Τι κάνει το νέο i20, καλύτερο απο ποτέ

 


Το νεο i20αποτελει την 3η γενια του επιτυχημενου μοντελου της Hyundai, που παρουσιαστηκε για πρωτη φορα το 2008. Το δημοφιλες μοντελο της Hyundai ειναι συνωνυμο της ποιοτητας, της αξιοπιστιας και της πρακτικοτητας, ενω περα απο αυτους τους βασικους πυλωνες του χαρακτηρα του εισαγει ενα εντελως νεο και δυναμικο στυλ.

 

Η διαθεση του νεου i20 στην Ελληνικη αγορα εχει ηδη ξεκινησει με τιμη εκκινησης 12.990€ και ιδιαιτερως πλουσιες εξοπλιστικα εκδοσεις.

 

Εντυπωσιακη σχεδιαση και χωροι

 


 

Το ολοκαινουριο i20 ειναι το πρωτο αυτοκινητο της Hyundai στην Ευρωπη που υιοθετει τη νεα σχεδιαστικη φιλοσοφια «Sensuous Sportiness», η οποια χαρακτηριζεται απο την αρμονια μεταξυ τεσσαρων θεμελιωδων στοιχειων: των αναλογιων – βασισμενων στη χρυση αναλογια “φ” – της αρχιτεκτονικης, του στυλ και της τεχνολογιας. Αυτη η σχεδιαστικη κατευθυνση διατηρει την υψηλη πρακτικοτητα αλλα ταυτοχρονα δημιουργει συναισθηματικη αξια, με εντυπωσιακα κομψη εμφανιση. 

 

Σε συγκριση με τον προκατοχο του, οι νεες αναλογιες του i20 ειναι πιο δυναμικες: Με μεγαλυτερο πλατος (+30mm), αυξημενο μηκος (+5mm) και χαμηλοτερη οροφη (-24mm), το νεο Hyundai i20 εχει εντυπωσιακη παρουσια που ενισχυεται απο τους Full LED προβολεις και τις νεας σχεδιασης ζαντες αλουμινιου 16’’ και 17”. 

 

Οι επιβατες των πισω καθισματων απολαμβανουν ακομη πιο ανετους χωρους, χαρη στο μακρυτερο μεταξονιο (+10mm), το αυξημενο πλατος και το χαμηλο τουνελ μεταδοσης. Η πολυ καλη ορατοτητα του προκατοχου βελτιωνεται ακομη περισσοτερο, χαρη στη χαμηλοτερη γραμμη βασης των παραθυρων και το μικρο παραθυρο μετα τις πισω πορτες.

 

Ο χωρος αποσκευων αυξηθηκε κατα 26 λιτρα, προσφεροντας συνολικα 352 λιτρα για τις αποσκευες των επιβατων – χωρος κορυφαιος για την κατηγορια και μαλιστα ισοδυναμος με πολλα BSUV της αγορας. Νεος εξυπνος τροπος επιτοπιας αποθηκευσης της εταζερας για περιπτωση μεταφορας ογκωδων αντικειμενων, αλλα και το χαμηλοτερο κατα 24mm υψος φορτωσης, εκτοξευουν την ευχρηστια και την πρακτικοτητα του νεου Hyundai i20.

 

 

Τεχνολογιες αιχμης σε ανεση και συνδεσιμοτητα

 


 

Η εντυπωσιακων διαστασεων πληρως ψηφιακη οθονη οργανων 10.25’’, με κομψη και λειτουργικη απεικονιση των Driving Modes, οπως και η κεντρικη οθονη αφης 8” δεσποζουν στο hightech εσωτερικο που θυμιζει γλυπτο. Η οθονη αφης προσφερει λειτουργιες split-screen για ταυτοχρονες απεικονισεις, ενω κατα τους ελιγμους οπισθεν προβαλλει δυναμικες γραμμες καθοδηγησης στην καμερα οπισθοποριας. Ειδικη θυρα ταχυφορτισης USB προσφερει ξενοιασια στις καθημερινες μετακινησεις, ενω πλεον τα Apple CarPlay και Android Auto λειτουργουν ασυρματα, επιτρεποντας στους πελατες να αντικατοπτριζουν γρηγορα τις λειτουργιες των iOS και Android smartphones τους στην 8’’ οθονη.

 

Ο ατμοσφαιρικος φωτισμος LED στο εσωτερικο του νεου Hyundai i20 δινει εναν ξεκουραστο και ποιοτικο χαρακτηρα στο εσωτερικο. Για ακομα μεγαλυτερη ψυχαγωγια στο αυτοκινητο, το ολοκαινουργιο i20 γινεται το πρωτο μοντελο της Hyundai στην Ευρωπη που διαθετει ενα premium συστημα ηχου Bose®. Οκτω ηχεια, συμπεριλαμβανομενου ενος subwoofer, τοποθετουνται στρατηγικα σε ολο το οχημα για μια εμπειρια ακροασης υψηλης ποιοτητας.

 

Hyundai SmartStream: Χαμηλοτερη καταναλωση, υβριδικη καινοτομια.


 

Προσφεροντας δυο κινητηρες με τρεις επιλογες κιβωτιων, το ολοκαινουριο i20 ικανοποιει διαφορετικες αναγκες και παρεχει μια ακομα πιο αποτελεσματικη οδηγηση. Με καινοτομιες Hyundai SmartStream και με 4% ελαφρυτερο αμαξωμα, επιτυγχανει πολυ ανταγωνιστικες τιμες εκπομπων CO2 εως και 15%.

 

Ο βασικος τετρακυλινδρος MPi 1,2λτ με αποδοση 84 ιππους, ειναι 10% αποδοτικοτερος, ενω στην κορυφη της γκαμας υπαρχει ο απολαυστικος Turbo-GDi 1.0 ισχυος 100 η 120 ιππων. Για πρωτη φορα, συνδυαζεται Τurbo βενζινοκινητηρας με 48V Hybrid συστημα –προαιρετικα στην εκδοση 100ps, στανταρ σε αυτη των 120ps – συμβαλλοντας στη μειωση της καταναλωσης καυσιμου και των εκπομπων CO2. Το 48V Hybrid συστημα συνδυαζεται με ενα αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη 7 σχεσεων (7DCT) η με ενα προσφατα εξελιγμενο μηχανικο κιβωτιο 6 σχεσεων, το Intelligent Manual Τελική ταχύτητα (iMT).

 

Καινοτομια στο μηχανικο κιβωτιο: Intelligent Manual Τελική ταχύτητα


 

Το καινουριο ευφυες 6-ταχυτο μηχανικο κιβωτιο Intelligent Manual Transmission (iMT) διαθετει ηλεκτρονικο πενταλ συμπλεκτη (e-clutch) με δυο σπουδαια πρακτικα οφελη για ακομη πιο ανετη και οικονομικη οδηγηση:

·        Αποφευγεται το κατα λαθος σβησιμο του κινητηρα κατα την εκκινηση

·        Αποσυνδεεται ο κινητηρας απο το κιβωτιο μολις ο οδηγος σηκωσει το ποδι του απο το

πενταλ του γκαζιου, επιτρεποντας στο αυτοκινητο να εισελθει σε λειτουργια ρολαρισματος

(coasting) και να εξοικονομει καυσιμο.

 

Πρωτοποριακη ασφαλεια

 


 

Το νεο Hyundai i20 διαθετει στο βασικο εξοπλισμο του το κορυφαιο πακετο ασφαλειας S-10 Hyundai SmartSense που, στην αναβαθμισμενη εκδοχη του, περιλαμβανει επιπροσθετα δυο νεες τεχνολογιες:

·        Το συστημα αποφυγης εμπροσθιας συγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist) που

επιπλεον ανιχνευει και πεζους,

·        Tο συστημα Προειδοποιησης Αναχωρησης Προπορευομενου Οχηματος (Leading Vehicle

Departure Alert) που βοηθα στην εγκαιρη εκκινηση απο φαναρι.

 

Αναλυτικα, ο αναβαθμισμενος βασικος εξοπλισμος ασφαλειας του νεου Hyundai i20 περιλαμβανει:

1.      VSM – Συνεργασια Ηλεκτρικης Υποβοηθησης Τιμονιου (MDPS) και Ελεγχου Ευσταθειας (ESC)

2.      TPMS – Συστημα Ελεγχου Πιεσης Ελαστικων

3.      HAC – Συστημα Υποβοηθησης Εκκινησης σε Ανηφορα

4.      SL – Αυτοματο Συστημα Περιοριστη Ταχυτητας

5.      LDW – Συστημα Προειδοποιησης Εκτροπης Λωριδας

6.     LVDA (νεο) – Συστημα Προειδοποιησης Αναχωρησης Προπορευομενου Οχηματος

7.      LKA – Συστημα Υποβοηθησης Διατηρησης Λωριδας

8.      FCW – Συστημα Προειδοποιησης Μετωπικης Συγκρουσης

9.      FCA City – Συστημα Αυτοματης Εκτακτης Πεδησης (χαμηλων ταχυτητων)

10.   FCA Interurban – Συστημα Αυτοματης Εκτακτης Πεδησης (μεσαιων ταχυτητων)

11.  FCA Pedestrian (νεο) – Συστημα Αυτοματης Εκτακτης Πεδησης (ανιχνευση πεζων)

12.   HBA – Συστημα Αυτοματης Ρυθμισης Υψηλης Σκαλας Φωτων

13.   DAW – Συστημα Προειδοποιησης Αποσπασης Προσοχης Οδηγου

 

Το ολοκαινουργιο i20 διαθετει στανταρ το συστημα ECall, που επιτρεπει στους επιβατες του να επικοινωνουν χωρις χρεωση με τον πανευρωπαϊκο αριθμο εκτακτου αναγκης 112 με το απλο πατημα ενος κουμπιου. Επιπλεον, το συστημα ενεργοποιειται αυτοματα αν ανοιξουν οι αεροσακοι, σωζοντας πολυτιμο χρονο σε μια εκτακτη κατασταση.

 

Ταυτοχρονα, στις νεες προσθετες διαθεσιμες τεχνολογιες ασφαλειας του i20 συγκαταλεγονται ασυνηθιστες για την κατηγορια λειτουργιες:

·        Lane Following Assist (LFA) που διατηρει το αυτοκινητο μονιμα στο κεντρο της λωριδας.

Blindspot Collisionavoidance Assist (BCA), Πίσω Crosstraffic Collision Assist (RCCA), Parking CollisionAvoidance AssistReverse (PCAR): Χαρη στα προαιρετικα πισω ρανταρ, περαν της απλης προειδοποιησης το Hyundai i20 υποβοηθα ενεργητικα στην αποφυγη συγκρουσης στην πισω περιοχη: ειτε με οχηματα στο τυφλο σημειο του καθρεπτη, ειτε με καθετα διερχομενα οχηματα κατα την οπισθεν, ειτε με πισω οχημα σε διαδικασια σταθμευσης.

 

Τα χαρακτηριστικα του νεου i20 :


 

Και ο τιμοκαταλογος του νεου i20 :


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!