Διπλή νίκη για τα Nissan GT-R στις κατηγορίες GT500 και GT300, στην πίστα του Fuji.

O δευτερος  γυρος του πρωταθληματος Super GT  κορυφωθηκε στις 4 Μαϊου στο Fuji Speedway, οπου το #1  GT-R NISMO GT500 ξεκινωντας  απο την τεταρτη θεση στην εκκινηση,  κατεκτησε την πρωτη θεση, νικωντας για δευτερη φορα στη σειρα  μετα τον πρωτο γυρο στην  Okayama.

Στην καταταξη του GT300,  το #3 GT-R NISMO GT3,  περασε πρωτο απο την καρο σημαια, κατακτωντας την κορυφη της κατηγοριας για δευτερη συνεχομενη χρονια, χαριζοντας ετσι τη δευτερη νικη και στις δυο κατηγοριες στον αγωνα των 500 χλμ του Fuji. 


Ξεκινωντας απο  την τεταρτη θεση στην εκκινηση, το #1 GT-R ξεκινησε με τον Ronnie Quintarelli πισω απο το τιμονι, ενω ο Tsugio Matsuda ανελαβε τα ηνια στη μεση του αγωνα. Στον δεκατο γυρο ο  Quintarelli  κερδισε την τριτη θεση και στην τελευταια στροφη του δεκατου τεταρτου γυρου  εδωσε μαχη αναπνοης, οπου και καταφερε  να περασει στην πρωτη θεση βγαινοντας στην ευθεια. Οταν ο αγωνας εφτασε στον τριακοστο γυρο, τα περισσοτερα αγωνιστικα κατευθυνθηκαν στα pits για την συνηθη σταση, σε αντιθεση με το  #1 GT-R που συνεχισε μεχρι και τον τριακοστο ενατο γυρο,  οπου και πηγε στα pits για ανεφοδιασμο, ελαστικα και αλλαγη στο τιμονι με τον Matsuda.  


Την εκβαση του αγωνα  επηρεασε καθοριστικα  η  χρονικη στιγμη που η καθε ομαδα επελεγε για να πραγματοποιησει το δευτερο pit-stop.  Αξιζει να σημειωθει οτι μια εκρηξη ελαστικου σε εναν απο τους αγωνιζομενους, κατεστρεψε ενα μεγαλο μερος του αγωνιστικου του αυτοκινητου, ενω τα συντριμμια του στην πιστα επεβαλαν την διακοπη του αγωνα για ορισμενα λεπτα. Οταν ο αγωνας ξεκινησε και παλι, οι περισσοτεροι οδηγοι επισκεφθηκαν τα pits στον εβδομηκοστο ογδοο γυρο,  με εξαιρεση τον Matsuda που πηγε στον ογδοηκοστο πρωτο. Ετσι, με επαρκη ανεφοδιασμο για τους εναπομειναντες εικοσι εννεα γυρους του αγωνα, ο Quintarelli εβαλε τα θεμελια για την κατακτηση της νικης. 


Στην κατηγορια GT300, το #3 GT-R των Kazuki Hoshino και Jann Mardenborough ξεκινησε τον αγωνα απο την πεμπτη θεση  και  κερδιζε θεσεις διαδοχικα κατα τη διαρκεια του αγωνα, με αποκορυφωμα την νικη.  Αυτη η νικη ηταν ιδιαιτερα σημαντικη για τον Mardenborough, αποφοιτο  του προγραμματος Nissan PlayStation GT Academy, που μετατρεπει τους παικτες  του δημοφιλους video game, σε επαγγελματιες οδηγους αγωνων. 


Απολαυστε highlights απο τον αγωνα


.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NWy4EqjOZgM]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!