Το αγωνιστικό SsangYong Tivoli Rally Raid κατευθείαν στα βαθιά

Η SsangYong συμμετειχε με το νεο Tivoli Rally Raid στον αγωνα Baja de Aragon του ισπανικου Πρωταθληματος Ραλι που μετραει και στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Cross Country Ραλι.

Στις 19 Ιουλιου 2016 το νεο SsangYong Tivoli Rally Raid παρουσιαστηκε σε Ισπανους δημοσιογραφους στη Μαδριτη. Προκειται για την αγωνιστικη εκδοση του νεου Tivoli που συμμετειχε στο ραλι Baja De Aragon (22-24.7.2016), το σημαντικοτερο αγωνα της χρονιας για ισπανικο Πρωταθλημα Ραλι, ο οποιος μετραει και στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα.

Οδηγος ειναι ο Oscar Fuertes, με συνοδηγο τον Isidro Cuadrado, οι οποιοι υποστηριζουν την επιστροφη της SsangYong με ενα νεο αυτοκινητο, μετα απο μια επιτυχημενη περυσινη χρονια για την ιδια ομαδα. 


To νεο Tivoli Rally Raid ειναι εξελιγμενο και κατασκευασμενο εξ’ ολοκληρου στην Ισπανια, βασιζεται στο «απλο» SsangYong Tivoli και χρησιμοποιει την τελευταια αγωνιστικη τεχνολογια. Το σασι ειναι σωληνωτο με τεχνολογια δανεισμενη απο την αεροναυπηγικη, ο κινητηρας ειναι 6κυλινδρος, 3λιτρος diesel twin-turbo με 740Nm ροπης και συνδυαζεται με σειριακο κιβωτιο 6 ταχυτητων, ενω το μοντελο εξοπλιζεται με εξελιγμενο συστημα τετρακινησης με τρια διαφορικα. 


Εφετος, στοχος της αγωνιστικης ομαδας της SsangYong ηταν να κατασκευαστει ενα αγωνιστικο οχημα ικανο να σταθει με αξιωσεις τοσο απεναντι στον ισπανικο, οσο και στο διεθνη ανταγωνισμο. Αλλωστε αναμεσα στα ανταγωνιστικα πληρωματα του αγωνα ηταν μεγαλα ονοματα του διεθνους μηχανοκινητου αθλητισμου οπως οι Sáinz, Roma και Al Attiya, ολοι τους πρωην νικητες του Ραλι Dakar.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!