Η Volvo στην τελετή απονομής βραβείων, σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς

Η τελετη απονομης πραγματοποιηθηκε στο Μουσειο της Ακροπολης

Η Volvo Car Hellas ηταν χορηγος της λαμπερης τελετης απονομης των IFG Awards, των βραβειων του Ιδρυματος International Foundation for Greece που απονεμονται ανα τρια χρονια σε διακεκριμενους Ελληνες της διασπορας που με το εργο και τη σταση ζωης τους ενισχυουν την εικονα της Ελλαδας στο διεθνες στερεωμα. Η εκδηλωση εγινε στο Μουσειο της Ακροπολης παρουσια πληθους καλεσμενων απο τον πολιτικο, κοινωνικο και καλλιτεχνικο χωρο.

Το ιδρυμα IFG – International Foundation for Greece ιδρυθηκε απο το Γιωργο και την Ασπασια Λεβεντη, η οποια ειναι και Προεδρος του. Στοχος του η δημιουργια ενος διεθνους δικτυου «φιλελληνων», που εμπρακτα, τοσο με δωρεες οσο και με προσωπικη εμπλοκη, ενισχυουν κοινωφελη εργα του ιδρυματος. Τα βραβεια δε, εχουν σκοπο να τιμησουν Ελληνες εκτος συνορων, που βρισκονται εν ζωη, και που οχι μονο κρατουν ασβεστη την ελληνικη τους φλογα και ταυτοτητα αλλα προωθουν με ζεση την ιδεα της Ελλαδας, ο καθενας στο χωρο του.


Τα βραβεια απονεμηθηκαν σε πεντε κατηγοριες. Συγκεκριμενα:
Στην κατηγορια «Γραμματα και Τεχνες», στον διασημο σκηνοθετη Κωστα Γαβρα, δημιουργο εκτος αλλων των ταινιων «Ζ» και «Ο αγνοουμενος», βραβευμενο τοσο με Οσκαρ οσο και με το Χρυσο Φοινικα και τη Χρυση Αρκτο στα Φεστιβαλ Καννων και Βερολινου αντιστοιχα.
Στην κατηγορια «Επιστημη», στο Δρα. Παναγιωτη Διαμαντη, μηχανικο, ιατρο, επιχειρηματια και συγγραφεα, εκτος αλλων ιδρυτη του Διεθνους Πανεπιστημιου του Διαστηματος και των εταιριων Zero Gravity Corporation και Space Adventures.
Στην κατηγορια «Επιχειρηματικοτητα», στον Ιωαννη Κατσιματιδη, αυτοδημιουργητο δισεκατομμυριουχο που ξεκινησε απο τη Νισυρο και απασχολησε εντονα τα διεθνη Μεσα το 2013 οταν ηταν υποψηφιος για τη δημαρχια της Νεας Υορκης. 
Στην κατηγορια «Θεατρο και Κινηματογραφος», στην ελληνικης καταγωγης Ριτα Γουιλσον, γνωστη ηθοποιο και παραγωγο κινηματογραφικων ταινιων του Hollywood, συζυγο του επισης γνωστου ηθοποιου Τομ Χανκς.
Στην κατηγορια «ΜΜΕ», στο Γιωργο Στεφανοπουλο, πολυ γνωστο δημοσιογραφο στις Η.Π.Α. και παρουσιαστη για χρονια του κεντρικου δελτιου ειδησεων του τηλεοπτικου καναλιου ABC, ο οποιος επαιξε σημαντικο ρολο στην εκλογη του Μπιλ Κλιντον στον προεδρικο αξιωμα το 1992.

Οσοι απο τους βραβευθεντες παρεστησαν στην τελετη, μιλησαν με υπερηφανεια και συγκινηση για την Ελλαδα, «την πατριδα της καρδιας τους», τη χωρα που τους εμπνεει και τους καθοδηγει με το πνευμα και τις αξιες της. Δεν παρελειψαν μαλιστα ολοι ανεξαιρετως να αναφερθουν στη σημειολογια του χωρου απονομης των βραβειων, στους προποδες της Ακροπολης, κατι που οπως τονισαν αυξανει σε μεγαλο βαθμο τη συγκινηση και τιμη που ενιωσαν.

Στην εισοδο του Νεου Μουσειου της Ακροπολης ειχε τοποθετηθει ενα Volvo XC90, το οποιο ηταν και το αποκλειστικο οχημα για τις ανετες και ασφαλεις μετακινησεις ολων των υψηλων προσκεκλημενων.

Τα βραβεια για την εφετινη τελετη ηταν δημιουργια της Ελενας Συρακα, το λογοτυπο του Ιδρυματος υπογραφει ο γνωστος γλυπτης Κωστας Βαρωτσος, ενω τον υμνο του Ιδρυματος εχει συνθεσει ο Βαγγελης Παπαθανασιου. Την εκδηλωση συντονισε ο διακεκριμενος δημοσιογραφος και συγγραφεας Γιωργος Αρχιμανδριτης. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!