα χρονια, οι δυο εταιρειες συνεχισαν να συνεργαζονται σε καινοτομες ηχητικες λυσεις υψηλης ποιοτητας που συμβαλλουν στην εξασφαλιση κορυφαιας οδηγικης εμπειριας.

Ο συνδυασμος της δυναμης του ηχου και της χαρας της οδηγησης, προσφερει μια εξαιρετικη και συναρπαστικη εμπειρια στον πελατη, και δινει στους επιβατες τη δυνατοτητα να απολαμβανουν την καθε ακουστικη λεπτομερεια, χαριζοντας τους την αισθηση οτι βρισκονται ζωντανα σε μια αιθουσα συναυλιων μεσα στο αυτοκινητο τους.  

Mazda RX-7: Απο εκει που ξεκινησαν ολα

Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας
Το φοβερο και τρομερο Mazda RX-7

Πανισχυρο μπασο και εκπληκτικος ηχος – αυτες ηταν οι απαιτησεις που ειχαν θεσει οι μηχανικοι του ηχου που εργαζονταν στο Mazda RX 7 FD. Στην αναζητηση εξαιρετικης ηχητικης αποδοσης που θα μπορουσε να ταιριαζει με αυτα τα κορυφαια προτυπα, η ομαδα του Ryoji Oe παρουσιασε το συστημα Acoustic Wave Cannon της Bose. Το συστημα αναπαραγωγης μπασων που περιλαμβανει ενα σωληνα μηκους 3,6 μετρων με woofer υψηλης ισχυος στο εσωτερικο, παρειχε ακριβως αυτο που εψαχνε η Mazda, και οι δυο εταιρειες αρχισαν να εργαζονται ενσωματωνοντας αυτη την τεχνολογια των ηχειων στο αυτοκινητο.

MAZDARX 7 FD 935 8 1 Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας
Και το πισω μερος του, σε περιπτωση που θελεις να το εμπεδωσεις

Και ενω στην αρχη το εγχειρημα εμοιαζε αξεπεραστο, ενα εξυπνο συστημα πτυχωσεων και καμπυλων εδωσε στους μηχανικους της Bose και της Mazda, τη δυνατοτητα να τοποθετησουν το μακρυ σωληνα στο πισω μερος του αυτοκινητου χωρις να διακυβευεται ο χωρος η η ποιοτητα του ηχου. “Η τεχνολογια Acoustic Waveguide και το RX-7 εκαναν τη μουσικη αβιαστη”, θυμαται ο Mike Rosen, Αρχιμηχανικος της Bose Automotive Systems, ο οποιος συμμετειχε στο εργο. Μια επιτυχια που αποτελεσε το εναυσμα για τη διαρκη αποστολη της δημιουργιας συστηματων αναπαραγωγης κορυφαιας ποιοτητας ηχου σε πολλα ακομη μοντελα της Mazda.

Mazda MX-5: Αναπαραγωγη εξαιρετικης ποιοτητας ηχου.

Mazda MX 5 Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας
Η -εξαιρετικη- τεταρτη γενια του ΜΧ-5

Ενα ιδιαιτερα προκλητικο οροσημο σε αυτη την πορεια, ηταν το εμβληματικοτερο μεχρι σημερα, μοντελο της Mazda, το Mazda MX-5. Η αναπαραγωγη εξαιρετικης ποιοτητας ηχου για cabrio μοντελα με κατεβασμενη την οροφη αποτελεσε μια προκληση για τους κατασκευαστες και τους σχεδιαστες ηχου σε ολο τον κοσμο, αλλα η Mazda και η Bose βρηκαν μια καινοτομο λυση. Ενας ισοσταθμιστικος διακοπτης (EQ switch) προσαρμοζει αυτοματα τις παραμετρους του ηχου οταν το αυτοκινητο ειναι ανοιχτο, και τα ενσωματωμενα στα προσκεφαλα των καθισματων, ηχεια UltraNearfield προσφερουν μια συναρπαστικη εμπειρια ακροασης, ακομη και οταν η οροφη ειναι ανοιχτη.

Επιπλεον, η τεχνολογια αντισταθμισης θορυβου AudioPilot της Bose, παρακολουθει συνεχως τους θορυβους του περιβαλλοντος και προσαρμοζει αυτοματα την αναπαραγωγη του ηχου σε οποιεσδηποτε μεταβαλλομενες συνθηκες, οπως ο θορυβος του δρομου και του αερα. Με αυτον τον τροπο, ο οδηγος μπορει να εστιασει την προσοχη του στη μουσικη και την οδηγικη εμπειρια, χωρις να χρειαζεται να κανει χειροκινητες ρυθμισεις.

Mazda MX-30: Δυναμωστε τα μπασα

MazdaBose Teaser Bild Clip1 Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας
Το teaser της “επετειου” εχει το ΜΧ-30

Η τελευταια γενια αυτοκινητων Mazda ενσωματωσε μια ακομη σημαντικη ανακαλυψη της 30ετους συνεργασιας: Σχεδον σε ολα τα μοντελα απο το Mazda3 του 2019, τα woofer μεταφερθηκαν απο τα πανελ των θυρων στο πλευρικο τμημα του θολου των ποδιων πανω απο το δαπεδο. Αυτη η νεα τοποθετηση δεν απελευθερωνει μονον χωρο για μεγαλυτερες θηκες στις πορτες, αλλα συμβαλλει επισης σε μια καλυτερη εμπειρια ηχου, καθως τα κυματα του μπασου αντανακλωνται ταυτοχρονα απο το πατωμα, πλευρικο τοιχωμα και το κατω μερος του ταμπλο. Αυτο το εφε γωνιακης αντανακλασης δημιουργει μια εξαιρετικα εντυπωσιακη, πλουσια αναπαραγωγη μπασων που δεν ειναι ουτε υπερβολικη ουτε προκαλει βομβο.

MazdaBOSE Teaser Bild Clip1 2 Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας
Η Mazda και η Bose κλεινουν 30 χρονια συνεργασιας

Επιπλεον, τα woofers στους εμπρος θολους, συμπληρωνονται με ενα επιπλεον subwoofer στο πισω μερος για να «δεσει» με την αποδοση των χαμηλων συχνοτητων στην καμπινα. Η νεα διαμορφωση – που ονομαζεται ευστοχα BassMatch – εμφανιζει ολες τις δυνατοτητες της στο αμιγως ηλεκτρικο Mazda MX-30: Επειδη ο ηχος απο τον κινητηρα απουσιαζει, ο οδηγος και οι επιβατες μπορουν να βιωσουν ακομα πιο κρυσταλλινο ηχο, και μια εμπειρια αναπαραγωγης του ηχου, τοσο πιστη οσο ποτε αλλοτε.

Βλεπε επισης

Nissan Fairlady Z Concept Με 400 αλογα το νεο Nissan Z!

Απο το πρωτο εργο μεχρι σημερα, η συνεργασια μεταξυ Mazda και Bose χαρακτηριζεται οχι μονο απο τη μηχανικη εφευρετικοτητα, αλλα και απο το αριστο πνευμα συνεργασιας μεταξυ των δυο εταιρειων: Ενα παθος να υπερβουμε τα ορια του δυνατου και μια κοινη πεποιθηση οτι οι premium λυσεις απαιτουν μια τολμηρη, και αντισυμβατικη προσεγγιση. Αυτο ειναι το στοιχειο που θα οδηγησει σε κοινες συνεργασιες και τα επομενα χρονια – ανθρωποι με παθος που προσπαθουν για μοναδικες λυσεις προς εναν κοινο στοχο: Την τελεια συνδεση μεταξυ αυτοκινητου, οδηγου και μουσικης.



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!