Δεν θα φτιαχτεί ξανά αυτοκίνητο σαν την Mclaren F1

20 χρονια πριν μια  McLaren F1 GTR πηρε τη νικη στις 24 Ωρες του Le Mans.Ενας γυρος στην πιστα του Οχαϊο αποδεικνυει οτι η F1 το «εχει» ακομα.

Η αγωνιστικη McLaren F1 GTRs που ετρεξε στο Le Mans ηταν εν μερει παρομοια με την εκδοση δρομου. Ηταν ελαφρυτερη, αφου ειχε απογυμνωθει το εσωτερικο και με περισσοτερο κρατημα χαρη στην καλυτερη αεροδυναμικη και τις αγωνιστικες αναρτησεις  αλλα ειχε το ιδιο αμαξωμα και παραδοξως, ειχε το ιδιο κιβωτιο ταχυτητων με τα αυτοκινητα δρομου. Χαρη στους κανονες της FIA, η F1 GTR ειχε 27 ιππους λιγοτερους σε σχεση με την εξελιγμενη για το δρομο αδελφακι της.

Το 1995, στο Circuit de la Sarthe, η McLaren F1 GTRs τερματισε πρωτη. Ηταν η τελευταια φορα που ενα αυτοκινητο παραγωγης πηρε τη νικη, νικωντας τον ανταγωνισμο.
Για να γιορτασει την 20η επετειο της απο την εκπληκτικη και απιθανη νικη στο Le mans, η BMW Classics εβγαλε μια McLaren F1 GTR απο την… ναφθαλινη, και εβαλε τον οδηγο της  BMW, Bill Auberlen πισω απο το τοποθετημενο στο κεντρο τιμονι, για μια  «βολτα» στην πιστα.

Μπορει να υπαρχουν πολλα αυτοκινητα δρομου που επιταχυνουν γρηγοροτερα, στριβουν καλυτερα και εχουν πολυ μεγαλυτερη ιπποδυναμη και ροπη αλλα δεν θα υπαρξει ποτε αλλο οχημα, οπως η McLaren F1.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LDNVHCFM6gE]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!