Φινάλε με άλλη μια νίκη για την Nissan στην κατηγορία LM P2


Το εκπληκτικο, νικηφορο σερι της Nissan στο διεθνη διαγωνισμο  πρωτοτυπων της κατηγοριας LM P2 ολοκληρωνεται με τον καλυτερο τροπο, καθως η ομαδα της G-Drive Racing κερδισε στην βαθμολογικη καταταξη του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Αντοχης της FIA, με την μηχανολογικη υποστηριξη τη NISMO.

Μετα απο πεντε συνεχεις νικες το 2011 στο Intercontinental Le Mans Cup, η Nissan πραγματοποιησε το ντεμπουτο της στο WEC, οταν το πρωταθλημα ξεκινησε το 2012.

Κατα το πρωτο ετος, ο κινητηρας VK45DEV8 4.5 λιτρων της Nissan, κερδισε πεντε απο τους οκτω αγωνες. Αξιζει να σημειωθει οτι απο το 2013 η Nissan ειναι αηττητη, σημειωνοντας  35 συνεχομενες νικες στο πρωταθλημα FIA WEC.

Σε αυτο το χρονικο διαστημα, η NISMO τροφοδοτει τις Oak Racing (2013),  SMP Racing (2014), G-Drive Racing (2015) και Signatech Alpine(2016), με αντιστοιχες επιτυχιες στο πρωταθλημα της κατηγοριας LM P2.

Με τη συνδρομη της Nissan κατακτηθηκε και η νικη της Greave Motorsport (2011) στην κατηγορια LM P2 στις 24 Ωρες του Le Mans, οπως και οι νικες των  OAK Racing (2013), Jota Sport (2014), KCMG (2015) και Signatech  Alpine(2016).

Τωρα, με δεδομενη την αλλαγη των κανονισμων για το επομενο ετος, η Nissan παραμενει προσηλωμενη στους αγωνες πρωτοτυπων της κατηγοριας LM P3, με τον επιτυχημενο κινητηρα VK45DE να παραμενει διαθεσιμος για τις ομαδες που ανταγωνιζονται στο Ασιατικο Le Mans Series.

Ηδη ο Mike Guash και ο Alex Brundle (United Autosport), πρωταθλητες του φετινου LM P3, ειχαν την ευκαιρια να δοκιμασουν το αγωνιστικο LM Ρ2 στο Μπαχρεϊν μετα τον τελικο της  FIA WEC με την Manor WEC. Ο Brundle ειχε μια εντονη αγωνιστικη σεζον, οπου κερδισε στο LM P3 με τον κινητηρα της  Nissan, αλλα και οδηγωντας με τους Roman Rusinov  και René Rast, καταφεραν να κατακτησουν την νικη στο προσφατο Ρ2 με την G-Drive Racing.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z2oeSifYsIY]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!