Το Kamiq είναι το νέο C-SUV της Skoda

Στο πλαισιο της πολυμετωπης επιθεσης της (και) στην αγορα των SUV, η SKODA αποκαλυψε το ολοκαινουργιο KAMIQ Το πολυαναμενομενο compact SUV της τσεχικης μαρκας, συνδυαζει τα προτερηματα ενος SUV, οπως μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος και πιο ψηλα τοποθετημενη θεση οδηγησης, με την ευελιξια που χαρακτηριζει ενα μοντελο compact διαστασεων. Με εκφραστικο, συγχρονο design, κορυφαια συστηματα υποβοηθησης οδηγου και ασφαλειας, υποδειγματικο επιπεδο συνδεσιμοτητας και state-of-the-art infotainment, παραλληλα με αφθονους χωρους, το νεο KAMIQ θα ικανοποιησει το ιδιο ανετα τις αναγκες μιας οικογενειας η ενα πιο ενεργο lifestyle, τοσο μεσα οσο και εξω απο την πολη. Το KAMIQ φιλοδοξει να εχει την ιδια πετυχημενη εμπορικη καριερα οπως τα μεγαλυτερα “αδερφια” του, KAROQ και KODIAQ. 


Το design του KAMIQ ειναι ξεχωριστο, με λεπτομερειες που τονιζουν εναν περιπετειωδη, off-road χαρακτηρα. Φαρδια γριλια εμπρος, με εντονες ακμες και ενα δυναμικο spoiler να κυριαρχει. Το KAMIQ ειναι το πρωτο μοντελο της  SKODA με δυναμικους δεικτες πορειας εμπρος και πισω και διαιρουμενους προβολεις LED, με φωτα ημερας που στη full-LED εκδοση μοιαζουν με τεσσερα πολυτιμα πετραδια. Στο πλαϊ, εντυπωσιαζει το ιδιαιτερα αρμονικο design που συνδυαζεται με μεγαλους τροχους 16 εως 18 ιντσων και αυξημενη – 37 χιλιοστα μεγαλυτερη απο αυτην του SCALA – αποσταση  απο το εδαφος. Πισω, τα χαρακτηριστικα φωτιστικα σχηματος C υπογραμμιζουν οτι και το KAMIQ ανηκει στην οικογενεια SUV της SKODA. 


Χτισμενο στην πλατφορμα MQB του Group, το νεο compact SUV εχει μηκος μολις 4,241 μ., πλατος 1,793 μ. και υψος 1,531 μ. Το μακρυ μεταξονιο των 2,651 μ. εγγυαται αφθονους χωρους για πεντε επιβατες και τις αποσκευες τους. Ο χωρος αποσκευων των 400 λιτρων αυξανεται στα 1.395 οταν πεσουν τα πισω καθισματα. Το αναδιπλουμενο καθισμα συνοδηγου δινει τη δυνατοτητα μεταφορας αντικειμενων εως και 2,447 μετρων.


Μια πληθωρα κινητηριων συστηματων εξασφαλιζει στο KAMIQ δυναμικη και οικονομικη οδηγηση. Τεχνολογια αμεσου ψεκασμου συνδυαζεται με υπερτροφοδοτηση, ανακτηση ενεργειας κατα την πεδηση με Start/Stop, την ιδια στιγμη που πληρουνται οι αυστηρες προδιαγραφες ρυπων Euro 6d-TEMP. Η γκαμα στη βενζινη ξεκινα απο τους τρεις κυλινδρους, το 1.0 λιτρο, το 5-ταχυτο μηχανικο κιβωτιο και τους 95 ιππους και φτανει στους τεσσερις κυλινδρους του κινητηρα 1.5 λιτρου με τους 150 ιππους και το 6-ταχυτο μηχανικο η 7-ταχυτο αυτοματο DSG κιβωτιο ταχυτητων. Διαθεσιμη και εκδοση πετρελαιοκινητηρα, 1.6 λιτρου με 6-ταχυτο μηχανικο η 7-ταχυτο αυτοματο DSG κιβωτιο και 250 Nm ροπης.


Οσον αφορα στα συστηματα υποβοηθησης οδηγου και ασφαλειας, η φιλοσοφια της SKODA ηταν ξεκαθαρη: υιοθετηση στο KAMIQ ολων των συστηματων που προσφερει η μαρκα στα μεγαλυτερα SUV της και που εξασφαλιζουν κορυφαια ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια. Στο βασικο εξοπλισμο ανηκουν τα Front Assist (με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection) και Lane Assist για αποφυγη εμπροσθιων συγκρουσεων και διατηρηση της λωριδας κυκλοφοριας αντιστοιχα. To Adaptive Cruise Control και το Driver Alert Fatigue σε συνδυασμο με την υπαρξη εννεα αεροσακων (συμπεριλαμβανομενου γονατου για τον οδηγο και πλευρικους για τους πισω επιβατες), δινουν μια σαφη ενδειξη του κορυφαιου επιπεδου ασφαλειας που παρεχει το KAMIQ σε οδηγο και επιβατες. 


Αντιστοιχη ηταν η φροντιδα των μηχανικων της SKODA για τη συνδεσιμοτητα και το infotainment που προσφερει το KAMIQ. Οδηγος και επιβατες μπορουν να ειναι διαρκως συνδεδεμενοι, να απολαμβανουν κορυφαιας πιστοτητας μουσικη απο το ηχοσυστημα 10 ηχειων και 405 Watts, την ιδια στιγμη που χειριζονται τα παντα απο εγχρωμες οθονες αφης διαστασης εως και 9,25”. Σε συνδυασμο με τον ψηφιακο πινακα οργανων των 10,25”, οδηγος και επιβατες απολαμβανουν ενα κορυφαιας ποιοτητας hi-tech περιβαλλον στο εσωτερικο.


Η παγκοσμια πρεμιερα του SKODA KAMIQ θα γινει στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, το οποιο διοργανωνεται απο τις 5 εως και τις 17 Μαρτιου 2019.  

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!