Το ανανεωμένο PEUGEOT 208 χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης


Ιδανικο το 1.6 BlueHDi με τους 100 ιππους και καταναλωση μολις 3 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα, ξεχνας τα κοστη μετακινησης αφου απαλλασσεται και απο τα τελη κυκλοφοριας, αλλα δεν δεχνας να κινεισαι με φινετσα, στυλ και σπορ διαθεση!

Τρια χρονια μετα το λανσαρισμα του, το PEUGEOT 208 – το μοντελο της μαρκας με τον μεγαλυτερο ογκο πωλησεων – αποκτα νεα εμφανιση. Το ελκυστικο στιλ, που συνδυαζει με απολυτη επιτυχια το κομψο με το σπορ στοιχειο, τονιζεται ακομη περισσοτερο απο τα νεα 3D LED πισω φωτιστικα σωματα που περιλαμβανονται στον βασικο εξοπλισμο ολων των εκδοσεων. Το νεο μοντελο διατιθεται σε μια νεα παλετα μεταλλικων και ματ χρωματων διευρυνοντας τις δυνατοτητες εξατομικευσης. Η γκαμα εμπλουτιζεται περαιτερω με την προσθηκη των εκδοσεων GT Line και GTi, ενω τον εξοπλισμο ανεσης και ασφαλειας συμπληρωνουν νεα συστηματα (οπως το Active City Brake, το Συστημα Multimedia SMEG με λειτουργια MirrorScreen, το Συστημα Park Assist) διευκολυνοντας την καθημερινοτητα του οδηγου. Το νεο Peugeot 208 εφοδιαζεται με τους νεους κινητηρες PureTech και BlueHDi της PSA οι οποιοι πληρουν τις  προδιαγραφες ρυπων Euro6, με αποκορυφωμα τον κινητηρα πετρελαιου 1.6BlueHDi 100 ιππων που καταναλωνει μολις 3 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα και εκπεμπει μολις 79 γραμμαρια CO2 ανα χιλιομετρο!


PEUGEOT 208: ενας κομβικος παιχτης σε μια στρατηγικη κατηγορια
Το νεο Peugeot 208 πρωταγωνιστει στην κατηγορια Β, τη σημαντικοτερη κατηγορια της αγορας που αντιστοιχει στο 45% των συνολικων ταξινομησεων.  Προικισμενο με την μεγαλη ιστορια της σειρας 200 με την οποια η PEUGEOT πρωταγωνιστει εδω και χρονια, η παραγωγη της 1ης γενιας PEUGEOT 208 εχει ηδη ξεπερασει τα 1.000.000 αυτοκινητα.

Ελκυστικη εμφανιση που αιχμαλωτιζει τις αισθησεις
Απο το ξεκινημα της εμπορικης του πορειας το PEUGEOT 208 αποτελεσε πολο ελξης χαρη στον κομψο και πληθωρικο χαρακτηρα του που εναρμονιζεται ιδανικα με τις αξιες της μαρκας. Ολα αυτα που ανεδειξαν το ξεχωριστο στιλ του PEUGEOT 208 παραμενουν αμεταβλητα και συγχρονως αναβαθμιζονται με βελτιωσεις στα σημεια.
Απο εμπρος, ο προφυλακτηρας εχει επανασχεδιασθει ωστε να τονισει την δυναμικη οψη στην οποια συμβαλλει και η πιο πλατια γριλια η οποια εκτεινεται προς τα κατω δινοντας εμφαση στο σημα της PEUGEOT. Στις πλουσιοτερες εκδοσεις εξοπλισμου, το τελειωμα με χρωμιο στη νεα γριλια δημιουργει μια συναρπαστικη 3D εικονα. Η ξεχωριστη θεση των προβολεων ομιχλης, τονιζει ακομη περισσοτερο την επιβλητικη εικονα του αυτοκινητου στο δρομο. 

Το μπροστινο μερος τονιζεται απο τα νεα φωτιστικα σωματα δυο χρωματικων τονων (μαυρο και χρωμιο) ενω τα LED επιβεβαιωνουν την τεχνολογικη αναβαθμιση. Στο πισω μερος, τα φωτιστικα σωματα με τα νεα 3D LED στοιχεια, που σχηματιζουν τρεις χαρακτηριστικες νυχιες κλεβουν την παρασταση και απεικονιζουν τη συγχρονη αισθητικη της PEUGEOT.

Το κομπακτ προφιλ με τους μικρους σε μηκος προβολους του αμαξωματος και το περιγραμμα χρωμιου γυρω απο τα παραθυρα εχει διατηρηθει για να κερδιζει τις εντυπωσεις. Την ελκυστικη εικονα συμπληρωνουν οι νεας σχεδιασης ζαντες, απο τις 15’’ NIOBIUM εως τις 17’’ CARBONE με ματ η γυαλιστερη αποχρωση στο PEUGEOT 208 GTi.

Ενας ποιοτικος διακοσμος χτισμενος για να ενθουσιαζει οδηγικα
Στο εσωτερικο του νεου PEUGEOT 208 κυριαρχει το PEUGEOT i-Cockpit, μια καινοτομος διαταξη του πινακα οργανων και των χειριστηριων που εχει ενθουσιασει το κοινο απο το ξεκινημα του λανσαρισματος. Το 2012, το PEUGEOT 208 εισηγαγε το αυθεντικο αυτο concept, που διασφαλιζει βελτιστη λειτουργικοτητα, ορατοτητα και ασφαλεια στην διαρκεια της οδηγησης, ενω εχει υιοθετηθει και στα PEUGEOT 2008 και 308. Το PEUGEOT i-Cockpit ξεχωριζει απο το κομπακτ τιμονι, τον υπερυψωμενο πινακα οργανων και μια μεγαλη οθονη αφης 7’’.

Το κομπακτ τιμονι, συμβαδιζει με τις συμπαγεις εξωτερικες διαστασεις του νεου PEUGEOT 208 (μηκος κατω απο τα 4 μετρα) προσφεροντας απολυτη ευελιξια στις αστικες μετακινησεις. Το τιμονι διαθετει ποιοτικη δερματινη επενδυση και ο εσωτερικος διακοσμος περιλαμβανει υλικα κορυφαιας ποιοτητας.

Ο υπερυψωμενος πινακας οργανων βρισκεται σε εξαιρετικα εργονομικη θεση για να προσφερει καθε πληροφορια ακριβως στο οπτικο πεδιο του οδηγου, διχως να αποσπαται η προσοχη του απο τον δρομο για μεγαλυτερη ανεση και ασφαλεια. Εχει κομψη σχεδιαση, απαλο λευκο φωτισμο και μια κεντρικη οθονη παρεχοντας ολες τις χρησιμες πληροφοριες. Στις κορυφαιες εκδοσεις υπαρχουν LED δακτυλιοι περιμετρικα των αναλογικων οργανων (μπλε χρωματος στις εκδοσεις Allure, κοκκινου χρωματος στο GTi).
Η μεγαλη οθονη αφης 7’’ η οποια ειναι στανταρ απο το δευτερο επιπεδο εξοπλισμου, παρεχει αμεση και ευκολη προσβαση στο χειρισμο ολων των συστηματων (ηχοσυστημα, πλοηγηση, τηλεφωνο, πληροφοριες οχηματος). Επιπλεον, προσφερει την καλυτερη on-board διασυνδεση μεσω Bluetooth και USB ενω η λειτουργια MirrorScreen αναπαραγει το περιερχομενο ενος smartphone στην οθονη του αυτοκινητου για πληρη χειρισμο των εφαρμογων.

Ο ποιοτικος διακοσμος του νεου PEUGEOT 208 λαμβανει νεα διασταση χαρη στον ατμοσφαιρικο εσωτερικο φωτισμο. Ο απαλος λευκος φωτισμος που συνανταμε στον πινακα οργανων και στις βελονες, καθως και στα χειριστηρια ανεξαρτητως εκδοσης, δημιουργει ενα lounge περιβαλλον με αποκορυφωμα την σειρα LED και τον μπλε φωτισμο στην περιπτωση της πανοραμικης οροφης.


Νεες βαφες αμαξωματος που ενθουσιαζουν!
Η γκαμα χρωματων και φινιρισματων (παστελ, μεταλλικο, περλε, ματ) που ειναι διαθεσιμη στο νεο PEUGEOT 208 διευρυνεται με νεα χρωματα. Χαρη σε 13 νεες βαφες αμαξωματων, οι υποψηφιοι πελατες εχουν να επιλεξουν αναμεσα σε μοναδικους και αποκλειστικους συνδυασμους.
Το νεο μεταλλικο Orange POWER ειναι φρεσκο, δυναμικο, νεανικο και ενθουσιαζει απο τη πρωτη ματια. Τελος, δυο νεες ματ επιλογες ειδικης υφης συμπληρωνουν την παλετα των χρωματων.

Διευρυμενη γκαμα εκδοσεων
Το PEUGEOT 208 ξεχωριζει για την πλουσια γκαμα που διαθετει. Η νεα εκδοση GT Line, η οποια διατιθεται σε διαφορα μοντελα της PEUGEOT, προσφερει στους πελατες ενα ισχυρο, δυναμικο και σπορ στιλ σε συνδυασμο με τα υπαρχοντα μηχανικα συνολα της γκαμας. Χαρη στην εκδοση GT Line, το νεο PEUGEOT 208 διαθετει ορισμενα απο τα στιλιστικα στοιχεια που υπαρχουν στην εμβληματικη και σπορ εκδοση GTi. H εκδοση GT Line ειναι διαθεσιμη σε 5-θυρο αμαξωμα με τον κινητηρα πετρελαιου 1.6 BlueHDi 100 και εχει τα παρακατω χαρακτηριστικα:
•    Νεα γριλια με κοκκινο 3D σημα
•    Αποκλειστικης σχεδιασης ζαντες ελαφρου κραματος 17’’ CAESIUM
•    Καλυμματα εξωτερικων καθρεπτων σε μαυρο χρωμα “Perla Nera”
•    Περιγραμμα χρωμιου στα παραθυρα
•    Χρωμιωμενη αποληξη εξατμισης
•    Λογοτυπα GT Line στη γριλια, στα μπροστινα φτερα και στο πισω μερος
•    Κοκκινο λογοτυπο PEUGEOT στο εμπρος και πισω μερος

Επισης, στο εσωτερικο οι αλλαγες ειναι αναλογου υφους προσδιδοντας στην καμπινα το απαιτουμενο κυρος της εν λογω εκδοσης:
•    Επενδυση καθισματων απο συνδυασμο μαυρου-κοκκινου υφασματος
•    Κοκκινη ραφη στα καθισματα, στα πανελ και στα υποβραχιονια των θυρων, στον επιλογεα ταχυτητων και στην λαβη του χειροφρενου (οπως και στο GTi)
•    Μαυρες Gloss λαβες στις πορτες με κοκκινη διακοσμηση εμπρος (οπως και στο GTi)
•    Σπορ δερματινο τιμονι
•    Αλουμινενια επενδυση με λογοτυπο PEUGEOT στο κατωφλι των θυρων
•    Αλουμινενια πενταλ

Στην γκαμα του μοντελου και σε περιοπτη θεση βρισκεται η εκδοση 208 GTi η οποια εφοδιαζεται με τον κινητηρα 1.6 THP Euro6 ισχυος 208 και μεγιστης ροπης 300Νm που ειναι διαθεσιμη σε ευρος απο 3.000-6.000 στροφες. Ολα τα παραπανω μεταφραζονται σε σχεση βαρους ισχυος 5,58kg ανα ιππο. Οι  εντυπωσιακες αυτες επιδοσεις επιτυγχανονται με μεση καταναλωση μολις 5,4L/100km και εκπομπες CO2  μολις 125g/km.

Εξοπλισμος με τεχνολογια αιχμης
Το PEUGEOT 208 ηταν ενα απο τα πρωτα αυτοκινητα στην κατηγορια του που ειχε προκαλεσει αισθηση με τον προηγμενο τεχνολογικο του εξοπλισμο  και την ευρεια διασυνδεσιμοτητα του, χαρη στην μεγαλη οθονη αφης 7 ιντσων η οποια φιγουραρει σε πανω απο 80% των αυτοκινητων που εχουν πωληθει εως τωρα. Επισης, το νεο PEUGEOT 208 ειναι ενα απο τα ελαχιστα μοντελα στην κατηγορια του που διαθετουν προαιρετικα το  πληρες συστημα υποβοηθησης σταθμευσης (Park Assist). Πλεον, το νεο PEUGEOT 208 προχωρα ενα βημα παραπερα εισαγοντας δυο νεα συστηματα: το Active City Brake και Reversing camera.

Το Park Assist – συστημα ενεργης υποβοηθησης σταθμευσης – υπολογιζει τις διαστασεις μιας διαθεσιμης θεσης σταθμευσης και βοηθαει τον οδηγο στους ελιγμους κατα την εισοδο η την εξοδο απο αυτην. Το συστημα αναλαμβανει τον ελεγχο του τιμονιου παρεχοντας ταυτοχρονα ηχητικη και οπτικη πληροφορηση.

Το συστημα Active City Brake (λειτουργια προειδοποιησης & φρεναρισματος για την αποφυγη συγκρουσης) αποτρεπει την συγκρουση με αλλο οχημα η αντικειμενο στη περιπτωση που ο οδηγος δεν αντιδρασει εγκαιρα. Το συστημα λειτουργει σε αστικο περιβαλλον και σε ταχυτητες εως 30 km/h. Ενας αισθητηρας μικρης εμβελειας εχει τοποθετηθει στο πανω μερος του παρμπριζ και ανιχνευει αλλα προπορευομενα η στατικα οχηματα. Σε επειγουσες καταστασεις το συστημα επεμβαινει σε αυτο της πεδησης και ακινητοποιει η ελαχιστοποιει την ταχυτητα, ωστε να αποτρεψει η να μειωσει τις συνεπειες πιθανης συγκρουσης.

Η καμερα οπισθοπορειας, η οποια ειναι προαιρετικη απο το δευτερο επιπεδο εξοπλισμου, χρησιμοποιει την μεγαλη εγχρωμη οθονη για να διευκολυνει στους καθημερινους ελιγμους στην διαρκεια σταθμευσης. Στην οθονη προβαλλεται ο χωρος που βρισκεται πισω απο τα αυτοκινητο, ενω οι νοητες εγχρωμες διαγραμμισεις υποδεικνυουν και υποβοηθουν στο παρκαρισμα.

Η λειτουργια MirrorScreen επιτρεπει στον χρηστη να αναπαραγει το περιεχομενο της οθονης μιας συσκευης smartphone – που ειναι συμβατη με το Mirrorlink®[1] η το Carplay®[2] – και να το απεικονισει στην οθονη αφης του αυτοκινητου για ευκολη προσβαση στις εφαρμογες. Αυτη η δυνατοτητα συνδυαζει ολα τα πλεονεκτηματα και την χρηση των εφαρμογων με απολυτα ασφαλη τροπο. 
Στην διαρκεια της οδηγησης ο οδηγος εχει στην διαθεση του σχετικες εφαρμογες (πλοηγηση, πολυμεσα, διαδικτυακο ραδιο κ.α.). 

Νεοι αποδοτικοι κινητηρες με εκπομπες CO2 απο 79 g/km, ενα παγκοσμιο ρεκορ!
Το PEUGEOT 208 εξακολουθει να αποτελει προτυπο αποδοσης διαθετοντας μια ευρεια γκαμα κινητηρων βενζινης και πετρελαιου που εναρμονιζονται αψογα με το κορυφαιο – απο πλευρας ανεσης, οδηγικης απολαυσης και ασφαλειας –  σασι. Η τελευταια γενια κινητηρων προδιαγραφων ρυπων Euro 6 συνδυαζει απιστευτα χαμηλη καταναλωση καυσιμου με σεβασμο προς το περιβαλλον χαρη στις χαμηλες εκπομπες ρυπων. Για ξεκουραστες μετακινησεις στην πολη το νεο PEUGEOT 208 προσφερει το νεο αυτοματο κιβωτιο 6 σχεσεων EAT6 (Efficient Automatic Transmission).

1.6 BlueHDi: απλα ο καλυτερος κινητηρας πετρελαιου της αγορας!
Η τεχνολογια BlueHDi ειναι η αποδοτικοτερη που υπαρχει οσον αφορα στην μειωση της καταναλωσης και της διαχειρισης των εκπομπων ρυπων καθως συνδυαζει με μοναδικο τροπο το συστημα SCR (selective catalytic reduction) με το φιλτρο μικροσωματιδιων (FAP) ενισχυμενο με ειδικο προσθετο (Adblue). Μειωνει δραστικα τα οξειδια του αζωτου κατα 90%, βελτιστοποιει τις εκπομπες CO2 και την καταναλωση καυσιμου και εξασφαλιζει την εξαλειψη των μικροσωματιδιων κατα 99,9%.

Ο κινητηρας 1.6 BlueHDi διατιθεται σε τρεις εκδοσεις ισχυος:
•    1.6 BlueHDi 75 με μηχανικο 5-ταχυτο κιβωτιο, εκπομπες CO2  90g/km, καταναλωση 3,5 L/100km
•    1.6 BlueHDi 100 S&S, με μηχανικο 5-ταχυτο κιβωτιο, εκπομπες CO2  79g/km, καταναλωση 3,0 L/100km, μια επιδοση που αποτελει παγκοσμιο ρεκορ καταναλωσης στην κατηγορια του
•    1.6 litre BlueHDi 120 S&S, με μηχανικο 6-ταχυτο κιβωτιο, εκπομπες CO2  94g/km, καταναλωση 3,6L/100km

PureTech: 3-κυλινδροι κινητηρες με εκπομπη CO2 απο 95g/km!
 Στις ατμοσφαιρικες εκδοσεις βενζινης 1.2 PureTech 82 και 1.2 PureTech 82 ETG, προστιθεται ο νεος τρικυλινδρος υπερτροφοδοτουμενος κινητηρας  1.2 PureTech 110 S&S. Το νεο μηχανικο συνολο προσφερει εξαιρετικα χαρακτηριστικα καταναλωσης και ισχυος χαρη στην προηγμενη του τεχνολογια με υψηλης πιεσης συστημα ψεκασμου (200 bar), νεας γενιας συστημα υπερτροφοδοτησης (με μεγιστο οριο στροφων του στροβιλοσυμπιεστη στις 240.000 rpm), και απαραμιλλη αποδοση απο τις χαμηλες στροφες λειτουργιας. Συνδυαζεται με 5-ταχυτο μηχανικο κιβωτιο και εκπομπες CO2 μολις 103 g/km.

Εναλλακτικα μπορει να συνδυαστει με το νεο αυτοματο κιβωτιο 6 σχεσεων EAT6, το οποιο κατασκευαζεται απο την AISIN και χρησιμοποιει τεχνολογια Quickshift για ταχυτερες και ομαλοτερες αλλαγες σχεσεων. Επιπλεον, η λειτουργια του συμβαλλει στην μειωση των εκπομπων ρυπων και σε σχεση με την αντιστοιχη εκδοση με το μηχανικο κιβωτιο εξοικονομειται 1 g/km (με την ιδια διασταση ελαστικων). Με εκπομπες CO2 στα 104 g/ km, η εκδοση 1.2 PureTech 110 S&S EAT6 αποτελει προτυπο μοντελου με αυτοματη μεταδοση στην κατηγορια, μιας και πετυχαινει μειωση 45g CO2/km, σε σχεση με την προηγουμενη γενια (την αυτοματη 1.6 VTi 120)!

Στην κορυφη της γκαμας του νεου PEUGEOT 208 τοποθετειται ο υπερτροφοδοτουμενος  1.6 THP 208 που εφοδιαζει τη θρυλικη εκδοση GTi.

Η σειρα των κινητηρων βενζινης περιλαμβανει τις κατωθι εκδοσεις:
•    1.2 PureTech 82 hp, 5-ταχυτο μηχανικο, CO2  104g/km, καταναλωση 4,5L/100km
•    1.2 PureTech 82 hp S&S, αυτοματοποιημενο κιβωτιο 5 σχεσεων, CO2  95g/km, καταναλωση 4,1L/100km
•    1.2 PureTech 110 hp S&S, 5- ταχυτο μηχανικο, CO2  103g/km, καταναλωση 4,5L/100km
•    1.2 PureTech 110hp S&S EAT6, 6-ταχυτο αυτοματο, CO2  104g/km, καταναλωση 4,5L/100km
•    1.6 THP 208hp 3D, 6-ταχυτο μηχανικο, CO2  125g/km, καταναλωση 5,4L/100km

Mε κορυφαια προδιαγραφες ασφαλειας!
Το νεο PEUGEOT 208 δεν ειναι μονο ανετο και ευχαριστο οδηγικα, αλλα και απολυτα ασφαλες διαθετοντας ολα τα συγχρονα ηλεκτρονικα συστηματα (ABS, ESP, ASR, EBD, Brake Assist) στον στανταρ εξοπλισμο απολαμβανοντας την κορυφαια 5-αστερη διακριση απο τον EuroNCAP. Το συστημα Active City Brake (συστημα προειδοποιησης και αυτονομης πεδησης) αναγει σε ακομη υψηλοτερο επιπεδο την ασφαλεια που προσφερει το νεο PEUGEOT 208!

Το νεο PEUGEOT 208 διατιθεται στην ελληνικη αγορα απο τα μεσα Νοεμβριου και για την αποκτηση του ισχυει το μοναδικο προγραμμα Peugeot 4X4, δηλαδη, 4 χρονια ατοκη χρηματοδοτηση με 208 ευρω το μηνα ατοκα, 4 χρονια δωρεαν σερβις, 4 χρονια εργοστασιακη εγγυηση και 4 χρονια οδικη βοηθεια. 

Αναλυτικα οι τιμες
Μοντελο Εκδοση Καυσιμο Κυβισμος (cm3) Μικτη καταναλωση (l/100 km) CO2 (g/km) Ενδεικτικη Λιανικη Τιμη (Με Οφελος Αποσυρσης) (€)

1.2 PureTech 82 ACCESS 5D Βενζινη 1.199 4,5 104 13.390 €
1.2 PureTech 82 ACTIVE 5D Βενζινη 1.199 4,5 104 13.720 €
1.2 PureTech 82 ACTIVE PLUS 5D Βενζινη 1.199 4,5 104 14.840 €
1.2 PureTech 82 S&S ACTIVE ETG 5D Βενζινη 1.199 4,2 97 14.990 €
1.2 PureTech 82 S&S ACTIVE PLUS ETG 5D Βενζινη 1.199 4,2 97 16.140 €
1.2 PureTech 110 S&S ALLURE 5D Βενζινη 1.199 4,5 103 17.190 €
1.2 PureTech 110 S&S ALLURE EAT6 5D Βενζινη 1.199 4,5 104 18.790 €
1.6 BlueHDi 75 ACCESS 5D Πετρελαιο 1.560 3,5 90 15.380 €
1.6 BlueHDi 75 ACTIVE 5D Πετρελαιο 1.560 3,5 90 15.710 €
1.6 BlueHDi 75 ACTIVE PLUS 5D Πετρελαιο 1.560 3,5 90 16.730 €
1.6 BlueHDi 100 S&S ACTIVE 5D Πετρελαιο 1.560 3,0 79 16.760 €
1.6 BlueHDi 100 S&S ACTIVE PLUS 5D Πετρελαιο 1.560 3,0 79 17.780 €
1.6 BlueHDi 100 GT LINE Πετρελαιο 1.560 3,5 90 19.520 €
1.6 BlueHDi 120 S&S ALLURE 5D Πετρελαιο 1.560 3,6 94 20.270 €
208 GTi FACELIFT 1.6 ΤΗP 208 S&S GTi Βενζινη 1.598 5,4 125 23.370 €

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!