Η Volvo Cars θα παράγει ηλεκτροκινητήρες, στο Σκόβντε της Σουηδίας

 


  H Volvo Cars προχωρα στη συναρμολογηση ηλεκτροκινητηρων στο εργοστασιο κινητηρων του Σκοβντε, στη Σουηδια, ενω προγραμματιζει να εφαρμοσει πληρως inhouse παραγωγη ηλεκτροκινητηρων εως τα μεσα της δεκαετιας. Η σχετικη επενδυση για τα επομενα χρονια ανερχεται σε 700 εκατομμυρια σουηδικες κορωνες (68 εκατομμυρια ευρω).

 

  Η εταιρεια δεσμευεται να γινει μια μαρκα premiumηλεκτρικων αυτοκινητων, με στοχο μεχρι το 2025 το 50% των συνολικων της πωλησεων παγκοσμιως να προερχεται απο πληρως ηλεκτρικα αυτοκινητα και το υπολοιπο απο υβριδικα.

 

  Το Σκοβντε αποτελει τμημα της ιστοριας της Volvo Carsαπο την ιδρυση της εταιρειας το 1927. Η προσθηκη παραγωγης ηλεκτροκινητηρων στις δραστηριοτητες του εργοστασιου καθιστα τον ιστορικο τοπο του Σκοβντε τμημα και του μελλοντος της εταιρειας.

 

  H Volvo Cars ανακοινωσε νωριτερα εντος του ετους οτι κανει σημαντικες επενδυσεις στην inhouse σχεδιαση και αναπτυξη ηλεκτροκινητηρων για τα μοντελα Volvo επομενης γενιας. Με τις επενδυσεις που προγραμματιζονται στο Σκοβντε, η εταιρεια πραγματοποιει τωρα τα πρωτα βηματα προς την inhouse συναρμολογηση και κατασκευη ηλεκτροκινητηρων.

 

  Σε ενα πρωτο σταδιο, στο Σκοβντε θα συναρμολογουνται ηλεκτροκινητηρες. Σε επομενη φαση, η εταιρεια προτιθεται να μεταφερει ολοκληρη την παραγωγικη διαδικασια για τους ηλεκτροκινητηρες inhouse, σε εγκαταστασεις του Σκοβντε.

 


  «Το 1927, το πρωτο Volvo εφοδιαστηκε με εναν κινητηρα που κατασκευαστηκε στο Σκοβντε», δηλωσε ο Χαβιε Βαρελα (Javier Varela), Ανωτερος Αντιπροεδρος Παραγωγης και Ποιοτητας της Volvo Cars. «Η ομαδα διαθετει υψηλη καταρτιση και ειναι αποφασισμενη να παραδιδει εργο υψηλοτατων ποιοτικων προδιαγραφων. Επομενως ειναι πολυ λογικο οτι θα αποτελεσει τμημα του συναρπαστικου μας μελλοντος».

 

  Αντικαθιστωντας τους κινητηρες εσωτερικης καυσης στα μηχανικα μερη των οχηματων, οι ηλεκτροκινητηρες αποτελουν ενα ζωτικο στοιχειο των ηλεκτρικων αυτοκινητων, μαζι με την μπαταρια και τα συστηματα διαχειρισης ενεργειας. Ο τροπος που αλληλεπιδρουν αυτες οι τρεις κατηγοριες εξαρτηματων ειναι καθοριστικος για τη σχεδιαση κορυφαιων ηλεκτρικων αυτοκινητων. 

 


  Το περασμα στην inhouse εξελιξη και παραγωγη των ηλεκτροκινητηρων θα βοηθησει τους μηχανικους της Volvo Cars να βελτιωσουν περαιτερω τους ηλεκτροκινητηρες και το συνολο των ηλεκτρικων συστηματων κινησης στα νεα Volvo. Αυτη η προσεγγιση θα δωσει τη δυνατοτητα στους μηχανικους να αποκομισουν επιπλεον οφελη οσον αφορα την αποτελεσματικη διαχειριση της ενεργειας και τη συνολικη αποδοση.

 

  Η σχεδιαση και η εξελιξη των ηλεκτροκινητηρων της εταιρειας πραγματοποιειται στο Γκετεμποργκ και στη Σαγκαη. Νωριτερα εντος του ετους, η Volvo Carsεγκαινιασε ενα νεο εργαστηριο ηλεκτροκινητηρων στη Σαγκαη, το οποιο προστεθηκε στη μοναδα εξελιξης ηλεκτροκινητηρων που βρισκεται στο Γκετεμποργκ της Σουηδιας και στα κορυφαιας τεχνολογιας εργαστηρια μπαταριων της Κινας και της Σουηδιας.

 

  Οι δραστηριοτητες που απομενουν στο εργοστασιο κατασκευης κινητηρων του Σκοβντε και επικεντρωνονται στην παραγωγη κινητηρων εσωτερικης καυσης θα μεταφερθουν σε ξεχωριστη θυγατρικη εταιρεια της Volvo Carsπου ονομαζεται Powertrain Engineering Sweden(PES). Η PES σχεδιαζεται να συγχωνευτει με τις δραστηριοτητες κινητηρων εσωτερικης καυσης της Geely, οπως ανακοινωθηκε νωριτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!