Νέο Audi Q2: Ανανέωση για το δημοφιλές compact SUV στο τέλος του έτους

 


Το Audi Q2 παρουσιαστηκε πριν απο τεσσερα χρονια, ενθουσιασε απο την πρωτη στιγμη και αναδειχθηκε σε τεραστια επιτυχια για τη μαρκα απο το Ινγκολσταντ. Η Audi προχωρα σε ενα φρεσκαρισμα του μοντελου, με αισθητικες παρεμβασεις που το φερνουν πιο κοντα στα μεγαλα SUV της μαρκας ενω το εξοπλιζει με τις πιο συγχρονες προηγμενες τεχνολογιες. Εξωτερικα, νεοι προβολεις κανουν το Q2 ακομα πιο εντυπωσιακο ενω προσθετες υπηρεσιες συνδεσιμοτητας Audi connect και συστηματα υποβοηθησης οδηγου, χαριζουν στο μοντελο τεχνολογικη πρωτοπορια. Το Audi Q2 ηταν ανεκαθεν εντυπωσιακο, πλεον γινεται και ακομα πιο διασκεδαστικο για τον οδηγο. Το μοντελο αναμενεται στην Ελλαδα προς το τελος του ετους.

 


Εξωτερικος σχεδιασμος – πολυγωνικες επιφανειες χαριζουν κομψοτητα – Το Audi Q2 ειναι ενα ισχυρο allrounder με σπορ γονιδια για καθημερινη χρηση και αναψυχη και ο χαρακτηρας αυτος παραμενει αναλλοιωτος. Στην ανανεωμενη του εκδοση το compact SUV εχει επιμηκυνθει μερικα χιλιοστα, τωρα εχει μεγεθος 4,21 μετρα, ενω το πλατος και το υψος παρεμειναν τα ιδια (1,79 και 1,54 μετρα αντιστοιχα). Ο συντελεστης οπισθελκουσας 0,31 (με σπορ αναρτηση) αποτελει κορυφαια τιμη στην κατηγορια.

 


Οι σχεδιαστες επεκτειναν το μοτιβο του πολυγωνου, το οποιο ηδη χαρακτηριζε την εμπροσθια οψη και το προφιλ του αυτοκινητου και στο πισω μερος. Ο προφυλακτηρας διαθετει ενσωματωμενο ενθετο διαχυτη με μεγαλα πολυγωνα πεντε οψεων. Το οκταγωνικο Singleframe εμπρος ειναι ελαφρως χαμηλοτερο, με το αυτοκινητο να δειχνει πλατυτερο. Στις εκδοσεις advanced και S  line, ιδιαιτερες σχεδιαστικες γραμμες παραπεμπουν στο Audi Sport quattro, ενα εικονικο μοντελο της μαρκας.

 


Προβολεις LED η Matrix LEDΟι προβολεις LEDδιατιθενται τωρα στανταρ στο Audi Q2, ενω οι προβολεις Matrix LEDπροαιρετικα. Επτα μεμονωμενες διοδοι LED σε μια ενιαια μοναδα παραγουν ενα εξυπνα ελεγχομενο φως υψηλης δεσμης. Φωτιζει παντα τον δρομο οσο πιο φωτεινα γινεται χωρις να τυφλωνει αλλους χρηστες. Δεκα διοδοι LED παραγουν φως ημερας, ενω επτα επιπλεον παραγουν τα δυναμικα φλας. Τεχνολογια LED και στα πισω φωτα, με προαιρετικα τα δυναμικα φλας.

 


Η παλετα χρωματων του compact SUV περιλαμβανει πεντε μοντερνα νεα χρωματα. Πολλες διακοσμητικες λεπτομερειες ειναι ειτε σε ασημι η μαυρο ειτε βαμμενες στο χρωμα του αμαξωματος, προσδιδοντας χαρακτηρα. Επιλογη τριων εκδοσεων για τα διακοσμητικα στο κατω τμημα του αμαξωματος: μαυρο στη βασικη εκδοση, Μανχαταν gray στην advanced και χρωμα του αμαξωματος στην S line.

 


Εσωτερικο: νεα πακετα εξοπλισμου και δυνατοτητες εξατομικευσης – Νεα εμφανιση και στο ευρυχωρο εσωτερικο του Audi Q2 που φιλοξενει με ανεση πεντε επιβατες. Νεοι αεραγωγοι και μοχλος ταχυτητων η ο μοχλος επιλογης του S tronic. Νεες εκδοσεις εσωτερικου – αναμεσα τους και η S line – που συνδυαζονται ελευθερα με τις τρεις εκδοσεις για το εξωτερικο. Με το προαιρετικο πακετο ambient φωτισμου, η φωτιζομενη διακοσμητικη λωριδα στον πινακα οργανων και οι αντιστοιχες στα γονατα στην κεντρικη κονσολα φωτιζουν με κομψο τροπο το εσωτερικο.

 


Οσον αφορα στις ταπετσαριες, το υλικο μικροϊνων Dinamica αντικαθιστα το Alcantara ενω πολλες ειναι οι δυνατοτητες εξατομικευσης. Προαιρετικα, διαθεσιμα σπορ καθισματα με εντονες πλαϊνες ενισχυσεις, καθισμα συνοδηγου με ρυθμιζομενο υψος, αυτοματος διζωνικος κλιματισμος και βοηθητικη θερμανση, ηλεκτρικη πισω πορτα και ενας κοτσαδορος.

 


Ψηφιακος κοσμος: χειρισμος, οθονες, ψυχαγωγια και Audi connectΜεγαλη δυνατοτητα επιλογων και για τον πινακα οργανων, ειτε με αναλογικα οργανα ειτε με Audi virtual cockpit με διαγωνιο εως 12,3 ιντσες και MMI navigation plus με οθονη 8,3 ιντσων. Λειτουργια μεσω περιστροφικου κουμπιου στην κεντρικη κονσολα (MMI touch) η μεσω φωνητικου ελεγχου. Διαθεσιμο το Audi phone box με και χωρις λειτουργια φορτισης καθως και το Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 μεγαφωνα και ισχυ 705 watt, μοναδικο στα compact SUV.

 


Ισχυρα κινητηρια συστηματα: τρεις κινητηρες TFSI και δυο TDIΤο νεο Audi Q2 ερχεται με πληρεστατη γκαμα κινητηρων, με αιχμη του δορατος τον 1,5 TFSI 150 PS, που παραγει ροπη 250 Nmκαι διαθετει την τεχνολογια απενεργοποιησης κυλινδρων (COD). Επιπλεον κινητηρες, συνολικα δυο TDI και τρεις TFSI θα προστεθουν στην πορεια. Ολοι οι κινητηρες συμμορφωνονται με το νεο προτυπο εκπομπων ρυπων Euro 6 AP και η τεχνολογια διπλης δοσης AdBlue των κινητηρων ντιζελ ελαχιστοποιει τις εκπομπες NOx.

 

Το Q2 με τον 1,5 TFSI διαθετει στανταρ χειροκινητο 6-ταχυτο κιβωτιο, με το 7-ταχυτο S tronic διαθεσιμο προαιρετικα. Προηγμενη τετρακινηση quattro ειναι διαθεσιμη για ορισμενες εκδοσεις κινητηρα, με τον πολυδισκο συμπλεκτη που μεταφερει μερος η ολη τη ροπη του κινητηρα στους πισω τροχους, να ειναι περιπου ενα κιλο ελαφρυτερος σε σχεση με τον προκατοχο του.

 


Ο βασικος χαρακτηρας του Q2: σπορ και ευελικτος – Το νεο Q2 διαθετει στανταρ προοδευτικο συστημα διευθυνσης, με το τιμονι να γινεται ολο και πιο αμεσο καθως αυξανεται η γωνια στροφης. Προαιρετικα, η Audi θα εξοπλιζει το Q2 με σπορ αναρτηση που χαμηλωνει το αμαξωμα κατα δεκα χιλιοστα. Εναλλακτικα, η αναρτηση διαθετει ελεγχο αποσβεσης, που αυξανει περαιτερω το ευρος μεταξυ ανεσης και δυναμισμου και προαιρετικα περιλαμβανει το Audi drive select.

 

Οι επιλογες για ζαντες και ελαστικα ξεκινουν απο τις 16 ιντσες και το 205/60 ως μεγεθος ελαστικου. Στην κορυφη της σειρας υπαρχουν ζαντες 19 ιντσων απο την Audi Sport με ελαστικα 235/40. Τρια νεα σχεδια ζαντων ολοκληρωνουν την γκαμα.

 


Απο την κατηγορια πληρους μεγεθους: τα συστηματα υποβοηθησης οδηγου – Τελος, τα συστηματα υποβοηθησης για το Q2 προερχονται απευθειας απο τα μεγαλα SUV της μαρκας. Πληρης γκαμα, απο το τυπικο Audi pre sense με ρανταρ για να σκαναρει την περιοχη μπροστα απο το αυτοκινητο, προκειμενου να αποφευχθουν ατυχηματα η να μειωθει η σοβαροτητα τους, την προειδοποιηση αλλαγης λωριδας (στανταρ αμφοτερα) εως τα  προαιρετικα συστηματα που ανηκουν στα ειδικα πακετα \”Drive\”, \”Ασφάλεια\” και \”Park\”. Ιδιαιτερη μνεια αξιζει στο πακετο Drive που περιλαμβανει ενα νεο highend συστημα, το adaptive cruise assist, το οποιο διατιθεται σε συνδυασμο με το MMI navigation plus, το Audi virtual cockpit και το S tronic και το οποιο λειτουργει σε ολοκληρο το ευρος ταχυτητων. Σε πολλες περιπτωσεις, ο οδηγος εχει την επιλογη να αφησει το συστημα να αναλαβει σε μεγαλο βαθμο την επιταχυνση, επιβραδυνση και διευθυνση εντος της λωριδας, προσδιδοντας στο νεο Q2 χαρακτηριστικα ημιαυτονομης οδηγησης. Μονη προϋποθεση, ο οδηγος να αγγιζει απαλα το τιμονι, το οποιο ειναι μερος του συστηματος, δειγμα οτι συμμετεχει ενεργα στην οδηγηση.

 

 


Το ανανεωμενο Audi Q2 αναμενεται στην Ελλαδα προς το τελος του ετους, με τις τιμες αναλυτικα να ανακοινωνονται κοντα στην αφιξη του μοντελου.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!