Η Ariel φτιάχνει το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου!

Η Ariel, η μικρη βρετανικη εταιρεια κατασκευης (υπερ)αυτοκινητων, δεν εμφανιζεται συχνα. Οταν το κανει ομως, παιρνει τα σκαλπ οσων βρισκονται μπροστα της. Οπως εκανε με το Atom, για παραδειγμα, το ρεκορ του οποιου στην \”πρασινη κολαση\”, ακομα κυνηγαει ο μισος (και βαλε) πλανητης. Αυτη τη φορα ομως, η βρετανικη εταιρεια μας εχει μεγαλα νεα. Πολυ μεγαλα νεα.

Η Ariel εξελισσει ενα τετρακινητο ηλεκτρικο hypercar, με τον κωδικο Ρ40, το οποιο θα εχει τις καλυτερες επιταχυνσεις στον πλανητη. Για του λογου το αληθες, το Ρ40 φερεται να ειναι ικανο να κανει το σπριντ απο σταση στα 100 χ.α.ω σε 2,4 δευτερολεπτα, το 0-160 σε 3,8 δευτερολεπτα, το 0-240 σε 7,8 και η τελικη του να περιοριζεται στα 255 χ.α.ω.
Αυτες οι πορτες…
 
Το Ariel P40 θα φορα τεσσερα ηλεκτρικα μοτερ, ενα σε καθε τροχο, συνολικης αποδοσης 1180 ιππων. Καθε μοτερ, θα αποδιδει 295 ιππους και θα τροφοδοτειται απο μια μπαταρια 42 Kwh. Τα πισω μοτερ θα εχουν και απο εναν range extender –μια τουρμπινα που εξελιξε η Delta Motorsport

O range extender που εξελιξε η Delta Motorsport

Προκειται για μια μικρο-τουρμπινα, που θα παιρνει κινηση απο βενζινη, ενω θα αποδιδει 47 ιππους και θα τοποθετειται πανω απο καθε μοτερ στο πισω μερος. Η αυτονομια του Ρ40 αναμενεται να ειναι περιπου στα 160 χιλιομετρα, ενω η Ariel λεει οτι θα ειναι ικανο να τρεξει flat-out στην πιστα για περιπου 15 λεπτα.
Το Ariel P40 η Hipercar, χωρις… τα περιττα πανω του

Με το βαρος του στα 1600 κιλα, με εκτεταμενη χρηση αλουμινιου (το σασι) και ανθρακονηματων (το… υπολοιπο αυτοκινητο) το Ρ40 υποσχεται να χρησιμοποιησει μια τρελη λυση απο τα παλια. Ενα ειδος συσκευης με ανεμιστηρα που θα \”ρουφα\” τον αερα κατω απο το αυτοκινητο, δινοντας του καλυτερο κρατημα, θυμιζοντας μας το θρυλικο Chaparral 2J \”fan car\”.
Παρατηρησε τα ανεμιστηρακια που \”βλεπουν\” προς το εδαφος. Πιθανοτατα εχουν τοποθετηθει για να παραγουν downforce
 
Το νεο μοντελο της Ariel αναμενεται να αποκαλυφθει στα τελη Σεπτεμβριου και να βγει στην παραγωγη το 2020, ενω αναμενεται να ανακοινωθει και μια πισωκινητη εκδοση, λιγο μικροτερης αποδοσης αποδοσης.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!