Audi : Επενδύει ακόμα περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση

 


  Η Audi επιταχυνει τον μετασχηματισμο της σε παροχο δικτυωμενης και αειφορου premium κινητικοτητας, την επομενη πενταετια. Ενας προϋπολογισμος υψους 35 δισ. ευρω εχει ηδη εγκριθει, με τα 17 δισ. ευρω περιπου να διατιθενται αποκλειστικα σε μελλοντικες τεχνολογιες, σε μια συγχρονη επαναδιατυπωση του “Vorsprung durch Technik”.

 


  Σε πληρη συμπλευση με το Volkswagen Group, η Audi ενισχυει τις επενδυσεις στην ηλεκτροκινητικοτητα. Συνολικα περιπου 15 δισ. ευρω θα διατεθουν σε τεχνολογιες ηλεκτροκινησης. Παραλληλα, θα μεγιστοποιηθουν οι συνεργειες εντος του Ομιλου, τοσο σε επιπεδο hardware οσο και software. Οι βελτιωσεις στο κοστος των παγιων, μια πιο στοχευμενη γκαμα μοντελων και η εξοικονομηση κοστους σε τομεις που δεν αφορουν νεα μοντελα, αναμενεται να συμβαλλουν περαιτερω στην οικονομικη σταθεροτητα της Audi.

 


  «Με το επενδυτικο πλανο που εξαγγελλουμε με αμεση εφαρμογη και μεχρι το 2025, θα κανουμε την Audi ακομα πιο ισχυρη στη νεα εποχη της αυτοκινησης. Η ηγετικη θεση στην ηλεκτροκινηση και την πληρως δικτυωμενη οδηγηση, ειναι ο στοχος μας. Παρεχουμε στην Audi τους απαραιτητους πορους για αυτο», δηλωσε ο Dr. Herbert Diess, Προεδρος του Εποπτικου Συμβουλιου της AUDI AG.

 


  Πυξιδα στο επενδυτικο πλανο θα αποτελεσουν οι συνεργειες εντος του Volkswagen Group. Για παραδειγμα, η Audi αναπτυσσει απο κοινου με την Porsche την PPE, την premium ηλεκτρικη πλατφορμα  (Premium Platform Electric). Την ιδια στιγμη, η Audi χρησιμοποιει την MEB για τα ηλεκτρικα μοντελα που παρουσιαζει αμεσα. Οι επενδυσεις που εξαγγελθηκαν εχουν στοχο την υλοποιηση του Roadmap E, ενος φιλοδοξου πλανου για αμιγως ηλεκτρικα και εξηλεκτρισμενα μοντελα, για το οποιο θα διατεθουν περισσοτερο απο το 40% των συνολικων επενδυσεων. Συγκεκριμενα, περιπου 10 δισ. ευρω προοριζονται για τεχνολογιες αμιγους ηλεκτροκινησης και 5 δισ. ευρω για αντιστοιχες υβριδικες. Μεχρι το 2025, η AUDI AG θα εχει επεκτεινει τη γκαμα ηλεκτρικων αυτοκινητων που προσφερει στην αγορα στα περιπου 30 μοντελα, εκ των οποιων σχεδον 20 θα τροφοδοτουνται εξ ολοκληρου απο μπαταριες.

 


  Οσον αφορα στην ψηφιοποιηση, ο Markus Duesmann, Διευθυνων Συμβουλος της Audi αναλαμβανει πλεον Προεδρος του Car.Software-Organisation, της επιχειρηματικης διευθυνσης που αναπτυσσει λογισμικο για ολοκληρο το Volkswagen Group, επιτυγχανοντας σημαντικες συνεργειες και περικοπη κοστους, παρεχοντας στους οδηγους-πελατες ακομα πιο προηγμενες εμπειριες και υπηρεσιες. Οι συνεργειες αυτες, οπως περιγραφονται στο Audi Transformation Plan (ATP – Σχεδιο Μετασχηματισμου Audi) εχουν επιτυχει ηδη εξοικονομηση πορων περιπου 6,5 δισ. ευρω τα τελευταια τρια χρονια, ποσο που αναμενεται να φτασει τα περιπου 15 δισ. ευρω εως το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!