Το καλοκαίρι του 2019 έρχεται το Skoda Scala

Με το επισημο ντεμπουτο του να γινεται τον Μαρτιο, στο 89ο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, οπου και θα το δουμε για πρωτη φορα, το ολοκαινουριο Skoda Scala ετοιμαζεται να βρεθει στις εκθεσεις της τσεχικης μαρκας στο τελος του πρωτου εξαμηνου του νεου ετους. Η Skoda κανει την αντεπιθεση της στην κατηγορια των μικρομεσαιων μοντελων με το νεο hatchback, το οποιο μεταφερει για πρωτη φορα σε μοντελο παραγωγης τη σχεδιαστικη ταυτοτητα του πρωτοτυπου VISION RS, με το υψηλο επιπεδο λειτουργικοτητας καθως και την υπερσυγχρονη συνδεσιμοτητα.


 Το SCALA θα διατιθεται σε μια ευρεια γκαμα πεντε κινητηρων με ισχυ απο 90 PS εως και 150 PS. Επιπλεον, θα προσφερει εξαιρετικα υψηλα επιπεδα ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας, full-LED προβολεις και πισω φωτιστικα σωματα, αφθονους χωρους για επιβατες και αποσκευες, καθως και πολλες πρακτικες Simply Clever ευκολιες. Μα πανω απ’ ολα, το SCALA δινει μια εμφατικη εικονα των δυνατοτητων της SKODA προς ενα ανωτερο επιπεδο ποιοτητας και συναισθηματικης συνδεσης με τους καταναλωτες, ιδιως αυτους που δεν ηταν κοντα στη μαρκα και που μολις τωρα βαζουν τη SKODA στο ρανταρ τους. 



Με το λανσαρισμα του SCALA, η SKODA κανει πολλα και σημαντικα βηματα ανοδου και επανατοποθετησης στη μικρομεσαια κατηγορια. Χαρη στην εξαιρετικη συνδεσιμοτητα του, την αψεγαδιαστη ποιοτητα κατασκευης και υλικων, καθως και την πληροτητα σε εξοπλισμο, το νεο SCALA αποτυπωνει με τον καλυτερο τροπο την εξυπνη λογικη της μαρκας που προσφερει πολλα περισσοτερα απο το αναμενομενο. Το SCALA απευθυνεται και στις νεανικες ομαδες που χρησιμοποιουν καθημερινα στη ζωη τους το διαδικτυο, που τους αρεσει το ξεχωριστο στυλ, που αναζητουν ευρυχωρια και την καλυτερη σχεση αξιας/ τιμης για την αγορα τους.


Τα βασικα χαρακτηριστικα του νεου SKODA SCALA 

Εξωτερικη σχεδιαση: Ειναι το πρωτο SKODA που υποδεχεται τη νεα σχεδιαστικη ταυτοτητα με μια συναρπαστικη και αυθεντικη προσεγγιση. Ειναι το πρωτο αυτοκινητο παραγωγης της SKODA στην Ευρωπη που φερει το πληρες λογοτυπο \”SKODA\” κατα μηκος της πορτας του πορτμπαγκαζ δημιουργωντας την αισθηση της ισχυρης αυτοπεποιθησης. Οι ζαντες αλουμινιου μεγεθους εως και 18 ιντσων δημιουργουν δυναμικους τονους, ενω το μεγαλου μεγεθους γυαλινο πισω παραθυρο που ειναι διαθεσιμο στο πακετο Emotion προσδιδει στο SKODA SCALA ενα μοναδικο στυλ. 


Σχεδιαση εσωτερικου: Το νεο εσωτερικο εχει ως προτυπο εκεινο του VISION RS. Συνδυαζει την εργονομια και το συναισθημα με τους δεδομενους κορυφαιους χωρους επιβατων και αποσκευων ενος SKODA. Ο πινακας οργανων και η κεντρικη οθονη αφης βρισκονται ψηλα στο ταμπλο που καλυπτεται απο υψηλης ποιοτητας μαλακο αφρωδες υλικο. . Μια ευχαριστη ατμοσφαιρα δημιουργειται απο τον εσωτερικο φωτισμο, τις ζεστες αποχρωσεις και τις αντιπαραβαλλομενες εγχρωμες ραφες στα καλυμματα των καθισματων, τα οποια προαιρετικα ειναι διαθεσιμα με ειδικα επεξεργασμενη επενδυση. Προαιρετικα το θερμαινομενο παρμπριζ και το θερμαινομενο τιμονι παρεχουν επιπλεον ανεση. 


Κινητηρες και πλαισιο: Τρεις TSI κινητηρες των 1,0, και 1,5 λιτρων και ενας TDI  1,6 λιτρων προσφερουν ισχυ απο 95 εως 150 PS. Ο 1.0 G-TEC αποδιδει 90 PS, καταναλωνει φυσικο αεριο (CNG), ειναι απολυτα φιλικος για το περιβαλλον και αναμενεται αργοτερα, μεσα στο 2019. Και οι πεντε υπερτροφοδοτουμενοι κινητηρες πληρουν την προδιαγραφη Euro 6d-TEMP. O ελεγχος πλαισιου Sport Chassis Control ειναι προαιρετικα διαθεσιμος προσφεροντας τις επιλογες ‘Normal’ η ‘Sport’ μεσω της επιλογης οδηγικου προφιλ (Driving Mode Select).


Συστηματα υποβοηθησης: Πολλα απο τα συστηματα υποβοηθησης του SKODA SCALA προερχονται απο μοντελα μεγαλυτερων κατηγοριων. Το προαιρετικο Side Assist προειδοποιει για την υπαρξη οχηματος στην τυφλη γωνια του εξωτερικου καθρεπτη εως 70 μετρα πισω – 50 μετρα περισσοτερα απο το Blind Spot Detect. Το συστημα Adaptive Cruise Control (ACC), το οποιο λειτουργει σε ταχυτητες εως 210 χλμ./ωρα, οπως και το Park Assist ανηκουν επισης στον – προαιρετικο – εξοπλισμο. Τα συστηματα διατηρησης λωριδας κυκλοφοριας (Lane Assist) και αυτονομης πεδησης (Front Assist με City Emergency Brake) ειναι στανταρ απο το βασικο εξοπλισμο. 


Τεχνολογια και ασφαλεια: Το SCALA εφοδιαζεται με LED προβολεις και πισω φωτιστικα σωματα. Προαιρετικα με full-LED και για πρωτη φορα σε SKODA πισω φλας με δυναμικη προοδευτικη λειτουργια. Διαθετει εως εννεα αεροσακους, συμπεριλαμβανομενου ενος αεροσακου γονατων οδηγου και για πρωτη φορα στην κατηγορια με προαιρετικους πισω πλευρικους αεροσακους. Σε περιπτωση επικειμενης συγκρουσης, το προαιρετικο συστημα προληψης προστασιας επιβατων (Crew Protect Assist) κλεινει αυτοματα τα παραθυρα και προεντεινει τις εμπρος ζωνες ασφαλειας. 

Πολυμεσα: Το προαιρετικο Virtual Cockpit διαθετει οθονη 10,25 ιντσων – τη μεγαλυτερη στην κατηγορια. Τα συστηματα infotainment απο την 3η γενια του MIB modular infotainment matrix ερχονται με διαγωνιο οθονης απο 6,5 ιντσες εως 9,2 ιντσες. Η οθονη αφης ειναι τοποθετημενη ψηλα στο ταμπλο με καθαρο οπτικο πεδιο για τον οδηγο και συνοδηγο και ευκολια χρησης. Το προαιρετικο ηχοσυνολο SKODA Sound System διαθετει ενα subwoofer και δεκα ηχεια. Χρησιμοποιωντας πολλες νεες ηλεκτρονικες υπηρεσιες SKODA Connect, το αυτοκινητο μπορει να κλειδωθει και να ξεκλειδωθει μεσω κινητου τηλεφωνου και το λογισμικο η οι χαρτες του συστηματος ψυχαγωγιας να ενημερωθουν αυτοματα. Το SCALA ειναι παντα συνδεδεμενο χαρη σε μια ενσωματωμενη eSIM με συνδεση LTE.

Simply Clever: Το SKODA SCALA διαθετει πολλα απλα και εξυπνα χαρακτηριστικα, συμπεριλαμβανομενης – για πρωτη φορα στην κατηγορια – της ηλεκτρικα ανοιγομενης πορτας του πορτμπαγκαζ. Η λειτουργια Tip-To-Close και ο ηλεκτρικα αναδιπλουμενος κοτσαδορος μπορουν ηλεκτρονικα να ξεκλειδωσουν μεσω ενος διακοπτη στο πορτμπαγκαζ.

Design και Ποιοτητα

Το νεο SCALA ειναι το πρωτο μοντελο παραγωγης που αντικατοπτριζει την επομενη φαση της σχεδιαστικης ταυτοτητας της SKODA, η οποια θα υιοθετηθει και στα μοντελα που θα ακολουθησουν. Παραλληλα, ηδη απο τις πρωτες γραμμες των σχεδιαστων η τους υπολογισμους των μηχανικων, η εννοια της ποιοτητας ηταν πρωταρχικος στοχος. Οι σχεδιαστες, με τα δυναμικα χαρακτηριστικα και τις επιμερους λεπτομερειες, πετυχαν να τονισουν την ξεχωριστη οπτικα ταυτοτητα του SCALA. Σε συνεργασια με τους μηχανικους, με το SCALA πετυχαν να αναβαθμισουν κατα πολλα σκαλια την εννοια της ποιοτητας στη SKODA. Πολυ περηφανα, το SCALA ειναι το πρωτο αυτοκινητο παραγωγης της SKODA στην Ευρωπη που φερει το πληρες λογοτυπο “SKODA” στην πισω πορτα αντι του γνωστου σηματος της μαρκας.

Με απολυτα ισορροπημενες αναλογιες, καθαρες επιφανειες, ρεουσες γραμμες και προηγμενη αεροδυναμικη, το νεο SKODA SCALA συνδυαζει το μοντερνο με το σπορ στοιχειο. Το εμπρος μερος ειναι εντυπωσιακο με μια καθετη μασκα και πιο χαμηλα με μια μεγαλη εισαγωγη αερα και πλευρικα Air Curtains. H κομψη σιλουετα δινει την εντυπωση ενος μακρυτερου αυτοκινητου οταν το σποϊλερ οροφης και ο σπορ διαχυτης διαμορφωνουν τη δυναμικη πισω οψη.

Προαιρετικα υπαρχει η επιλογη το κρυσταλλο της πορτας του πορτμπαγκαζ να ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο το συνηθισμενο και σε αυτη την περιπτωση το πληρες λογοτυπο \”SKODA\” εμφανιζεται πανω στο ιδιο το παραθυρο. Εκτος απο το παραθυρο αυτο, το πακετο Emotion διαθετει μεγαλη πανοραμικη γυαλινη οροφη που περιλαμβανει ηλεκτρικα αναδιπλουμενο καλυμμα καθως και full-LED προβολεις και πισω φωτιστικα σωματα.

Οι πρωτοποριακοι προβολεις LED και τα πισω φωτα διαμορφωνουν το στιγμα του SKODA SCALA στο σκοταδι, ενω τονιζονται απο την προβολη SKODA Crystal Lighting. Οι προβολεις ειναι στενοι και δυναμικοι ενω τα πισω σωματα και το φως ομιχλης σχηματιζουν το τυπικο «C». Το SCALA ειναι το πρωτο SKODA που προαιρετικα προσφερει δυναμικα πισω φλας με προοδευτικη λειτουργια και ανεξαρτητα στοιχεια LED. Τα δυναμικα φλας γινονται αντιληπτα πιο ευκολα απο τους οδηγους, ειδικα στις κακες καιρικες συνθηκες, με σημαντικη συμβολη στη βελτιωση της οδικης κυκλοφοριας.

Η γκαμα τροχων για το ŠΚΟDΑ SCALA ξεκινα απο τις χαλυβδινες ζαντες διαμετρου 15 και 16 ιντσων. Επιπλεον, υπαρχουν πολλες επιλογες στις ζαντες ελαφρου κραματος απο 16 εως 18 ιντσες. Οι 16 ιντσων ζαντες Hoedus, 17 ιντσων Propus και 18 ιντσων Vega Aero ειναι εντελως νεας σχεδιασης. Και οι τρεις προσφερονται σε γυαλιστερο μαυρο χρωμα και εχουν σχεδιαστει για βελτιστη αεροδυναμικη.

Φιλοξενο, ποιοτικο, ευρυχωρο εσωτερικο

Η νεα φιλοσοφια για το εσωτερικο του SKODA SCALA συνδυαζει την εργονομια και το συναισθημα με τους δεδομενους για SKODA χωρους και ενα πορτμπαγκαζ 467 λιτρων – σημειο αναφορας για την κατηγορια. Επιπλεον, το SCALA ειναι το πρωτο SKODA που διαθετει την πιο προσφατη γενια συστηματων πολυμεσων με μια «ελευθερη» οθονη διαγωνιου εως και 9,2 ιντσες τοποθετημενη ψηλα στο ταμπλο και στο αμεσο οπτικο πεδιο του οδηγου. Ο προαιρετικος πληρως ψηφιακος πινακας οργανων Virtual Cockpit διαθετει τη μεγαλυτερη οθονη στην κατηγορια. Επιπροσθετα υπαρχουν νεες διακοσμητικες επενδυσεις και εξαιρετικης ποιοτητας υλικα οπως οι μαλακες πλαστικες επιφανειες με υπεροχη υφη.

Ασυναγωνιστα μεγαλοι χωροι χαρη σε ενα μεγαλο μεταξονιο

Με το χαρακτηριστικο στυλ της μαρκας, το SKODA SCALA προσφερει ενα πολυ ευρυχωρο εσωτερικο, το οποιο προσεγγιζει τα δεδομενα της SKODA OCTAVIA. Αυτο οφειλεται χαρη στο μακρυ μεταξονιο των 2.649 χιλιοστων με αερα 73 χλστ. για τα γονατα των πισω επιβατων. Ο διαθεσιμος χωρος για τους αγκωνες ειναι στα 1.425 χλστ., ενω με 982 χλστ. προσφερει τον περισσοτερο «αερα» πανω απο τα κεφαλια τους για την κατηγορια. Το πορτμπαγκαζ του SKODA SCALA εχει χωρητικοτητα 467 λιτρων και ειναι πραγματικα ασυγκριτο στην κατηγορια του με την πρακτικοτητα να εκτοξευεται στα 1.410 λιτρα με τα πισω καθισματα αναδιπλωμενα.

Η εκφραστικη γλωσσα σχεδιασμου του πρωτοτυπου VISION RS μεταφερθηκε για πρωτη φορα στο εσωτερικο ενος SKODA παραγωγης – του SCALA. Χαρη στο προαιρετικο Virtual Cockpit με οθονη 10,25 ιντσων ο οδηγος εχει στην διαθεση του ανα πασα στιγμη μια μεγαλη ποικιλια πληροφοριων. Ταυτοχρονα η «ελευθερη» οθονη βρισκεται σε τετοιο σημειο που απο την θεση οδηγησης αντιστοιχει στο υψος του καπο. Μια χαρακτηριστικη γραμμη πλαισιωνει την ‘’ελευθερη’’ καθετη οθονη που βρισκεται τοποθετημενη ψηλα στο ταμπλο και εξασφαλιζει τη σωστη θεαση για τον οδηγο. Παραλληλα ακολουθει το σχημα του καπο, ενω η εργονομικη “πατουρα” διευκολυνει τη λειτουργια αφης.

Το ολοκαινουργιο ταμπλο, με τα νεα διακοσμητικα του στοιχεια και τα διακοσμητικα στα μπροστινα παραθυρα, καλυπτεται απο υψηλης ποιοτητας μαλακο και αφρωδες υλικο προσφεροντας μια μοναδικη αισθηση. Αυτο το μοτιβο θα διαμορφωσει το στυλ της SKODA στο αμεσο μελλον. Ο απαλος λευκος η κοκκινος  εντυπωσιακος φωτισμος, οι ζεστες αποχρωσεις και οι αντιπαραβαλλομενες εγχρωμες ραφες στις επενδυσεις των καθισματων δημιουργουν μια ευχαριστη αισθηση ευρυχωριας. Προαιρετικα, οι επενδυσεις των καθισματων ειναι απο το εξαιρετικο Suedia. Για ακομη μεγαλυτερη ανεση το SKODA SCALA προαιρετικα μπορει να εξοπλιστει με θερμαινομενο παρμπριζ, θερμαινομενο τιμονι και θερμαινομενα πισω καθισματα.

To ολοκαινουργιο SKODA SCALA αναμενεται να ειναι ενα απο τα αστερια στο 89o Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, τον προσεχη Μαρτιο, οταν και θα παρουσιαστει για πρωτη φορα στο ευρυ κοινο. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!