Ο ανεξάρτητος οργανισμός SBTI επικυρώνει το κλιματικό πλάνο της Volvo Cars για τη μείωση εκπομπών άνθρακα

 

  Η Volvo Cars λαμβανει πολυτιμη εγκριση απο εναν εγκυρο ανεξαρτητο οργανισμο για το κλιματικο της πλανο που ειναι ενα απο τα πλεον φιλοδοξα στην αυτοκινητοβιομηχανια.

 

  Το κλιματικο σχεδιο, συμφωνα με το οποιο η Volvo Cars καταβαλλει τη μεγιστη δυνατη προσπαθεια να γινει μια κλιματικα ουδετερη εταιρεια εως το 2040, επικυρωνεται επιστημονικα απο το εγκυρο SBTI (Science Based Targets Initiative), εναν μη κερδοσκοπικο οργανισμο που υποδεικνυει στις εταιρειες μια ξεκαθαρη οδο για την υποστηριξη της Συμφωνιας του Παρισιου για το Κλιμα.

 

  Συμφωνα με το SBTI, το κλιματικο πλανο της Volvo Cars, στο οποιο περιλαμβανονται επισης οι βραχυπροθεσμες φιλοδοξιες της εταιρειας για το 2025, ευθυγραμμιζεται με την απαιτουμενη μειωση των επιπεδων ανθρακα ωστε να περιοριστει η υπερθερμανση του πλανητη αρκετα κατω απο τους 2°C σε συγκριση με τα προ-βιομηχανικα επιπεδα.

 

  Η διαδικασια επαληθευσης του SBTI προσδιοριζει με ακριβεια το ποσο καθε εταιρεια πρεπει να μειωσει τις εκπομπες που ευθυνονται για το φαινομενο του θερμοκηπιου και το ποσο γρηγορα πρεπει να γινει αυτο ωστε να εκπληρωθουν οι στοχοι που περιγραφονται στη Συμφωνια του Παρισιου.

 


 

  «Ως παροχος μετακινησης, ειμαστε τμημα του προβληματος της κλιματικης αλλαγης, αλλα μπορουμε επισης να αποτελεσουμε και μερος της λυσης», δηλωσε η Hanna Fager (Χανα Φαγκερ), Επικεφαλης Εταιρικων Λειτουργιων στη Volvo Cars. «Εχουμε ευθυνη για την αναληψη δρασης και για αυτο το λογο η μειωση των εκπομπων ανθρακα αποτελει υψιστη προτεραιοτητα για την εταιρεια μας. Η επικυρωση των κλιματικων μας φιλοδοξιων απο το SBTI μας παρεχει πολυτιμη επιβεβαιωση οτι βρισκομαστε στη σωστη πορεια».

 

  Το εμπεριστατωμενο κλιματικο σχεδιο της Volvo Cars που παρουσιαστηκε περυσι αντιμετωπιζει τις εκπομπες ανθρακα σε ολο το ευρος των λειτουργιων και των προϊοντων της εταιρειας, στο δρομο για την υλοποιηση του οραματος της να καταστει κλιματικα ουδετερη εως το 2040.

 

  Το πλανο υπερβαινει την απλη μειωση των εκπομπων «στην εξατμιση» μεσω της ηλεκτροκινησης. Η εταιρεια θα περιορισει επισης τις εκπομπες ανθρακα στο δικτυο των εργοστασιων της και στις ευρυτερες δραστηριοτητες της, στην εφοδιαστικη αλυσιδα, ενω θα διευρυνει την ανακυκλωση και την επαναχρησιμοποιηση υλικων.

 

  Ως πρωτο απτο βημα προς το οραμα της για το 2040, η εταιρεια στοχευει επισης, μεχρι το 2025, να ελαττωσει το αποτυπωμα ανθρακα σε ολο τον κυκλο ζωης καθε αυτοκινητου της κατα 40%.

 


 

  Το σχεδιο περιλαμβανει τις ακολουθες φιλοδοξιες: Μειωση κατα 50% των «εκπομπων εξατμισης» ανα αυτοκινητο, μειωση κατα 25% των εκπομπων ανθρακα στις ευρυτερες λειτουργιες, συμπεριλαμβανομενων των παραγωγικων δραστηριοτητων, και μειωση κατα 25% ανα αυτοκινητο των εκπομπων ανθρακα που σχετιζονται με την εφοδιαστικη αλυσιδα.

 

  Η Volvo Cars ηταν ο πρωτος καταξιωμενος κατασκευαστης αυτοκινητων που δεσμευτηκε για την πληρη εφαρμογη της ηλεκτροκινησης, ενω αποτελει και τη μονη μαρκα που προσφερει μια plug-in υβριδικη εκδοχη σε καθε μοντελο της γκαμας της. Επιπλεον, θα παρουσιασει μια σειρα απο πληρως ηλεκτρικα αυτοκινητα τα επομενα χρονια, αρχιζοντας με το XC40 Recharge, το οποιο στην Ελλαδα αναμενεται εντος του 2021.

 


 

  Οι πωλησεις των plug-in υβριδικων μοντελων της Volvo αποτελεσαν σχεδον το ενα τεταρτο των πωλησεων της στην Ευρωπη κατα το πρωτο μισο του 2020. Κατα τη διαρκεια αυτης της περιοδου, η Volvo Cars ηταν η υπ’ αριθμον ενα premium εταιρεια στα plug-in υβριδικα στην Ευρωπη, συμφωνα με τις μετρησεις της εταιρειας ερευνων αγορας IHS, ενω εως το 2025 η Volvo Cars στοχευει το 50% των συνολικων πωλησεων της παγκοσμιως να προερχεται απο πληρως ηλεκτρικα αυτοκινητα και το υπολοιπο απο υβριδικα. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!