Η Nissan θα μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων της, για να «χωρέσει» νέες τεχνολογίες και καλύτερες επιδόσεις

Η Nissan, πιστη στο οραμα της για καινοτομιες, δεσμευεται  με μια στρατηγικου χαρακτηρα επιλογη, που αποσκοπει στη μειωση του βαρους για την γκαμα των επιβατικων οχηματων της, αρχης γενομενης απο το 2016.

Το συγκεκριμενο προγραμμα της Nissan με την ονομασια  “Lightweighting Programme”,  θα παραγει μια πρωτοποριακη δομη απο πρωτοτυπα υλικα, ειδικα σχεδιασμενα για να χρησιμοποιηθουν για το πατωμα των μελλοντικων οχηματων της φιρμας.
Σε στενη συνεργασια με την αλυσιδα εφοδιασμου του Ηνωμενου Βασιλειου, η Nissan θα αντλησει τεχνογνωσια  απο τα υλικα και τις τεχνικες που χρησιμοποιουνται τοσο στον μηχανοκινητο αθλητισμο, οσο και στην αεροδιαστημικη βιομηχανια, συμπεριλαμβανομενων των υλικων που χρησιμοποιουνται  σε διαστημικα ταξιδια .

Εκτος απο το “Lightweighting Programme”, η Nissan ηδη εφαρμοζει ενα εκτεταμενο προγραμμα μειωσης της μαζας για τα οχηματα της, με χαρακτηριστικα παραδειγματα την μειωση του βαρους  κατα 90kg  και 40kg, στα  X-Trail και Qashqai αντιστοιχα. Με βαση το ισχυον προγραμμα, οι μηχανικοι της Nissan κανουν χρηση ελαφρυτερων αλλα και ισχυροτερων υλικων, χωρις να θυσιαζεται (λογω βαρους) η προσθηκη επιπλεον εξοπλισμου στα συγκεκριμενα μοντελα.

Με το “Lightweighting Programme”, η Nissan θα βελτιωσει περαιτερω τις επιδοσεις και  την καταναλωση καυσιμων των οχηματων της, ενω θα λειτουργησει και αντισταθμιστικα ως προς το βαρος των νεων τεχνολογιων που προστιθενται στα αυτοκινητα της.


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!