Η BMW αποκάλυψε στο Παρίσι το πρωτότυπο X2 και μας εντυπωσιάζει με την coupe εμφάνιση


Τη σκηνη του φετινου Σαλονιου Αυτοκινητου της Γαλλικης πρωτευουσας επελεξε το BMW Group για να παρουσιασει τη BMW Concept X2. Το νεο μελος της compact κατηγοριας με τη δικη του μοναδικη σχεδιαση ξεχωριζει απο την υπολοιπη οικογενεια Χ, ενω παραλληλα τιμα την ‘coupe’ παραδοση του BMW Group. Αποτελεσμα: ενα compact πρωτοτυπο που ξεχειλιζει απο μια αστικη γοητεια.

«Η BMW Concept X2 ειναι ενα οχημα για δραστηρια ατομα που αναζητουν ενα συνδυασμο απολαυσης και πρακτικοτητας», εξηγει ο Adrian van Hooydonk, Ανωτερος Αντιπροεδρος Σχεδιασης του BMW Group. «Το πρωτοτυπο απεικονιζει μια νεα και συναρπαστικη πλευρα της μαρκας BMW στην κατηγορια compact».

Σχεδιαση
Η σχεδιαση της BMW Concept X2 ειναι ενα παντρεμα αντιφατικων στοιχειων σε μια αρμονικη αισθητικη. «Η BMW Concept X2 συνδυαζει τη σχεδιαστικη φιλοσοφια ενος γρηγορου, χαμηλου coupe  με την ανθεκτικη δομη ενος μοντελου X. Προκειται για ενα σπορ οχημα με τολμηρο χαρακτηρα που ανοιγει νεες συναρπαστικες σχεδιαστικες προοπτικες για τη μαρκα BMW», σχολιαζει ο Karim Habib, Επικεφαλης της BMW Design.

Ο ξεχωριστος χαρακτηρας της BMW Concept X2 προδιδεται απο τις αναλογιες της. Ενω οι μεγαλοι τροχοι και η γνωριμη σχεδιαση δυο ογκων υπογραμμιζουν τη λειτουργικοτητα ενος μοντελου Χ, το μακρυ μεταξονιο, η επιμηκυμενη γραμμη οροφης, οι κοντοι προβολοι και η εντονα κεκλιμενη κολονα C χαριζουν στο χαμηλωμενο αμαξωμα μια σπορ αισθηση coupe. Η αλληλεπιδραση σκουροτερων προστατευτικων επιφανειων με την εντυπωσιακη εξωτερικη αποχρωση Luminous Red κανει την Concept X2 να φαινεται ακομα πιο λεπτη απο το πλαϊ.

Δυο πλευρες μιας προσωπικοτητας – η πλαϊνη οψη.
Στο πανω τμημα των πλευρων του αυτοκινητου κυριαρχουν σπορ σχεδιαστικα στοιχεια. Η επιμηκυμενη γραμμη οροφης και οι μικρες κρυσταλλινες επιφανειες δημιουργουν μια αισθηση μηκους. Τα πισω παραθυρα λεπταινουν προς τα πισω, διαμορφωνοντας αθλητικους ‘ωμους’. Τα πλαισια των παραθυρων και οι ενσωματωμενες βασεις καθρεπτων δυο τμηματων (και τα δυο απο ‘βουρτσισμενο αλουμινιο’) προσδιδουν μια εξτρα νοτα πολυτελειας. Η διατομη του αλουμινενιου προφιλ πετυχαινει μια ελκυστικη αντιθεση. Η σχεδιαση των κρυσταλλινων επιφανειων ολοκληρωνεται με μια δυναμικη ερμηνεια του χαρακτηριστικου BMW Hofmeister kink. Οπως το λογοτυπο στην κολονα C – κλασικο σχεδιαστικο στοιχειο σπορ coupe της BMW – αποτελει μια ξεχωριστη λεπτομερεια. Η μεγαλη αεροτομη στο χρωμα του αμαξωματος επεκτεινει οπτικα την οροφη πανω απο το φιμε πισω παρμπριζ. Καθως εκτεινεται απο τις κολονες C, χαριζει στο πισω τμημα της BMW Concept X2 τις σπορ καμπυλες της.

Χαμηλοτερα τωρα, στοιχεια ταυτοτητας μοντελων Χ μονοπωλουν την προσοχη. Μυωδεις επιφανειες, μεγαλοι θολοι τροχων και κομψες προστατευτικες ποδιες γυρω απο τα μαρσπιε δημιουργουν μια τολμηρη αντιθεση με τα δυναμικα στοιχεια που βρισκονται πιο πανω. Παρατηρωντας τις λεπτομερειες, οι πλευρικες επιφανειες συνδυαζουν μεγαλα, λεια τμηματα με ακριβεις ακμες, αναδεικνυοντας την ‘γραμμωμενη’ εμφανιση του αυτοκινητου. Οι εντυπωσιακες φορμες δινουν εμφαση στους σχεδον τετραγωνισμενους θολους των τροχων, γνωστους απο τα αλλα μοντελα της οικογενειας BMW X. Αυτοι φιλοξενουν μεγαλες ζαντες αλουμινιου 21 ιντσων, με διχρωμες διπλες ακτινες για μια εντονη τρισδιαστατη αισθηση. Ετσι συνεχιζεται η οπτικη αντιθεση μεταξυ δυναμικης γοητειας και στιβαροτητας στις λεπτομερειες του αυτοκινητου. Ελαστικα με στιβαρα πελματα παραπεμπουν σε οδηγικη απολαυση σε συνθηκες εκτος δρομου, ενω μαρσπιε στο χρωμα του αμαξωματος με ενσωματωμενα εξαγωνικα στοιχεια βαζουν τη δικη τους σφραγιδα στη στιβαροτητα του προφιλ.

Δυναμισμος και εντονη γοητεια – η εμπρος οψη.
Το εμπρος τμημα της BMW Concept X2 ομοιως συνδυαζει δυναμικα σχεδιαστικα στοιχεια με στιβαρες φορμες. Καθαρες καμπυλες και διακριτικες ακμες δημιουργουν μια φυσιογνωμια με αποψη και αφθονη σπορ γοητεια. Το εντονα κεκλιμενο παρμπριζ δειχνει να συγχωνευεται με τη φιμε πανοραμικη οροφη ενω σε συνδυασμο με τη νεα εκδοση της μασκας και τους μεγαλους αεραγωγους διαμορφωνει μια χαμηλωμενη εμφανιση. Τα χαρακτηριστικα ‘νεφρα’ της μασκας τοποθετουνται λιγο χαμηλοτερα απο τους προβολεις, και η κεντρικη εισαγωγη αερα βρισκεται πιο κοντα στο δρομο απο τους δυο εξωτερικους αεραγωγους. Ετσι, το κεντρο του αυτοκινητου χαμηλωνει οπτικα και παραλληλα υπογραμμιζεται το δυναμικο νευρο της εμπρος σχεδιασης.

Τα ‘νεφρα’ αναποδογυριζουν το γνωριμο τραπεζοειδες σχημα της μασκας BMW και αντι αυτου διευρυνονται απο πανω προς τα κατω. Αυτη η σαφης διαφοροποιηση τονιζει τη μοναδικοτητα της BMW Concept X2, μαζι με το πλατος του εμπρος τμηματος και το στιβαρο στησιμο. Ειδικα σχεδιασμενες μπαρες υπο εντονη κλιση μεσα στη μασκα δημιουργουν ενα ‘ρυγχος καρχαρια’, προσδιδοντας προσθετο βαθος και πολυτελεια γλυπτου στην προσοψη.

Οι επιπεδες υποδοχες των προβολεων προσδιδουν στους κλασικους διδυμους προβολεις της BMW ενα πιο εξαγωνικο σχημα. Η τεχνολογια φωτων λεϊζερ που χρησιμοποιειται απο τους προβολεις προσφερει πολυ λεπτες δεσμες, ενω το μπλε X στο κεντρο των εξαγωνικων υποδοχων αποτελει μια ακομα τεχνικη πινελια.

Στην εμπρος ποδια κυριαρχει μια μεγαλη κεντρικη εισαγωγη κατω απο τη μασκα, που ικανοποιει τις απαιτησεις της Concept X2 για κρυο αερα. Οι μικροτεροι, τριγωνικοι αεραγωγοι σε καθε πλευρα υπογραμμιζουν το πλατος του αυτοκινητου. Οι στιβαρες, οριζοντιες γριλιες των αεραγωγων γινονται σημειο αναφορας στη δυναμικη σχεδιαση της εμπρος ποδιας, και αναδεικνυουν με περισσοτερη λεπτομερεια τον παραδοσιακο Χ χαρακτηρα του εμπρος τμηματος.

Στυλ και δυναμη – η πισω οψη.
Το πισω τμημα της BMW Concept X2 ολοκληρωνει το εργο των σχεδιαστων με χαρακτηριστικο στυλ. Στοιχεια που τονιζουν το πλατος, οπως το λεπτο πισω παρμπριζ και οριζοντιες γραμμες μειωνουν το αντιληπτο υψος της BMW Concept X2 και προδιδουν τις σπορ προθεσεις της. Απο αυτη τη γωνια, το πισω παρμπριζ φαινεται να αναδυεται κομψα  κατω απο την αεροτομη που δεν αφηνει καμια αμφιβολια για το σπορ ταπεραμεντο του αυτοκινητου. Την προσοχη προσελκυουν επισης οι κρυσταλλινες επιφανειες που λεπταινουν στο πισω τμημα, δημιουργωντας στιβαρους ‘ωμους’ τονιζοντας το φαρδυ, δυναμικο στησιμο. Κατω απο το πισω παρμπριζ κυριαρχουν τα φωτα με μια νεα ερμηνεια του σχηματος L των λυχνιων LED. Η τρισδιαστατη δομη δημιουργει ενα εντυπωσιακο φωτεινο γλυπτο που μαγνητιζει το βλεμμα.

Αναμεσα στα πισω φωτα βρισκεται το λογοτυπο της BMW. Απο κατω, η σχεδον συνεχομενη μεταβαση απο την πισω πορτα στην πισω ποδια δημιουργει μια οπτικη συνοχη που αναδεικνυει τις ζωηρες επιφανειες του αυτοκινητου με ιδιαιτερη σαφηνεια. Οι σκουρες προστατευτικες ενισχυσεις κατω απο την πισω ποδια αναβαθμιζουν οπτικα το πισω τμημα και ταυτοχρονα προσδιδουν κομψοτητα στο πανω τμημα. Η πισω ποδια στο χρωμα του αμαξωματος ειναι μια ακομα δυναμικη πινελια. Δυο μεγαλες αποληξεις εξαγωγης – μια σε καθε εξωτερικο ακρο – τονιζουν το πλατος του αυτοκινητου, ενω  οι επιφανειες που τις πλαισιωνουν απηχουν στον τριμερη διαχωρισμο και τη συνολικη εικονα των εμπρος αεραγωγων.


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!