To Polestar 2 ήρθε, αντίο Tesla Model 3

Ειναι τετρακινητο, εχει 408 ιππους και 660 Nm ροπης, κανει το σπριντ στα 100 σε κατω απο 5 δευτερολεπτα, φοραει Ohlins και Brembo, διαθετει 20αρες ζαντες, εχει αυτονομια 500 χιλιομετρων. Το ηλεκτρικο μοντελο ευρειας παραγωγης της σουηδικης μαρκας ηλεκτρικων αυτοκινητων υψηλων επιδοσεων, Polestar, δεν \”παιζει\” μονο με το καλο ονομα που εχει \”χτισει\” η μητρικη της, Volvo, αλλα και με τα πραγματικα χαρακτηριστικα του, μεσα στα οποια περιλαμβανεται, βεβαια, και η τιμη.


Το Polestar 2 ειναι το νεο, αμιγως ηλεκτρικο μοντελο, που φερνει τα ηλεκτρικα αυτοκινητα υψηλων επιδοσεων πιο κοντα σε ενα ευρυτερο κοινο με προοδευτικη αντιληψη για τη συγχρονη αυτοκινηση. Προσφερει avant-garde σχεδιαση και μια μοναδικη εμπειρια για τους φαν της κατηγοριας των premium compact ηλεκτρικων μοντελων. Προκειται για το πρωτο ηλεκτρικο αυτοκινητο που τοποθετειται στην ιδια κατηγορια με το Tesla Model 3, με τις τιμες να ξεκινουν, ενδεικτικα, απο 39.900 €. Για τους πρωτους 12 μηνες της παραγωγης, η ενδεικτικη τιμη της εκδοσης λανσαρισματος ειναι 59.900 €.


Το Polestar 2 ειναι ενα premium 5θυρο fastback με δυο ηλεκτροκινητηρες, μπαταρια χωρητικοτητας 78 kWh και αυτονομια εως και 500 χλμ (στον κυκλο WLTP), το οποιο βασιζεται στην πλατφορμα CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo. Η συστοιχια των μπαταριων ενσωματωνεται στο δαπεδο του, συνεισφεροντας ετσι στην ακαμψια του πλαισιου και βελτιωνοντας τα επιπεδα θορυβου και κραδασμων (NVH) – ενδεικτικα, ο θορυβος απο το δρομο εχει μειωθει κατα 3,7 dB σε συγκριση με ενα παραδοσιακο πλαισιο. 


H Polestar αντιμετωπιζει το θεμα της φορτισης στο Polestar 2 με μια πρακτικη και γενικευμενη προσεγγιση. Με μια ψηφιακη λυση συνδεσιμοτητας που ειναι διαθεσιμη τοσο μεσα στο αυτοκινητο (in-car) οσο και σε φορητες συσκευες, η Polestar αναπτυσσει στρατηγικες συνεργασιες που δινουν στους ιδιοκτητες του Polestar 2 ευκολη και απροβληματιστη προσβαση στα μεγαλυτερα δημοσια δικτυα φορτισης σε ολον τον κοσμο.


Για την Polestar, οι επιδοσεις υπογραμμιζουν τη συνολικη οδηγικη εμπειρια. Το συστημα κινησης του Polestar 2, που παρεχει ισχυ και στους τεσσερις τροχους, αποδιδει 408 ιππους (300 kW) και 660 Nm ροπης. Αυτο μεταφραζεται σε επιταχυνση απο 0-100 χλμ./ ωρα σε λιγοτερα απο 5 δευτερολεπτα.


Το στανταρ σασι Dynamic μπορει να ενισχυθει με το Performance Pack, που βελτιωνει τα δυναμικα χαρακτηριστικα με αμορτισερ Öhlins, φρενα Brembo και μοναδικους σφυρηλατους τροχους 20 ιντσων. Η χαρακτηριστικη «υπογραφη» της Polestar με χρυσαφι χρωματος ζωνες ασφαλειας, δαγκανες φρενων και καπακια βαλβιδων, ολοκληρωνει τα οπτικα στοιχεια που παραπεμπουν σε υψηλες επιδοσεις.


Υπογραμμιζοντας το ρολο της Polestar ως τεχνολογικης αιχμης του δορατος μεσα στο Volvo Car Group, το Polestar 2 ειναι ενα απο τα πρωτα αυτοκινητα στον κοσμο που ενσωματωνει ενα συστημα πληροφορησης και ψυχαγωγιας βασισμενο στο λειτουργικο Android. Η ραχοκοκαλια του Android παρεχει ενα σταθερο και ευπροσαρμοστο ψηφιακο περιβαλλον για να συνυπαρξουν οι διαφορες εφαρμογες με τις λειτουργιες του οχηματος και κανει για πρωτη φορα αναποσπαστο μερος του συστηματος τις υπηρεσιες της Google – συμπεριλαμβανομενων των Google Assistant, Google Maps με υποστηριξη για ηλεκτρικα οχηματα και Google Play Store. Ο ελεγχος του συστηματος γινεται μεσω φυσικου φωνητικου ελεγχου και μιας νεας οθονης αφης 11 ιντσων.


Η τεχνολογια Phone-as-Key επιτρεπει την κοινη χρηση του αυτοκινητου (Car Sharing) και προσφερει δυνατοτητες διασυνδεσης που δημιουργουν μια νεα εμπειρια ιδιοκτησιας, μεσα απο υπηρεσιες οπως το pick-up and delivery, (συντηρηση, καθαρισμος, φορτιση, που εκτελουνται απο τριτους μεσω ψηφιακου κλειδιου). Επιτρεπει επισης στο Polestar 2 να «αισθανεται» ποτε πλησιαζει ο οδηγος του. Εξυπνα χαρακτηριστικα οπως τα μεγεθυμενα γραφικα στον πινακα οργανων διευκολυνουν τον οδηγο να δει το επιπεδο φορτισης της μπαταριας και την αυτονομια πριν εισελθει στο αυτοκινητο. Το Polestar 2 μπορει επισης να προ-εκτιμησει την επομενη κινηση του οδηγου και να δημιουργησει μια συναρπαστικη εμπειρια, προετοιμαζοντας τις συνθηκες στην καμπινα και ενεργοποιωντας τη διαδικασια γρηγορης εκκινησης. 


Ο Επικεφαλης Σχεδιασης της Polestar, Maximilian Missoni, σχολιαζει: “Αποφασισαμε να φερουμε κατι διαφορετικο στην κατηγορια. Η avant-garde σχεδιαση μας εξελιχθηκε απο το Polestar 1 σε μια πιο τολμηρη και δυναμικη δηλωση εδω. Σχεδιασαμε, επισης, ενα οικολογικο εσωτερικο με πρωτοτυπα υφασματα που απηχουν στο προοδευτικο κοινο που θα κανει συνδρομη στο Polestar 2”.


Στα ξεχωριστα στοιχεια της σχεδιασης συμπεριλαμβανονται οι προβολεις Pixel LED, ο φωτισμος προσεγγισης που καλωσοριζει τον οδηγο μεσω μιας μοναδικης αλληλουχιας, οι χαρακτηριστικοι πλευρικοι καθρεφτες της Polestar χωρις πλαισιο και το μοναδικο φωτιζομενο λογοτυπο της Polestar, που αντανακλαται στη γυαλινη πανοραμικη οροφη του αυτοκινητου.

Οπως ολα τα αυτοκινητα της Polestar, το Polestar 2 θα ειναι διαθεσιμο για παραγγελιες μονον online, στις αγορες οπου αρχικα εχει ανακοινωσει η εταιρεια την παρουσια της. Η ενδεικτικη τιμη για την εκδοση λανσαρισματος του Polestar 2 ειναι 59.900 €, ενω το κοστος της συνδρομης θα ανακοινωθει σε μεταγενεστερο χρονο. Οι προπαραγγελιες ειναι ηδη ανοιχτες online. Η παραγωγη του Polestar 2 ξεκινα στις αρχες του 2020.

 “Tο Polestar 2 ειναι το πρωτο μας αμιγως ηλεκτρικο μοντελο και το πρωτο ευρειας παραγωγης. Ολα τα στοιχεια του σχεδιαστηκαν και μελετηθηκαν με παθος και αφοσιωση. Ως μια μαρκα ηλεκτρικων αυτοκινητων υψηλων επιδοσεων και ενοψει του λανσαρισματος μιας γκαμας αμιγως ηλεκτρικων αυτοκινητων, η Polestar στρεφεται αποφασιστικα στην αντιμετωπιση των προκλησεων που σχετιζονται με την ποιοτητα της ατμοσφαιρας σε παγκοσμιο επιπεδο. Η Polestar προσφερει ηλεκτρικα αυτοκινητα υψηλων επιδοσεων που ειναι ομορφα και ευχαριστα στην οδηγηση”, λεει Διευθυνων Συμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath.

Το Polestar 2 θα κανει την πρωτη του δημοσια εμφανιση το Μαρτιο στο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης και, στη συνεχεια, θα ξεκινησει για ενα παγκοσμιο road show σε ολη τη διαρκεια του 2019. Τo Polestar 2 θα ειναι επισης διαθεσιμο στο δικτυο των ειδικων εκθεσεων της εταιρειας, με το ονομα Polestar Spaces, που θα παρεχουν στους ενδιαφερομενους τη δυνατοτητα να το δουν απο κοντα και να το οδηγησουν. Οι πρωτες αγορες στις οποιες θα λανσαριστει το Polestar 2 περιλαμβανουν την Κινα, τις Ηνωμενες Πολιτειες, τον Καναδα, το Βελγιο, τη Γερμανια, την Ολλανδια, τη Νορβηγια, τη Σουηδια και τη Μεγαλη Βρετανια. Το δικτυο θα επεκταθει σταδιακα και σε αλλες αγορες. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!