H FCA επιλέγει την Samsung και την Google για την συνδεσιμότητα των οχημάτων της

Η FCA επελεξε τις HARMAN (Samsung) και Google Technologies για το νεο προγραμμα συνδεσιμοτητας των οχηματων της με την ονομασια \”Ecosystem\”.


Εξελιξη νεων συστηματων εντος και εκτος του οχηματος που θα προσφερουν μια πληρη εμπειρια συνδεσιμοτητας για χρηστες σε περισσοτερες απο 150 χωρες.
Οι εκτος του οχηματος υπηρεσιες Uconnect θα βασιζονται σε πλατφορμα της HARMAN και θα προσφερουν μια σειρα προηγμενων υπηρεσιων.
Οι εντος του οχηματος υπηρεσιες Uconnect θα βασιζονται στο λειτουργικο Android και θα προσφερουν μια πληρη σειρα χρηστικων εφαρμογων.
Το συστημα Ecosystem προσφερει το ιδανικο περιβαλλον για χρηση και σε ηλεκτρικα οχηματα, καθως και προηγμενες υπηρεσιες αυτοκινησης.
Το Ecosystem θα ξεκινησει να ειναι διαθεσιμο σε οχηματα της FCA απο το 2ο 6μηνο του 2019, ενω αναμενεται να εφοδιαζει ολα τα νεα οχηματα της FCA σε παγκοσμια κλιμακα εως το 2022.


Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοινωσε οτι θα χρησιμοποιησει τις τεχνολογιες των HARMAN (Samsung) και Google για την εφαρμογη του προγραμματος Ecosystem, το οποιο θα αναβαθμισει τις δυνατοτητες συνδεσιμοτητας των οχηματων της.

Με βαση την πλατφορμα της HARMAN το συστημα θα προσφερει ποικιλες ευκολιες στο χρηστη, οπως προβλεψη συντηρησης του οχηματος, ευρεση σταθμων ανεφοδιασμου και φορτισης, πληροφοριες για την κινηση στους δρομους, κτλ., ενω παραλληλα θα εχει τη δυνατοτητα αυτοματης αναβαθμισης του λογισμικου.

Η νεα πλατφορμα θα προσφερει συνδεση 4G, ενω υποστηριζει και το εξελιγμενο πρωτοκολλο 5G. Θα ειναι συμβατη με οποιονδηποτε παροχο στον κοσμο, ενω θα εχει τη δυνατοτητα να συνεργαζεται με μελλοντικες εφαρμογες στις «εξυπνες πολεις», οπως και οικιακες συσκευες μεσω της πλατφορμας «Smart Things» της Samsung.

Το συστημα μεσω του λειτουργικου Android θα δινει τη δυνατοτητα για γρηγορη ασυρματη συνεργασια των κινητων συσκευων του χρηστη με το αυτοκινητο και τη χρηση μιας σειρας εφαρμογων και υπηρεσιων.

Το Ecosystem θα αποτελει το ιδανικο τεχνολογικο περιβαλλον για τα ηλεκτρικα οχηματα της FCA, παρεχοντας λειτουργιες οπως η διαχειριση των μπαταριων απο αποσταση, συμβουλες για τη βελτιστη διαδρομη, συνδεση με αλλα οχηματα κτλ. Παραλληλα θα υποστηριζει υπηρεσιες αυτοκινησης της FCA, οπως η πληρωμη με βαση την αποσταση, η ασφαλιση με βαση τη χρηση, καθως και νεα συστηματα βραχυχρονιας και μακροχρονιας μισθωσης.

Τα βασικα στοιχεια του συστηματος αναμενεται να ειναι ετοιμα μεσα στο 2ο 6μηνο του ετους, ενω μεχρι το 2022 ολα τα νεα οχηματα της FCA θα εφοδιαζονται με αυτο.


«Με την επιλογη κορυφαιων εταιρειων, οπως ειναι η Samsung και η Google, πραγματοποιουμε μια αποδοτικη κινηση με στοχο να προσφερουμε προηγμενες τεχνολογιες σε ολους τους πελατες μας», δηλωσε ο κ. Harald Wester, Επικεφαλης του Τεχνικου Τμηματος της FCA. «Σε συνεργασια με την HARMAN και την Google, εξελιξαμε ενα ευελικτο και ευκολο στη χρηση συστημα, το οποιο οχι μονο λειτουργει με τη σημερινη τεχνολογια, αλλα ειναι και πληρως συμβατο με τις μελλοντικες εξελιξεις.»

«Ειμαστε ενθουσιασμενοι που συνεργαζομαστε με την FCA για τη δημιουργια του προγραμματος Ecosystem. Με τις νεες τεχνολογιες η HARMAN και η Samsung προσφερουν ενα νεο επιπεδο εξατομικευσης των υπηρεσιων, δινοντας την ευκαιρια στους κατασκευαστες, οπως ειναι η FCA και τους καταναλωτες, να απολαμβανουν με ενα νεο τροπο τα προνομια που προκυπτουν απο την αναπτυσσομενη ιδεα του car sharing», δηλωσε ο Dinesh Paliwal, Προεδρος και CEO της HARMAN.

«Η εμπειρια συνδεσιμοτητας που προσφερει ενα συγχρονο οχημα πρεπει να ειναι πληρης και ευκολη στη χρηση απο τον πελατη,» δηλωσε ο Patrick Brady, Αντιπροεδρος του τεχνικου τμηματος της Google. «Ειμαστε πολυ χαρουμενοι που η FCA θα χρησιμοποιησει για το συστημα πολυμεσων της το λειτουργικο Android, δινοντας της ευκαιρια στο κοινο να απολαμβανει ενα πλουσιο και αξιοπιστο περιβαλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!