Βραβείο τεχνολογίας για το e-POWER της Nissan

Το βραβειο της ονομασιας Τεχνολογια της Χρονιας για το 2019 απο την μη κερδοσκοπικη οργανωση  Automotive Researcher\’s and Journalists\’ Conference of Japan (RJC) κερδισε το ηλεκτροκινητο συστημα μεταδοσης κινησης e-POWER της Nissan, που διατιθεται στο μινι βαν Serena.


Η RJC ανακοινωσε το συγκεκριμενο βραβειο, μετα απο τον τελικο γυρο ψηφοφοριας για τα ετησια βραβεια του Αυτοκινητου της Χρονιας,  στις 13 Νοεμβριου.


\”Η Nissan δημιουργησε ενα ηλεκτροκινητο οχημα με εξαιρετικη οικονομια καυσιμου, χρησιμοποιωντας τα υπαρχοντα εσωτερικα μερη και συμπεριλαμβανοντας βασικα εξαρτηματα οπως ο κινητηρας και η μπαταρια\”, οπως δηλωσε η επιτροπη  της οργανωσης. “Αξιοποιωντας πληρως το συστημα πεδησης, το e-POWER επιτρεπει τη λειτουργια με ενα πενταλ, κανοντας πιο ευκολη και ετσι πιο ευχαριστη την οδηγηση”.


Το Serena εγινε το δευτερο μοντελο της Nissan που εξοπλιστηκε με το e-POWER τον περασμενο Φεβρουαριο, ακολουθωντας το Note e-POWER, το οποιο λανσαριστηκε στην Ιαπωνια τον Νοεμβριο του 2016. Το συστημα e-POWER συνδυαζει εναν ηλεκτροκινητηρα που μεταδιδει την κινηση στους τροχους, με εναν βενζινοκινητηρα που φορτιζει την μπαταρια του οχηματος.


Επειδη οι τροχοι κινουνται απο το ηλεκτρικο μοτερ, το συστημα e-POWER προσφερει στον οδηγο  την ισχυρη, ομαλη επιταχυνση ενος ηλεκτροκινητου οχηματος, με την αποδοση  ροπης απο το συστημα να ξεπερνα εκεινη ενος μινι βαν με κινητηρα 3,5 λιτρων !  Ο κινητηρας βενζινης που χρησιμοποιειται αποκλειστικα για τη φορτιση της μπαταριας, λειτουργει με μια σταθερη ταχυτητα για βελτιστη  αποδοση καυσιμου, επιτυγχανοντας 26,2 km/l, γεγονος που τον καθιστα Νο1 στην κατηγορια του.

Διασκεδαστικο και ανετο στην οδηγηση, το Serena e-POWER εχει κανει “θραυση”  στην Ιαπωνια. Απο την εναρξη της  κυκλοφοριας του, το 40% των αγοραστων του μοντελου επελεξε την εκδοση e-POWER. Εκτος απο την ισχυρη επιταχυνση του συστηματος,  η λειτουργια e-POWER Drive του αυτοκινητου,  προσθετει την ευκολια να μπορει να επιταχυνει η να επιβραδυνει χρησιμοποιωντας μονο το πενταλ του γκαζιου. Χρησιμοποιωντας τη λειτουργια e-POWER Drive, ο οδηγος απαλλασσεται απο το σχετικο στρες, καθως το πατημα στο πενταλ του φρενου μειωνεται κατα περιπου 70%.

Με βελτιστοποιημενη διαχειριση της λειτουργιας του κινητηρα και με χαρακτηριστικα που μειωνουν τον θορυβο σε ολο το αμαξωμα, το Nissan Serena e-POWER καθισταται ασυγκριτα ησυχο στην κλαση του.

Το συστημα e-POWER αποτελει πυλωνα  της στρατηγικης της Nissan για την ηλεκτροκινηση. Η Nissan σχεδιαζει να προωθησει περισσοτερα μοντελα e-POWER παγκοσμιως,  στο πλαισιο του Nissan Intelligent Mobility, του οραματος της  για να αλλαξει τον τροπο με τον οποιο τα αυτοκινητα τροφοδοτουνται, οδηγουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!