Το 500.000ό Nissan LEAF είναι γεγονός !


 

H φετινη Παγκοσμια Ημερα EV ειχε ξεχωριστο χαρακτηρα για τη Nissan, καθως σηματοδοτησε την παραγωγη του 500.000ου LEAF, του πρωτου παγκοσμιως αμιγως ηλεκτρικου αυτοκινητου, μαζικης παραγωγης. Με μισο εκατομμυριο LEAF  να εχουν ηδη πωληθει σε ολη την Υφηλιο, ολοενα και περισσοτεροι υποψηφιοι αγοραστες ανακαλυπτουν τα πλεονεκτηματα αυτου του πρωτοποριακου οχηματος μηδενικων εκπομπων.

 


 

Το οροσημο επιτευχθηκε στο εργοστασιο της Nissan,  στο Sunderland  της Αγγλιας, σχεδον μια δεκαετια μετα την πρωτη πωληση του μοντελου.  Απο τοτε, το εργοστασιο εχει κατασκευασει περισσοτερα απο 175.000 LEAF.

 


 

Στις παραγωγικες εγκαταστασεις της Nissan  στο Sunderland, το LEAF εξακολουθει να κατασκευαζεται  στα υψηλοτερα προτυπα, προκειμενου να διασφαλιστει οτι καθε LEAF ενσωματωνει την καινοτομια και τον ενθουσιασμο, συμβαλλοντας ταυτοχρονα στην προοδο για την αειφορο κινητικοτητα.

 


 

Το Nissan LEAF εχει κερδισει βραβεια σε ολο τον κοσμο, οπως το Ευρωπαϊκο Αυτοκινητο της Χρονιας του 2011, το Παγκοσμιο Αυτοκινητο της Χρονιας του 2011 και το Αυτοκινητο της Χρονιας της Ιαπωνιας  το 2011 και το 2012. Το πιο σημαντικο, το αυτοκινητο εχει κερδισει την εμπιστοσυνη εκατονταδων χιλιαδων πελατων.

 


 

Οσο για το 500.000ο LEAF, αυτο  βρηκε τον τυχερο  ιδιοκτητη του  στην  Maria Jansen, στη Νορβηγια.

 


 

«Ο συζυγος μου και εγω επιλεξαμε να αγορασουμε ενα Nissan LEAF το 2018 και το λατρεψαμε», ειπε η Jansen. «Ειμαστε πολυ ενθουσιασμενοι που γινομαστε οι υπερηφανοι ιδιοκτητες του 500.000ου Nissan LEAF. Αυτο το αυτοκινητο ανταποκρινεται πραγματικα στις αναγκες μας με μεγαλη αυτονομια και βελτιωμενες τεχνολογιες. \”

 


 

Το LEAF προσφερει σε οδηγο και επιβαινοντες  προηγμενες τεχνολογιες για τη βελτιωση του επιπεδου  ασφαλειας, ανεσης και  ελεγχου στο δρομο. Σε αυτες περιλαμβανεται και το βραβευμενο ProPILOT,  ενα συστημα \”hands-on, eyes-on\” που επιτρεπει στο αυτοκινητο να σταματησει, να επανεκκινησει και να παραμεινει στο κεντρο της λωριδας του, οπως  και η τεχνολογια του e-Pedal για οδηγηση με ενα πενταλ.

 

 

Ανοιγοντας το δρομο για ενα ηλεκτροκινητο μελλον

 


 

Με περισσοτερα απο 14,8 δισεκατομμυρια χιλιομετρα  χωρις καυσαερια απο το 20101, οι ιδιοκτητες  των LEAF σε ολο τον κοσμο εχουν βοηθησει στην αποτροπη περισσοτερων απο 2,4 δισεκατομμυριων κιλων εκπομπων CO2.

 

Κατα τη διαρκεια των προσφατων περιορισμων λογω της πανδημιας,  η ποιοτητα του αερα βελτιωθηκε σε ολο τον κοσμο λογω της μειωσης των εκπομπων CO2. Στην Ευρωπη, μελετες δειχνουν οτι το 68% των ανθρωπων υποστηριζουν την ληψη  μετρων για την αποτροπη της επιστροφης σε προηγουμενα επιπεδα ατμοσφαιρικης ρυπανσης.

 

«Κατα τη διαρκεια των lockdowns, oι καταναλωτες  καταλαβαν πως ειναι να ζεις σε καθαρη ατμοσφαιρα και με μειωμενη ηχορυπανση», δηλωσε η Helen Perry, επικεφαλης ηλεκτρικων επιβατικων αυτοκινητων και συναφων υποδομων της Nissan Europe. «Τωρα περισσοτερο απο ποτε, αναζητουν θετικα βηματα προς ενα πιο βιωσιμο μελλον και το Nissan LEAF συμβαλλει σε αυτες τις προσπαθειες».

 

Video με το οροσημο του 500.000ου Nissan LEAF :


 

 

Στην Ελλαδα, η Nissan προσφερει τα αμιγως ηλεκτρικα Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τωρα μπορουν αποκτηθουν απο ιδιωτες και επαγγελματιες (ταξι, αστικες διανομες κ.α.)  με σημαντικα κινητρα και οφελη, στο πλαισιο  του προγραμματος «Κινουμαι Ηλεκτρικα» που προσφατα θεσπισε η κυβερνηση. Περισσοτερες πληροφοριες για τα αμιγως ηλεκτροκινητα μοντελα της Nissan ειναι διαθεσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!