Η Hyundai, στην κορυφή των Red Dot Awards 2020


  Η Hyundai Motor Company επιβεβαιωσε την παγκοσμια υπεροχη της, κατακτωντας τρια παγκοσμιου φημης βραβεια Red Dot 2020 στον τομεα Design Concept, συμπεριλαμβανομενου και του «Best of the Best», στην κατηγορια Mobility & Transportation.

 


  Το βραβειο «Best of the Best» απονεμηθηκε στο καινοτομο concept EV της Hyundai, “Prophecy” και τα concept EV “45” και “Neptune” concept ΕV φορτηγο κυψελων καυσιμου κατεκτησαν την κορυφη του Design Concept. Τα “Prophecy” και “45” αποτελουν μερος της μαρκας IONIQ της Hyundai, που αφορα αποκλειστικα σε ηλεκτρικα (EV) οχηματα.

 


  Το “Prophecy” ειναι εμπνευσμενο απο τα vintage αυτοκινητα της δεκαετιας του 1920 και του 1930, με coupe σχεδιαση. Αποτελει το οραμα της Hyundai ενσωματωνοντας αεροδυναμικο σχεδιασμο και την τελευταια σχεδιαστικη φιλοσοφια της Hyundai, Sensuous Sportiness. Οι σχεδιαστες της Hyundai απεδωσαν την απολυτη σχεδιαση αυτοκινητου, χαρη στη νεα αρχιτεκτονικη EV που καθοριζεται απο παρθενες επιφανειες και καθαρο ογκο σε συνδυασμο με αισθητικη αρμονια και λειτουργικοτητα. Επιπλεον, το \”Prophecy\” αποτελει το πρωτο concept αυτοκίνητο  που σχεδιαστηκε απο μια κορεατικη μαρκα αυτοκινητων και κατεκτησε το βραβειο σχεδιασμου \”Best of the Best\”.

 


  Το concept EV “45”, που παρουσιασε η Hyundai στο Σαλονι Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης τo 2019, αποτιει φορο τιμης στο 45χρονο εμβληματικο, για τη μαρκα, Pony Coupe Concept του 1974. Ο σχεδιασμος σηματοδοτει μια νεα εποχη για τη Hyundai που επικεντρωνεται στην ηλεκτροκινηση και τις αυτονομες τεχνολογιες, καθως και στην εξυπνη σχεδιαση. Το «45» διαθετει αμαξωμα τυπου monocoque, αεροδυναμικη σχεδιαση και καποια στιλιστικα στοιχεια εμπνευσμενα απο τα αεροσκαφη της δεκαετιας του 1920.

 


  Ο σχεδιασμος του NEPTUNE, του ηλεκτρικου φορτηγου κυψελων καυσιμου με υδρογονο, αντλει εμπνευση απο τα εμβληματικα Art Deco τρενα της δεκαετιας του 1930 που αποτελουσαν  προτυπο βιομηχανικου σχεδιασμου. Τo concept ενσωματωνει το οραμα της Hyundai Motor για μελλοντικη κινητικοτητα με μηδενικες εκπομπες ρυπων και αντικατοπτριζει τη δεσμευση της εταιρειας στην φιλικη προς το περιβαλλον κινητικοτητα και στην κοινωνια του υδρογονου.

 


  «Με το Prophecy και το 45, το σχεδιαστικο οραμα της Hyundai εχει αναγνωριστει παγκοσμιως κατακτωντας τα βραβεια Red Dot. Θελουμε να δημιουργησουμε μια ισχυρη συναισθηματικη συνδεση μεταξυ ανθρωπων και αυτοκινητων, δινοντας μεγαλυτερη αξια στην καθημερινοτητα των πελατων μας», δηλωσε ο κ. SangYup Lee, , Senior Vice President και Head of Hyundai Global Design. «Το Neptune αποτελει ενα πρωτοτυπο οχημα πρεσβευτη που ενσωματωνει την ηγετικη θεση της Hyundai Motor στην επομενη τεχνολογικη γενια οχηματων EV κυψελων καυσιμου.\”

 

  Τα Red Dot Awards ειναι απο τα πιο διασημα βραβεια σχεδιασμου στον κοσμο, μαζι με τα iF Design Awards και τα International Design Excellence Awards (IDEA). Μεταξυ 4.170 πρωτοτυπων σχεδιων που υποβληθηκαν στα Red Dot Awards : Design Concept φετος, μονο 41 συμμετοχες κερδισαν βραβειο «Best of the Best» και 188 βραβειο «Winners». Εικοσι διεθνεις επαγγελματιες αξιολογησαν τις συμμετοχες με βαση την καινοτομια, την πρακτικοτητα και την λειτουργικοτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!