Απο το 2030 ολα τα Jaguar Land Rover θα ειναι ηλεκτρικά!

  

  Αλλο ενα εμβληματικο \”καστρο\” της αυτοκινησης, πεφτει, ως θυμα της σταδιακης αποσυρσης καθε ΜΕΚ απο την αγορα, μεχρι και το 2040, οπως προβλεπει το πλανο της Ευρωπαϊκης Ενωσης. Αυτη τη φορα, προκειται για το εμβληματικο βρετανικο οχυρο της Jaguar Land Rover, η αποτελει ενα απο τα πλεον εμβληματικα brand της αγγλικης βιομηχανιας αυτοκινητων. Σε περας δεκαετιων, τα μοντελα του κατασκευαστη εχουν γινει ταυτοσημο της βρετανικης φινετσας, αλλα και αρωγοι νεων τεχνολογικων εφαρμογων. Με την ηλεκτροκινηση να βρισκεται πλεον στο προσκηνιο των νεων τεχνολογικων εφαρμογων, η κατασκευαστρια ανακοινωσε μια σειρα επερχομενων plug-in υβριδικων, αλλα και αμιγως ηλεκτρικων μοντελων.

 

  Η ινδικη Tata Motors, η κατοχος της JLR εδω και περιπου μια δεκαετια, ανακοινωσε σημερα, πως η βρετανικη εταιρεια θα προβει σε δαπανες περι τα 3,5 δισεκατομμυρια δολαρια ανα χρονο, προς τη μεταβαση της στο πληρη εξηλεκτρισμο της γκαμας μοντελων της μετα το 2030. Σημερα, η Jaguar Land Rover, διαθετει μολις ενα αμιγως ηλεκτρικο μοντελο (τη Jaguar I-Pace) και μια σειρα plug-in hybrid μοντελων στα Land Rover και Range Rover. Συμφωνα με το Διευθυνοντα Συμβουλο της, Thierry Bollore, αυτο προκειται να αλλαξει αμεσα, καθως η βρετανικη εταιρεια σκοπευει να διαθεσει στην αγορα, εξι νεες πληρως ηλεκτρικες εκδοσεις στα μοντελα της Land Rover μεσα στα επομενα 4 χρονια, προκειμενου να συμμορφωθει με τις νορμες ρυπων της Ευρωπαϊκης Ενωσης, πραγμα που απετυχε να κανει περυσι, με αποτελεσμα να πρεπει να αποδωσει περι τα 35 εκατομμυρια ευρω σε προστιμα.

 

  Περαν αυτου, προσθετει ο Thierry Bollore, η JLR σκοπευει να οδηγηθει σε πληρη εξηλεκτρισμο των μοντελων της, προκειμενου να συμμορφωθει με τα σημεια των καιρων και τις απαιτησεις του πελατη του αυριο, διατηρωντας ωστοσο αναλλοιωτο το κομματι της ταυτοτητας και του χαρακτηρα καθε ενος εκ\’ των δυο brand, οπως επιτυχημενα ξεκινησε να κανει η I-Pace της Jaguar, ηδη απο το 2018. Το μελλον της JLR προβλεπεται λοιπον και αυτο, αθορυβο αλλα και φιλικο προς το περιβαλλον. Βεβαια, ομολογουμε πως θα μας λειψουν καποια \”ακραια\” στοιχεια του, οπως τα μοντελα SVR τοσο στις Jaguar, οσο και στα Range Rover.

 


 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!