Καλλιστεία για ιστορικά αυτοκίνητα και κορυφαίες μοτοσυκλέτες στις όχθες της λίμνης Κόμο

Το Concorso d’Eleganza Villa d’Este στην πολη Cernobbio της Β. Ιταλιας εγινε για πρωτη φορα το 1929 σαν μια εκθεση νεων δημιουργιων της αυτοκινητοβιομηχανιας, αλλα απο τη δεκαετια του 1980 ειδικευεται στην ιστορια της αυτοκινησης. Το 1999 το BMW Group ανελαβε τη χορηγια αυτου του θεσμου που αποτινει φορο τιμης στα σπανια ιστορικα μοντελα, ενω απο το 2005 το BMW Group Classic και το ξενοδοχειο Villa d’Este ειναι συνδιοργανωτες. Εκτος απο τα οχηματα που ξεχωριζουν για την αισθητικη και ιστορικη σημασια τους, το Concorso d’Eleganza Villa d’Este  προσφερει στους επισκεπτες την ευκαιρια να θαυμασουν σχεδιαστικες μελετες και πρωτοτυπα απο διαφορες εποχες.

Στα τελη Μαϊου καθε χρονο, το ενδιαφερον της διεθνους αυτοκινητιστικης κοινοτητας επικεντρωνεται στα ιστορικα αυτοκινητα και τις μοτοσυκλετες διαφορων εποχων που παρατασσονται στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este στο Cernobbio στις οχθες της Λιμνης Κομο. Η τριημερη εκδηλωση, που διοργανωνουν το BMW Group Classic και το πολυτελες ξενοδοχειο Villa d’Este, κατεχει ξεχωριστο κυρος στα καλλιστεια κλασικων αυτοκινητων και μοτοσυκλετων λογω της ιδιαιτερης φινετσας που αποπνεει, της απαραμιλλης ατμοσφαιρας που δημιουργειται και της ελιτ των συμμετοχων που συγκεντρωνει. Παραλληλα, η παρουσιαση σχεδιαστικων μελετων και πρωτοτυπων μοντελων δινει μια γευση απο το μελλον της αυτοκινησης. Με γνωμονα αυτο, το φετινο μοτο της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 ειναι «Back to the future – the journey continues».

Μια Κριτικη Επιτροπη Ειδικων απο ολο τον κοσμο εξεταζει διεξοδικα καθε αυτοκινητο και μοτοσυκλετα που ευελπιστει σε μια συμμετοχη στο διαγωνισμο – και οι πρωτες απο τις προβλεπομενες εννεα κατηγοριες διαγωνισμου εχουν ηδη αποφασιστει:

Προπολεμικη καταπτωση – Πτησεις αυτοκινητοφαντασιωσης

Προπολεμικα υπεραυτοκινητα – Τα γρηγορα και κραυγαλεα

Αυτοκινητα αστερων – Απο την κινηματογραφικη οθονη στο στουντιο

Αυτοκινητα ραλι – Ηρωες ειδικων διαδρομων, 1955 – 1985

Τολμησαν κατι διαφορετικο – Σχεδια που αφησαν εποχη

 
‘Αποκλειστικα και επι παραγγελια’ – ‘Μοναδικες προτασεις για τους γνωστες του ειδους’

Τις τρεις ημερες των καλλιστειων, ιστορικα αυτοκινητα και κορυφαιες μοτοσυκλετες που εχουν γραψει ιστορια αγωνιζονται να κερδισουν την ευνοια των μελων επιτροπης σε διαφορες κατηγοριες. Εκτος του το οτι προσπαθουν να πεισουν τους ειδικους για τα προσοντα τους, συναγωνιζονται να κατακτησουν και την καρδια του κοινου, που με την ψηφο του θα κρινει τους νικητες αρκετων ειδικων βραβειων.

Μια εξαιρετικη γκαμα μοντελων περιμενει επισης τους φιλους των κλασικων μοτοσικλετων. Το Concorso di Motociclette ειναι απο τα πιο ενδιαφεροντα της 2ης Ημερας. Το 2016, το κονβοϊ σπανιων μοτοσικλετων για μια φορα ακομα θα σταματησει στην Παρελαση Ιστορικων Αυτοκινητων στο Villa d’Este στη διαδρομη απο το Κομο στο χωρο σταθμευσης της Villa Erba στο Cernobbio. Στη συνεχεια, οι μοτοσικλετες θα περασουν υπο το εμπειρο βλεμμα της επιτροπης, φτανοντας στο τελος του ταξιδιου τους.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!