Άλλο ένα βραβείο για το Nissan LEAF

Το Nissan LEAF κατεκτησε προσφατα το πρωτο μεγαλο του βραβειο στην Αυστραλια, στο πλαισιο των βραβειων του θεσμου του Αυτοκινητου της Χρονιας απο το Drive.com.au.


Το Nissan LEAF, που αποτελει την ενσαρκωση του  Nissan Intelligent Mobility, αναγνωριστηκε για την πρωτοποριακη τεχνολογια V2G (οχηματος-δικτυου), η οποια επιτρεπει στο οχημα να μοιραζεται την ενεργεια των μπαταριων του μεταξυ σπιτιων, κτιριων και ηλεκτρικων δικτυων.

Το Nissan Intelligent Mobility περιλαμβανει τρεις βασικους τομεις καινοτομιας: τον τροπο με τον οποιο κινουνται τα αυτοκινητα μας (Nissan Intelligent Power), τον τροπο με τον οποιο οδηγουνται (Nissan Intelligent Driving) και τον τροπο με τον οποιο ενσωματωνονται στην κοινωνια (Nissan Intelligent Integration). 




Χρησιμοποιωντας συστηματα διασυνδεσης του οχηματος με το σπιτι, η μπαταρια καθιστα δυνατη την αποθηκευση της πλεοναζουσας ισχυος κατα τη διαρκεια της ημερας και, στη συνεχεια, τη χρησιμοποιει για να βοηθησει στην τροφοδοτηση του σπιτιου η της επιχειρησης με ηλεκτρικο ρευμα, το βραδυ.

Ο κατοχος του LEAF,  μπορει επισης να επαναφορτισει τη μπαταρια του οχηματος κατα τη διαρκεια της νυχτας, οταν οι τιμες εκτος αιχμης ειναι χαμηλοτερες, και στη συνεχεια να χρησιμοποιησει την ηλεκτρικη ενεργεια κατα τη διαρκεια της ημερας, προκειμενου να μειωσει το ενεργειακο κοστος.

Επτα εμπειρογνωμονες του Drive.com.au που απαρτιζουν το πανελ του Drive Car of the Year αναγνωρισαν στο LEAF,  εκτος των ικανοτητων του ως αμιγως ηλεκτροκινητου αυτοκινητου,  τη δυνατοτητα της μπαταριας τους να παρεχει ενεργεια πισω στο οικιακο δικτυο. 

\”Υπαρχουν σημαντικα πλεονεκτηματα στην οδηγηση ενος ηλεκτρικου αυτοκινητου, αλλα το Nissan LEAF πηγαινει τα οφελη αυτα ενα βημα παραπερα, με την ικανοτητα του να εξοικονομησει χρηματα, οταν βρισκεται στο δρομο\”, δηλωσε ο Andrew Maclean, αρχισυντακτης του Drive Network.

Το Nissan LEAF διατιθεται σε 51 αγορες παγκοσμιως και εχει μεγαλη ζητηση, σε παγκοσμια κλιμακα. Η επιτυχια των πωλησεων του, σε συνδυασμο με τις πωλησεις του προκατοχου του, το καθιστα το κορυφαιο σε πωλησεις ηλεκτροκινητο οχημα,  με πανω απο 350.000 αυτοκινητα να εχουν πωληθει απο το 2010. Αντιστοιχη πορεια στην Ευρωπαϊκη αγορα, ακολουθει και το e-NV200, το  αμιγως ηλεκτροκινητο επαγγελματικο και επιβατικο 7 θεσεων της Nissan.  

Το νεο Nissan LEAF ειναι διαθεσιμο στην ελληνικη αγορα με τιμη που ξεκινα απο τις 32.990€. Περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις εδω 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!