Ο Kimi, αποχωρεί απο την Formula 1

Ο Kimi, αποχωρει απο την Formula 1


Kimi Räikkönen

O οδηγος της Alfa Romeo Racing ORLEN, Kimi Räikkönen, ανακοινωσε την αποχωρηση του απο την Formula 1 στο τελος της φετινης σαιζον. Ο Φινλανδος αυτη τη στιγμη ειναι ο πιο εμπειρος οδηγος στο Πρωταθλημα, εχοντας συμμετασχει σε 344 Grand Prix. Η αποχωριση του απο το θεσμο θα γινει αφου θα εχει συμπληρωσει ενα ρεκορ συμμετοχης σε 19 σαιζον, οπου κατεκτησε 21 νικες, ενα Παγκοσμιο Πρωταθλημα και την αγαπη χιλιαδων φιλων του μηχανοκινητου αθλητισμου σε ολο τον κοσμο.

 

Ο Kimi Räikkönen πραγματοποιησε το ντεμπουτο του στη Formula 1 το 2001 με την Sauber F1 Team, την οποια βοηθησε να πετυχει την καλυτερη επιδοση της στο Πρωταθλημα Κατασκευαστων (4η θεση), ενω στη συνεχεια συνεχισε την καριερα του στις McLaren και Ferrari. Μετα απο μια διακοπη 2 ετων (2010-2011), επεστρεψε στην F1 με την Lotus και στη συνεχεια αγωνιστηκε και παλι με τα χρωματα της Ferrari. Η επιστροφη στο Hinwil για να αγωνιστει για ακομα τρεις σαιζον με την Alfa Romeo Racing ORLEN κλεινει τον κυκλο της πορειας μιας ξεχωριστης προσωπικοτητας με μια μοναδικη παρουσια στην κορυφαια μορφη του μηχανοκινητου αθλητισμου.

 

Η Alfa Romeo Racing ORLEN θα ηθελε να εκφρασει την ευγνωμοσυνη της στον Kimi για τα χρονια που αγωνιστηκαν μαζι, την επαγγελματικη του ηθικη, το παθος του για τους αγωνες και την αποφασιστικοτητα του απο την πρωτη μεχρι και την τελευταια ημερα. Ενας πραγματικα μοναδικος χαρακτηρας, ειλικρινης και αγαπητος απο ολους με οσους συνεργαστηκε.

 

Η ομαδα ευχεται στον Kimi οτι καλυτερο για εκεινον στη νεα σελιδα της ζωης του, οπου η οικογενεια του θα εχει τη χαρα να απολαυσει την παρουσια του στο σπιτι μετα το πεσιμο της καρο σημαιας στον αγωνα του Abu Dhabi, οπου θα ολοκληρωθει το Πρωταθλημα του 2021. Μεχρι τοτε η ομαδα και ο οδηγος θα δωσουν τον καλυτερο τους εαυτο.

 

 

Βλεπε επισης

FordGamescom2021 TFZ P1 2 Η Ford, η Fordzilla και πως μπορεις να οδηγησεις το αγωνιστικο P1

Jean Philippe Imparato, CΕΟ της Alfa Romeo

«Ο Kimi ειναι ενας θρυλος για τους αγωνες και ηταν φανταστικο για την Alfa Romeo οτι αποτελεσε σταθμο της καριερας του. Ηταν παντα ενα αστερι, ως οδηγος, αλλα και ως πρεσβευτης της μαρκας. Απεδειξε οτι ηταν ενα φαινομενο στην πιστα, οντας ταχυς και αποφασιστικος. Ο “IceMan” θα ειναι για παντα ενα σταθμος στην ενδοξη ιστορια της Alfa Romeo.»

 

Frédéric Vasseur, Επικεφαλης της Alfa Romeo Racing ORLEN

«Δεν υπαρχει αλλος οδηγος που να μοιαζει στον Kimi Räikkönen. Η παρουσια του, το χαρισμα του και η μοναδικη του προσωπικοτητα συνδυαζονται με τις μοναδικες του δυνατοτητες, οι οποιες του εξασφαλισαν το 2001 την εισοδο του στην Formula 1. Ηταν χαρα μας που εργαστηκαμε μαζι του ολα αυτα τα χρονια και πιστευω οτι μιλω εκ μερους ολων στην Alfa Romeo Racing ORLEN, οταν λεω οτι ο Kimi εγραψε μοναδικες σελιδες ιστοριας για την ομαδα μας και συνολικα το αθλημα.»



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!