Αν δεν μας φτιάξουν τους δρόμους, θα πληρώσουμε 9 δις στην ΕΕ!

Μαλλον εχει φτασει η ωρα να ανοιξουμε το ζητημα \”δρομοι στην Ελλαδα\”. Για την ακριβεια, το ζητημα με αυτους που πληρωνονται για να τους κατασκευαζουν. Γιατι, για οσους δεν το ξερουν, η Ελλαδα, καλειται να επιστρεψει στην ΕΕ ποσο 9 δισεκατομμυριων ευρω για δρομους τους οποιους οι εργολαβοι πληρωθηκαν, αλλα φτιαχνουν εδω και δεκαετιες. 


Επειδη ομως το κουτοχορτο τελειωσε για τους κουτοφραγκους, η Κομισιον εβαλε καταληκτικη ημερομηνια τον Μαρτιο του 2017. Για οποιο εργο δεν εχει ολοκληρωθει μεχρι τοτε, η Ελλαδα θα πρεπει να επιστρεψει τις επιδοτησεις. Και, αν γινει κατι τετοιο (που δεν θα γινει, γιατι φανταζομαστε οτι οι δρομοι θα παραδοθουν οπως να ναι και ασε τους τριτοκοσμικους να σκοτωνονται), ποιος θα τα πληρωσει; (Μαντεψε).

Παντως, ο υφυπουργος Οικονομιας Αλεξης Χαριτσης, λεει οτι τα εργα στους μεγαλους οδικους αξονες «τρεχουν», προκειμενου να παραδοθουν ως τον επομενο Μαρτιο. Ο υφυπουργος τονιζει οτι εχει ηδη ενεργοποιηθει το ενα τεταρτο των νεων προγραμματων ΕΣΠΑ για την περιοδο 2014-2020 και ειναι σε εξελιξη η διαδικασια εξειδικευσης και εκδοσης προσκλησεων, ωστε οι δικαιουχοι να καταθετουν τις αντιστοιχες αιτησεις.

Τα εργα αυτα περιλαμβανουν την ολοκληρωση του αξονα Αθηνας-Κορινθου-Πατρας, την Ολυμπια Οδο, τον Μορεα, την Ιονια Οδο, τους μεγαλους αξονες που ειχαν κολλησει επι πολλα χρονια και, αυτη τη στιγμη, τα εργα ειναι σε πληρη εξελιξη. 


Κανε λιγη υπομονη. Απο Δευτερα, το TopSpeed.gr θα επανελθει με ενα τεκμηριωμενο (ως συνηθως) ρεπορταζ για τους εθνικους οδικους αξονες…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!