Το Volvo V60 Cross Country στο «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας


– Cross Country 2016»  

Το Volvo V60 Cross Country ηταν το επισημο αυτοκινητο του 21ου Πανελληνιου Πρωταθληματος Ορεινης Ποδηλασιας – Cross Country 2016 που διοργανωσε η Ελληνικη Ομοσπονδια Ποδηλασιας το διημερο 15-16 Ιουλιου. Τοπος διεξαγωγης η ευρυτερη περιοχη της ορεινης Ναυπακτιας, με τη συμμετοχη περιπου 200 κορυφαιων ποδηλατων, απο 45 σωματεια απο ολη την Ελλαδα. Αναμεσα τους και ο πρωταθλητης Περικλης Ηλιας, που θα εκπροσωπησει την Ελλαδα στους Ολυμπιακους Αγωνες του Ριο.  


Η ευτυχης συγκυρια του κοινου ονοματος, Cross Country, που φερουν μερικα απο τα πιο δημοφιλη μοντελα της σουηδικης μαρκας και του πανελληνιου πρωταθληματος ορεινης ποδηλασιας, σταθηκε αφορμη για τη συγκεκριμενη χορηγια. Το V60 Cross Country D4, με το διλιτρο κινητηρα που αποδιδει 190 ιππους και το αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων οκτω σχεσεων, τοσο στους χωματοδρομους οσο και στους γεματους κλειστες στροφες, απαιτητικους δρομους της Αιτωλοακαρνανιας, αποδειχθηκε το ιδανικο αυτοκινητο για την περισταση.


Η Volvo Cars ειναι ουσιαστικα ο εφευρετης της Cross Country κατηγοριας. Ηταν η πρωτη μαρκα αυτοκινητων που προσφερε αυξημενη ικανοτητα παντος δρομου στα μοντελα της με wagon αμαξωμα. Σχεδον εικοσι χρονια πριν, το 1997, παρουσιασε για πρωτη φορα το V70 Cross Country, δημιουργωντας εναν νεο τυπο αυτοκινητου και ενα νεο ειδος εμπειριας που εκτοτε συναρπαζει τους λατρεις της αυτοκινησης. 

Τα Cross Country μοντελα διακρινονται για το ιδιαιτερο, στιβαρο design, με εμπρος και πισω ποδιες καθως και πλαϊνα προστατευτικα και λογοτυπο Cross Country. Με αυξημενη αποσταση απο το εδαφος σε συγκριση με τις απλες εκδοσεις, ειναι τα ιδανικα premium αυτοκινητα για οποιον εχει ενα δραστηριο lifestyle, που οταν καλειται να επιλεξει, προτιμα τον χωματοδρομο απο την ασφαλτο, απαιτωντας ομως παντα τα ιδια επιπεδα ανεσης, οδηγικης ευχαριστησης και ασφαλειας. 


Σημερα, πρωτοπορος και παλι η Volvo εχει περασει το «χαρακτηρα» και τις δυνατοτητες Cross Country και στα σενταν αμαξωματα, με το λανσαρισμα απο τις αρχες του ετους του S60 Cross Country, του μοναδικου σενταν με αυτα τα χαρακτηριστικα. Ως αποτελεσμα, η γκαμα των Cross Country μοντελων της Volvo ειναι η πληρεστερη στην αυτοκινητοβιομηχανια. Περιλαμβανει τα V40 Cross Country, S60 Cross Country και V60 Cross Country, σε διαφορες προσθιοκινητες (FWD) η τετρακινητες (AWD) υλοποιησεις, με συνδυασμους προηγμενων κινητηρων βενζινης και diesel απο 1.498 εως 2.400 κ.εκ., αποδοσης 152 εως και 190 ιππων, με μηχανικο η αυτοματο κιβωτιο εξι η οκτω σχεσεων. Οι προτεινομενες τιμες λιανικης ξεκινουν απο 23.900 €, για το V40 Cross Country T3 1.5 Auto.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!