Γιατί το Σαββατοκύριακο πρέπει να πας τα παιδιά σου στο Σύνταγμα

Το Σαββατοκυριακο, η πλατεια Συνταγματος, μετατρεπεται σε… πιστα ραλλυ για λιλιπουτειους οδηγους. Προκειται για το 1ο Athens Baby Rally, για χαρη του οποιου, στην Πλατεια θα στρωθει ειδικος ταπητας και θα διαμορφωθουν συνθηκες πολης με φαναρια, στροφες, πλατειες, parking, δημοσια εργα, σχολεια,  διασταυρωσεις, παρεμβασεις ζωων και πιθανων ατυχηματων κλπ, σε μια προσπαθεια το παιδι που θα οδηγει το ηλεκτρικο αυτοκινητο η το ποδηλατο να ερχεται αντιμετωπο με την πραγματικοτητα που θα συναντησει στους δρομους.

Το TopSpeed.gr ειναι υπερηφανος χορηγος της προσπαθειας αυτης, με το ονειρο και την ευχη η επομενη γενια οδηγων να ειναι καλυτερη απο καθε προηγουμενη




Τα παιδια θα εκπαιδευθουν στην οδικη ασφαλεια υπο την αιγιδα του Δημου Αθηναιων, της Τροχαιας, του Ιδρυματος Σταθακη και του Ινστιτουτου Ερευνων Αγωγης του Παιδιου, το οποιο οργανωνει ολες τις παραπλευρες δραστηριοτητες δημιουργικης απασχολησης. Την εκδηλωση οργανωνουν η Image Communication, Οργανισμος Πολιτισμου, Αθλητισμου και Νεολαιας του Δημου Αθηναιων, καθως και η αρμοδια Διευθυνση του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη.
Ραντεβου στο Συνταγμα λοιπον, για χιλιαδες παιδια και γονεις στο διημερο εκδηλωσεων για την Οδικη Ασφαλεια, την κυκλοφορια των παιδιων στους δρομους, με πολλες δρασεις εξοικειωσης και πρακτικης.

Μια πρωτοτυπη διοργανωση σε ενα πανηγυρι χαρας, συμμετοχης και επιμορφωσης.

Στο πλευρο των διοργανωτων στη μεγαλη αυτη κοινωνικη γιορτη και προσφορα,  του Οργανισμου Πολιτισμου Αθλησης Νεολαιας του Δημου Αθηναιων και της image communication θα βρισκεται και συμμετεχει η Τροχαια Αττικης  ωστε να κατανοησουν τα παιδια τις συνθηκες ασφαλειας στους δρομους αλλα και οτι οι τροχονομοι ειναι φιλοι τους και προστατες της ζωης τους.

Επισης εχουν δηλωσει συμμετοχη κοινωνικοι φορεις, σχολεια της Αττικης, ειδικα σωματεια γονεων και κηδεμονων και εταιρειες που ασχολουνται με τοπ παιδι και τις αναγκες του.
    Τη διαχειριση της πιστας Κυκλοφοριακης Αγωγης θα εχει το Ιδρυμα του αειμνηστου Αρη Σταθακη (ΙΣΤΑΡ)

Η εισοδος στο χωρο ολων των εκδηλωσεων που θα ξεκινουν απο τις 10.00 το πρωι και θα διαρκουν εως τις 6.00 το απογευμα θα ειναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το Athens Baby Rally αφορα παιδια εως 10 ετων και  θα πραγματοποιηθει στην Πλατεια Συνταγματος στην οποια υπαρχει ευκολη προσβαση για ολους τους κατοικους της Αττικης.

Προκειται για μια μοναδικη εκδηλωση που ως στοχο θα εχει να φερει τα παιδια μεσω των τεσσαρων η των δυο τροχων πιο κοντα στον Κωδικα Οδικης Κυκλοφοριας, τον οποιο τα παιδια πρεπει να μαθουν ως παιχνιδι.

Στο χωρο της εκδηλωσης θα στηθουν δυο πιστες οπου τα παιδια θα οδηγουν με ηλεκτρικα αυτοκινητακια η ποδηλατα

Στη μια πιστα θα διαμορφωθουν συνθηκες πολης με διασταυρωσεις, κυκλικες διαδρομες σε πλατειες, προτεραιοτητα πεζων κ.λ.π. οπου τα παιδια μεσα απο το παιχνιδι θα μαθαινουν κανονες οδικης κυκλοφοριας και ασφαλειας και στην αλλη, για τα μεγαλυτερα παιδια, θα γινει αγωνας «ταχυτητας».

Σε συγκεκριμενα σημεια θα υπαρχουν ιδιομορφα pit, σταθμοι ανεφοδιασμου για τους οδηγους.

Η image communication σε συνεργασια με τον Οργανισμο Πολιτισμου Αθλησης Νεολαιας του Δημου Αθηναιων, διοργανωνουν το 1ο Athens Baby Rally, με τη φιλοδοξια να εξελιχθει σε ενα μονιμο θεσμο. Το TopSpeed.gr στηριζει και θα συνεχισει να στηριζει αυτο το θεσμο.
 
Οι παραλληλες εκδηλωσεις

Σε συνεργασια με το Ινστιτουτο Ερευνων και Μελετων για την Αγωγη του Παιδιου (Ι.Ε.Α.Π.), θα υπαρχει διαγωνισμος ζωγραφικης με αντικειμενο την οδικη ασφαλεια καθως και παραστασεις Καραγκιοζη με θεμα τους κανονες οδικης κυκλοφοριας, ωστε τα παιδια μεσα απο το παιχνιδι να ερχονται πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Θα υπαρχουν επισης και μια σειρα αλλων δραστηριοτητων για τα παιδια και τους γονεις.

Στα παιδια που θα συμμετασχουν θα δοθουν επαθλα και πολλα αναμνηστικα δωρα.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Arb8hmWCOA4]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!