Ιδού το 4κίνητο Nissan LEAF NISMO RC!

Αν διαβαζεις Topspeed.gr, τοτε ηξερες… εγκαιρα οτι η NISMO δουλευε επανω στην αγωνιστικη εκδοχη του LEAF. Το αποτελεσμα που προεκυψε ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο, καθως το αγωνιστικο μοντελο εχει διπλασια δυναμη απο τον προκατοχο του, ειναι τετρακινητο και εχει εκρηκτικες επιδοσεις.


Συνοπτικα, το LEAF NISMO RC παραγει 240 KW (περιπου 322 hp) και 640Nm ροπης (!) στους τεσσερις τροχους, διαθετει inverters, ειναι αμιγως ηλεκτροκινητο, ζυγιζει μολις 1.220 κιλα και κανει το σπριντ απο σταση στα πρωτα 100 χ.α.ω. σε 3,4 δευτερολεπτα. Διολου ασχημα!




Το ολοκαινουριο μοντελο, σχεδιασμενο να επιδεικνυει την αστειρευτη ισχυ και τις επιδοσεις που προσφερει η τεχνολογια των αμιγως ηλεκτροκινητων οχηματων της Nissan παρουσιαστηκε στο Τοκιο, στο Nissan Crossing στην περιοχη Ginza. Το αυτοκινητο, το οποιο αναπτυχθηκε απο τη NISMO, εκανε το επισημο ντεμπουτο του στις 2 Δεκεμβριου,  στο ετησιο Φεστιβαλ της NISMO στο Fuji International Speedway, οπου εμφανιστηκε μαζι με το νεο αγωνιστικο της Nissan για την Formula E. 


Με δυο ηλεκτρικους κινητηρες, συστημα τετρακινησης και επιθετικη, ανανεωμενη εμφανιση, το ειδικης κατασκευης  αυτοκινητο αποδεικνυει πως η τεχνολογια ηλεκτρικων οχηματων της Nissan μπορει να προσφερει συναρπαστικη αλλα ταυτοχρονα αθορυβη, μηδενικων εκπομπων ισχυ, ενα βασικο στοιχειο του οραματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρειας. Το μοντελο ειναι εξοπλισμενο με προηγμενη τεχνολογια μπαταριων και με εξαρτηματα μεταδοσης κινησης απο το Nissan LEAF, το πιο δημοφιλες αμιγως ηλεκτροκινητο  αυτοκινητο στον κοσμο.


\”Το νεο LEAF NISMO RC, αποδεικνυει οτι θετουμε τον πηχη ακομα ψηλοτερα,  οταν προκειται για αστειρευτη ισχυ και υψηλη αποδοση, καθιστωντας τα ηλεκτροκινητα  οχηματα ακομα πιο συναρπαστικα για το αγοραστικο κοινο\”, δηλωσε ο εκτελεστικος αντιπροεδρος Daniele Schillaci, παγκοσμιος επικεφαλης μαρκετινγκ και πωλησεων της Nissan για τα ηλεκτροκινητα οχηματα. \”Ειναι η πιο συναρπαστικη εκφραση της φιλοσοφιας του Nissan Intelligent Mobility\”.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mLo8DK336R4&w=320&h=266]


Η Nissan σχεδιαζει να κατασκευασει εξι ολοκαινουργια οχηματα LEAF NISMO RC για να “μοιραστουν” σε ολο τον κοσμο, ετσι ωστε οι φιλοι της μαρκας να μπορουν να βιωσουν την ισχυ και τον  ενθουσιασμο,  απο πρωτο χερι.

Στα τεχνικα τωρα: Την κινηση του ολοκαινουριου Nissan LEAF NISMO RC, αναλαμβανουν  δυο ηλεκτροκινητηρες, τοποθετημενοι εκατερωθεν του πλαισιου. Οι κινητηρες παραγουν συνολικα 240 κιλοβατ (120 kW ο καθενας) και το εκπληκτικο μεγεθος των 640 Nm στιγμιαιας ροπης στους τροχους. Αυτο σημαινει περισσοτερο απο το διπλασιο της μεγιστης ισχυος και της ροπης του προηγουμενου LISF NISMO RC,  που παρουσιαστηκε το 2011. Η τεχνολογια Driftrain που προερχεται απο το νεο Nissan LEAF,  περιλαμβανει τη μπαταρια ιοντων λιθιου υψηλης ισχυος και τους inverters.

Ενα νεο συστημα τετρακινησης, δινει στο LEAF NISMO RC εξαιρετικη κατευθυντικοτητα στις στροφες. Η διαχειριση της ισχυος γινεται  ανεξαρτητα απο καθε αξονα, παρεχοντας στιγμιαια ροπη στον τροχο  με την βελτιστη προσφυση που επιτρεπει, γρηγορους και αποτελεσματικους ελιγμους στη διαδρομη. Αντιστοιχα  με το προηγουμενο μοντελο, η ισορροπια του βαρους στο πλαισιο εχει βελτιστοποιηθει με την θεση της μπαταριας στο κεντρο, οπως και με τους ηλεκτρικους κινητηρες και τους μετατροπεις να ειναι ιδανικα τοποθετημενοι,  πανω στους  εμπρος και πισω τροχους.

Το LEAF NISMO RC διαθετει ενα πληθος εξαρτηματων χαμηλου βαρους και ενα μονοκοκ απο αναθρακονηματα, “διατηρωντας” το συνολικο βαρος μολις στα 1.220 κιλα. Ο λογος της  ισχυος προς το βαρος, “προσφερει” στο νεο LEAF NISMO RC το εντυπωσιακο  0 εως 100 km/h σε μολις 3,4 δευτερολεπτα, οντας 50% ταχυτερο απο το προηγουμενο μοντελο.

Ενω το εξωτερικο του ολοκαινουριου Nissan LEAF NISMO RC ειναι “νοητα” βασισμενο στο αρχικο LΕΑF NISMO RC, εντουτοις το νεο μοντελο υιοθετει μια πιο επιθετικη οψη. Το μακρυ καπο και η μασκα V-motion της Nissan, τονιζουν το συνολικα ανασχεδιασμενο εμπρος συνολο. Ο διακριτικος συνδυασμος ασημι και μαυρου χρωματος με τις κοκκινες ενδειξεις NISMO, παρομοιος με το οχημα της Nissan για την Formula E, κανει το LEAF NISMO RC να φαινεται σαν να ειναι συνεχως σε κινηση, ακομη και οταν βρισκεται ακινητο στην αφετηρια του αγωνα. 

Το αμαξωμα τριων σημειων του αυτοκινητου, περιλαμβανει αποσπωμενα μπροστινα και πισω τμηματα, σταθερα παραθυρα, προβολεις LED εμπρος και πισω, καθως  και ρυθμιζομενη αεροτομη, επιτυγχανοντας ιδανικη αντωση στο δρομο. Το μοντελο ειναι ελαφρως μεγαλυτερο απο το προηγουμενο, με συνολικο μηκος 4.546 χιλιοστα και μεταξονιο που φτανει τα  2.750 χιλιοστα. Το Nissan LEAF NISMO RC  ειναι φαρδυ και χαμηλο στο εδαφος, με το υψος του απο την οροφη στο δρομο να φτανει μολις τα 1.212 χιλιοστα, δηλαδη 300 χιλιοστα χαμηλοτερο απο το Nissan LEAF παραγωγης. 

Το ολοκαινουριο Nissan LEAF NISMO RC θα παρουσιαστει στους  αγωνες της Formula E, καθως  και σε μεγαλες εκδηλωσεις και εκθεσεις ανα τον κοσμο.  

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!