Πώς λειτουργεί η τετρακίνηση του e-EVOLUTION

H Mitsubishi το ειπε και το εκανε. Τερμα τα φοβερα και τρομερα Evo. Πρεπει να επικεντρωθει στα ηλεκτρικα και τα SUVs. Ετσι, στο 45ο Σαλονι Αυτοκινητου του Τοκυο, που ανοιγει τις πορτες του σε μερικες μερες, θα παρουσιασει το e-EVOLUTION Concept. Τι θα ειναι αυτο;

Επι της ουσιας ειναι μια ματια στο μελλον της Mitsubishi. Το πολυ κοντινο. Το οποιο ενσωματωνει Τεχνητη Νοημοσυνη (AI) , Συστημα Triple Motor 4WD, Dual Motor Active Yaw Control (AYC), Ηλεκτροκινητηρες με υψηλη ροπη, Χαρακτηριστικα προσαρμοζομενης αποκρισης και λειτουργια καθοδηγησης (Coaching).

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT επεκτεινει την τεχνογνωσια των ηλεκτρικων μοντελων (WV) της MMC στην κατηγορια SUV και την προαγει σε ενα νεο επιπεδο με την Τεχνητη Νοημοσυνη – Artificial Intelligence (AI). Τα στοιχεια αυτα συνδυαζονται αριστα για την επιτευξη ασφαλων και απολαυστικων επιδοσεων που ικανοποιουν τις αναγκες του οδηγου σε ολες τις καιρικες συνθηκες και ολων των ειδων τα οδοστρωματα.
Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT δημιουργηθηκε για να διεγειρει την περιεργεια οδηγου και επιβατων, πιστο στη φημη του Evolution.

•    Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT χρησιμοποιει υψηλορροπους, ισχυρους ηλεκτροκινητηρες με υψηλη ροπη, που συνεργαζονται με ενα συστημα μπαταριας υψηλης χωρητικοτητας. Αποτελεσμα, η αθορυβη και δυναμικη αποκριση που κανει τα EV να ξεχωριζουν απο τα μοντελα με κινητηρες εσωτερικης καυσης (ICE). Το Triple Motor 4WD System χρησιμοποιει ενα μοτερ που κινει τους εμπρος τροχους και ενα νεο συστημα Dual Motor AYC*1 που συνδεει τους πισω ηλεκτροκινητηρες μεσω μιας ηλεκτρονικα ελεγχομενης μοναδας κατανομης ροπης Active Yaw Control (AYC). Σε διαδρομες πολης, στον αυτοκινητοδρομο η σε δρομους με στροφες, το συστημα παντα εξασφαλιζει ακριβεια και ευελιξια συμπεριφορας, υπακουοντας στις εντολες του οδηγου.
*1…Active Yaw Control
•    Ο Εγκεφαλος του MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT ειναι ενα συστημα τεχνητης νοημοσυνης – Artificial Intelligence (AI) που βελτιωνει τις ικανοτητες του οδηγου. Μια σειρα αισθητηρων επιτρεπει στο συστημα AI να διαβαζει αμεσα τις αλλαγες στις οδικες και κυκλοφοριακες συνθηκες καθως και τις προθεσεις του οδηγου. Συντονιζοντας αριστα τις προθεσεις του οδηγου με τις επιδοσεις του οχηματος, το συστημα υποστηριζει οδηγους ολων των ικανοτητων. Με τον ευκολοτερο και ασφαλεστερο ελεγχο του οχηματος, η οδηγικη εμπειρια προαγεται σε νεα επιπεδα.

•    Με μια ειδικη λειτουργια καθοδηγησης (coaching), το συστημα AI μπορει να μεταφερει γνωσεις στον οδηγο και να αυξησει διακριτικα τις οδηγικες του ικανοτητες. Αφου ‘κατασκευασει’ μια εικονα με το επιπεδο ικανοτητων του οδηγου, το συστημα φτιαχνει ενα προγραμμα εκπαιδευσης που παρεχει συμβουλες μεσω φωνητικου διαλογου και μιας μεγαλης οθονης στο ταμπλο. Σαν αποτελεσμα, οδηγοι ολων των ικανοτητων γρηγορα εχουν στα χερια τους ενα οχημα που συμπεριφερεται οπως οι ιδιοι επιθυμουν και συντομα απολαμβανουν ακομα περισσοτερο την οδηγικη εμπειρια.

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT θα ειναι ενα απο τα 12 μοντελα που θα εκτιθεται στο περιπτερο της Mitsubishi. Διπλα του θα βρισκεται το Eclipse Cross coupe SUV (αποκλειστικο μοντελο της Ιαπωνικης αγορας), που αποκαλυπτεται για πρωτη φορα στην Ιαπωνια και προγραμματιζεται να παρουσιαστει εκει στις αρχες της επομενης χρονιας. Το Outlander PHEV και αλλα κορυφαια μοντελα MMC που πωλουνται στην Ιαπωνια θα δωσουν επισης το παρων στην εκθεση.

Τι ειναι το AI Personal Assistant

Ο προσωπικος βοηθος AI Personal Assistant της Mitsubishi Motors αποκτα μια λεπτομερη ‘εικονα’ των επιβατων του αυτοκινητου και προσφερει μια συνδεδεμενη αυτοκινητιστικη εμπειρια παρεχοντας το καταλληλο ειδος πληροφοριων που κανουν την οδηγηση ασφαλεστερη και λιγοτερο αγχωτικη, και υποστηριζοντας επικοινωνιες μεταξυ του οδηγου και της οικογενειας του στο σπιτι.

Ακολουθουν τα κυρια χαρακτηριστικα του AI Personal Assistant: 
1)    Dialogue System (Συστημα Διαλογου)
•    Το AI Personal Assistant χρησιμοποιει την τελευταια λεξη της τεχνολογιας AI οπως φωνητικη αναγνωριση και επεξεργασια φυσικης γλωσσας, για να κατανοησει με ακριβεια τι λενε οι επιβατες και να συνομιλησει μαζι τους σε φυσικη γλωσσα, ακομα και εν μεσω θορυβων απο το δρομο.
•    Τεχνολογια αποτυπωματος φωνης (Voiceprint technology) και αναγνωριση προσωπου επιτρεπουν στο συστημα να αναγνωριζει τον καθε επιβατη ατομικα, να μαθαινει γι’ αυτον απο την ομιλια και συμπεριφορα του και να παρεχει υπηρεσιες που ταιριαζουν αριστα στις προτιμησεις και αναγκες του.
•    Το συστημα επιτρεπει στον οδηγο να ελεγχει φωνητικα λειτουργιες οπως ελεγχο κλιματισμου, καθαριστηρες, προβολεις και αλλα. Επισης παρεχει πληροφοριες για την κατασταση του οχηματος, οπως προειδοποιησεις βλαβων, εφοσον συμβουν.
•    Η αναγνωριση ομιλιας του AI Personal Assistant χρησιμοποιει ενα υβριδικο συστημα που συνδυαζει επεξεργασια τοσο μεσω cloud οσο και τοπικα. Το τοπικο συστημα παρεχει υψηλη ακριβεια αναγνωρισης ομιλιας, ακομα και οταν δεν υπαρχει δικτυο συνδεσης η οταν η αποδοση του δικτυου υποβαθμιζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!