Είναι αυτό το πρώτο Crossover ever;

Τα τελευταια χρονια, ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες ριχνουν το βαρος τους στα μοντελα που \”τραβανε\” πιο πολυ στην αγορα. Αυτα, δεν ειναι αλλα απο τα οχηματα SUV και τα Crossovers, τα οποια τεινουν να κυριαρχησουν στη συγχρονη αγορα αυτοκινητου. Η Renault, λεει οτι ειχε διαβλεψει την ταση αυτη αρκετα πριν απο τους αλλους και διεκδικει την… πατροτητα του πρωτου Crossover.
 

Μπορει αυτη η ταση στην αγορα λοιπον να ειναι σχετικα προσφατη, ομως η Renault, με το COLORALE, που διεκδικει τον τιτλο του πρωτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανιας, φαινεται πως για ακομα μια φορα κοιταζε πολυ μπροστα στο μελλον. 
 

Σε σχεδον καθε κατηγορια τα οχηματα SUV και τα Crossovers κερδιζουν συνεχως σε δημοτικοτητα. Ολοι οι κατασκευαστες δειχνουν να ακολουθουν αυτη την ταση της αγορας που η Renault ειχε οραματιστει απο το 1950!

Η δημιουργια ενος οχηματος σαν το Renault COLORALE μπορει να μοιαζει προφανης στις μερες μας, ομως το 1950 αποτελουσε μια πραγματικα ρηξικελευθη προσεγγιση ως προς τη φιλοσοφια ενος οχηματος που θα μπορουσε να καλυψει πολλες διαφορετικες αναγκες. Ενος πραγματικου Crossover δηλαδη!
Ο στιβαρος σχεδιασμος με τα εντονα στοιχεια εταιρικης ταυτοτητας που δημιουργησε το εξαιρετικα πετυχημενο 4CV, οι πολλαπλες επιλογες εκδοσεων που περιλαμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξωματα και εκδοσεις pick-up, αλλα και η υπαρξη μοντελων με κινηση και στους τεσσερις τροχους αποτελουν στοιχεια που σημερα θεωρουνται βασικα στοιχεια των SUV και των Crossovers.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=wP5JATcqzEM&w=320&h=266] 

Η περιορισμενη εμπορικη επιτυχια του μοντελου εδειξε οτι το COLORALE ηταν αρκετα εμπρος απο την εποχη του, ομως οι σχεδιαστικες του αξιες αποτελεσαν μια ακομα εκφραση τοσο της σχεδιαστικης ευφυϊας της Renault, οσο και της δεσμευσης της εταιρειας να δημιουργει οχηματα που κανουν πιο ευκολη τη ζωη των ανθρωπων.

 Οι ιδιες αξιες ακολουθουν ακομα και σημερα τη Renault, με το CAPTUR να ειναι το δημοφιλεστερο b-segment Crossover στην Ευρωπη και το KADJAR να εντυπωσιαζει με τον απολυτα ολοκληρωμενο του χαρακτηρα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!