Αυτόνομη οδήγηση από τη Volvo και στη Μεγ. Βρετανία

Η Volvo Cars θα υλοποιησει το προγραμμα Drive-Me και στο Λονδινο
Η Μεγαλη Βρετανια ειναι η τεταρτη χωρα υλοποιησης του δοκιμαστικου προγραμματος αυτονομης οδηγησης της Volvo μετα τις ηδη εξαγγελθεισες Σουηδια, ΗΠΑ και Κινα
Η Volvo σκοπευει να εχει ηγετικη θεση και στην αυτονομη οδηγηση, κατι που θα φερει την εταιρεια πιο κοντα στην υλοποιηση του Vision 2020

Το δοκιμαστικο προγραμμα αυτονομης οδηγησης Drive-Me της Volvo τιθεται σε εφαρμογη και στη Μεγ. Βρετανια! Οπως ανακοινωσε η Volvo Cars, το Λονδινο θα αποτελεσει την επομενη πολη εφαρμογης του φιλοδοξου προγραμματος που στοχο εχει να επιταχυνει την εισαγωγη της αυτονομης οδηγησης, μιας τεχνολογιας που υποσχεται να μειωσει δραστικα τα τροχαια ατυχηματα, ενω παραλληλα θα αποσυμφορησει τους δρομους, θα βοηθησει το περιβαλλον και θα εξοικονομησει πολυτιμο χρονο στους οδηγους.   


Η σουηδικη εταιρεια που αποτελει συνωνυμο της οδικης ασφαλειας απο το 1959, οταν εφηυρε τη ζωνη ασφαλειας τριων σημειων, οδηγει τις εξελιξεις παγκοσμιως και στα συστηματα αυτονομης οδηγησης. Προκειται για εναν τομεα-κλειδι στην υλοποιηση του Vision 2020 (Οραμα 2020), της δημοσιας δεσμευσης της Volvo οτι μεχρι το 2020 θα εχει παρουσιασει ολη την απαραιτητη τεχνολογια ωστε να μην υπαρχει απωλεια ζωης η σοβαρος τραυματισμος σε οποιοδηποτε νεο Volvo εμπλεκεται σε ατυχημα.  

«Η αυτονομη οδηγηση αποτελει ενα μεγαλο αλμα προοδου για την οδικη ασφαλεια», δηλωσε ο Χακαν Σαμουελσον, Προεδρος και CEO της Volvo Cars. «Πολυ απλα, οσο πιο γρηγορα βγουν τα οχηματα αυτονομης οδηγησης στους δρομους, τοσο πιο συντομα θα αρχισουν να σωζονται ανθρωπινες ζωες». Ο κ. Σαμουελσον θα μιλησει στις 3 Μαϊου στο Λονδινο, σε ενα συνεδριο που διοργανωνεται απο τη Volvo και την Thatcham, τον εγκυρο οργανισμο ερευνων του ασφαλιστικου κλαδου, με θεμα «Ενα Μελλον με Αυτοκινητα Αυτονομης Οδηγησης – Συνεπειες για τον Ασφαλιστικο Κλαδο».    

Το βρετανικο προγραμμα δοκιμων της Volvo θα φερει το ονομα «Drive Me London» και – στα χναρια των αντιστοιχων προγραμματων της Volvo σε Σουηδια, ΗΠΑ και Κινα – προβλεπει τη συμμετοχη «κοινων» οικογενειων και οχι ειδικων δοκιμαστων, που θα οδηγουν οχηματα αυτονομης οδηγησης σε δημοσιους δρομους. Η Volvo θα αντλησει δεδομενα απο αυτους τους καθημερινους χρηστες σε πραγματικες οδικες συνθηκες, κατι που προσφερει σημαντικο συγκριτικο πλεονεκτημα σε σχεση με τις οχι τοσο ρεαλιστικες συνθηκες στις πιστες δοκιμων. Η Thatcham Research θα παρεχει την αναλυση των τεχνικων δεδομενων και οσους επαγγελματιες δοκιμαστες χρειαστουν επικουρικα, ως τμημα της δοκιμης.


Το Drive Me London θα ξεκινησει στις αρχες του 2017 με εναν περιορισμενο αριθμο αυτοκινητων που θα ειναι εξοπλισμενα με συστημα ημι-αυτονομης οδηγησης και θα επεκταθει το 2018, περιλαμβανοντας 100 αυτοκινητα αυτονομης οδηγησης. Θα ειναι το μεγαλυτερο και πιο εκτεταμενο προγραμμα δοκιμων αυτονομης οδηγησης στους βρετανικους δρομους.   

Η κυκλοφορια οχηματων αυτονομης οδηγησης υποσχεται να φερει την επανασταση στους βρετανικους δρομους σε 4 βασικους τομεις – ασφαλεια, οδικη συμφορηση, ρυπανση κι εξοικονομηση χρονου. Συμφωνα με τα ευρηματα ανεξαρτητης ερευνας, η αυτονομη οδηγηση εχει τη δυνατοτητα να μειωσει δραστικα τον αριθμο των τροχαιων ατυχηματων – σε ορισμενες περιπτωσεις μεχρι και 30%. Σημερα, εως και 90% ολων των ατυχηματων προκαλουνται απο λαθος του οδηγου η αποσπαση της προσοχης του, αιτιες που σε μεγαλο βαθμο θα εξαλειφθουν με τη χρηση οχηματων αυτονομης οδηγησης. 

Σε ο,τι αφορα το κυκλοφοριακο, τα οχηματα αυτονομης οδηγησης επιτρεπουν μια πιο ομαλη ροη κυκλοφοριας, μειωνοντας τα μποτιλιαρισματα και, συνεπως, τις βλαβερες εκπομπες καυσαεριων. Επιπλεον, ειναι αυτονοητο οτι η λιγοτερη κινηση θα προσφερει περισσοτερο προσωπικο χρονο στους οδηγους. 

«Απο τη χρηση αυτοκινητων με δυνατοτητα αυτονομης οδηγησης προκυπτουν πολλαπλα οφελη», τονισε ο κ. Σαμουελσον. «Για αυτο το λογο, οι κυβερνησεις παγκοσμιως χρειαζεται αμεσα να δρομολογησουν τη νομοθεσια και τις υποδομες, ωστε να μπορεσουν αυτα τα οχηματα να μπουν στην κυκλοφορια το συντομοτερο δυνατο. Η αυτοκινητοβιομηχανια δεν μπορει να τα κανει ολα μονη της. Χρειαζομαστε κυβερνητικη συνδρομη», ολοκληρωσε.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nrYKZzMcTsg]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!