Biturbo, με 400 ίππους. Το νέο Nissan Z είναι εδώ!

Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!


Ηταν Οκτωβριος του 1969. Στο Μπρουκλιν, στις ΗΠΑ, η ιαπωνικη μαρκα Datsun παρουσιαζε το σπορ αυτοκινητο 240Ζ. Στα χρονια που περναγαν, το Ζ -στα χερια της Nissan πια- θα εξελισσοταν σε εναν θρυλο, οχι μονο στις ΗΠΑ, η στην Ιαπωνια οπου γεννηθηκε. Σε καθε γωνια του κοσμου, ολα τα αυτοκινητα της Nissan με το Ζ στο καπο τους -στην Ελλαδα περισσοτερο το 350Ζ- θα δημιουργουσαν στρατιες απο ενθουσιωδεις φαν. Και οχι αδικα.

svg%3E Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!
Εντυπωσιακος ο σχεδιασμος του νεου Ζ

Το πληρωμα του χρονου ηρθε. Σημερα, μολις πεντε μιλια απο το σημειο που το Datsun 240Z εκανε το ντεμπουτο του, στο Duggal Greenhouse του Μπρουκλιν, η Nissan αποκαλυπτει το ολοκαινουργιο σπορ αυτοκινητο Z 2023. Το πολυαναμενομενο μοντελο, σε εποχες που ολα… εξευγενιζονται, διατηρει την παραδοσιακη συνταγη του θερμικου κινητηρα, της πισω κινησης, του μηχανικου κιβωτιου ταχυτητων, της ενθουσιωδους σχεδιασης. Και μαλιστα ειναι V6 biturbo, με 400 ιππους. Τι αλλο να ζητησει κανεις;

svg%3E Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!
Διατηρειται η ιδια σφηνοειδης, κουπε σχεδιαση με παραπομπες στο 240Ζ

“Οταν παρουσιασαμε το Z το 1969, το μοντελο ηταν μια επανασταση. Απο τοτε, για περισσοτερα απο 50 χρονια, η Nissan εφερε στυλ, ταχυτητα, αξιοπιστια και πολλα αλλα σε εκατομμυρια ενθουσιωδεις οδηγους, σε ολο τον κοσμο”, λεει ο Ashwani Gupta,διευθυνων συμβουλος της Nissan Motor Co. Ltd.

svg%3E Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!
“Παραδοσιακο” το εσωτερικο του νεου Nissan Z

Μονο… Nissan Ζ

Ενω οι εξι προηγουμενες γενιες του εμβληματικου σπορ αυτοκινητου της Nissan χαρακτηριζονται ολες απο αριθμητικες κωδικες ονομασιες, ο πολυαναμενομενος επανασχεδιασμος του μοντελου, θα γινει γνωστος στις Ηνωμενες Πολιτειες απλα με ενα μονο γραμμα : Z.

svg%3E Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!
Παρατηρηστε τις δυο αποληξεις της εξατμισης

Το Z 2023 προσφερει ενα κομψο, ελκυστικο εξωτερικο με μια σιλουετα που δειχνει σεβασμο στο αρχικο μοντελο, με μακρυ καπο και χαμηλο στησιμο πισω. Στο εσωτερικο του, το οδηγοκεντρικο cockpit περιλαμβανει μια προσαρμοσιμη οθονη 12,3 ιντσων, με διαθεσιμα δερματινα σπορ καθισματα και ηχοσυστημα Bose® 8 ηχειων.

Βλεπε επισης

svg%3E Η Αθηνα απαγορευει τα diesel ως το 2025!
svg%3E Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!
To Z θα διατιθεται και με διχρωμια στην οροφη

Ολα τα μοντελα Nissan Z 2023 ειναι εξοπλισμενα με κινητηρα 3.0 λιτρων V6, με διπλο turbo 400 ιππων και επιλογη ειτε χειροκινητου κιβωτιου 6 σχεσεων με συμπλεκτη αγωνιστικων επιδοσεων EXEDY®, η του νεου αυτοματου κιβωτιου 9 σχεσεων με paddles αλουμινιου.

Ενα βιντεο του νεου μοντελου!

“Το Z ηταν ανεκαθεν ενα προσιτο σπορ αυτοκινητο, σωστα τοποθετημενο αναμεσα στις φιλοδοξιες του οδηγου και στην επιτευξη των ονειρων και της πραγματικοτητας. Αυτη η τελευταια εκδοχη ειναι τωρα ετοιμη να ενθουσιασει τους λατρεις του Z και να δημιουργησει μια ολοκληρη νεα γενια θαυμαστων του μοντελου, οταν θα ερθει εδω, στην αγορα των ΗΠΑ, στις αρχες του επομενου ετους”, εξηγει ο Gupta.

svg%3E Biturbo, με 400 ιππους. Το νεο Nissan Z ειναι εδω!
Φινα υλικα και σπορ πινελιες στο εσωτερικο

Το Z 2023 θα διατιθεται στις ΗΠΑ στις εκδοσεις Sport και Performance, καθως και στην ειδικη εκδοση “Proto Spec”, η οποια περιοριζεται σε 240 μοναδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!