Η Ford αύξησε 20% τις Ευρωπαϊκές πωλήσεις της και έχει ήδη 12.000 παραγγελίες της νέας Mustang


Με νεα μοντελα σχεδον σε καθε κατηγορια οπως το Mondeo οπου τετραπλασιασε τις πωλησεις του η το Ford Ranger το δημοφιλες pick-up για τους Ευρωπαιους, οπως και ολα τα επαγγελματικα της Ford η το Fiesta που πουλαει παντα σαν ζεστο ψωμι, ερχεται να προστεθει και η θρυλικη Mustang με ηδη 12.000 παραγγελιες και η ανοδος των πωλησεων να επισφραγιστει. Βεβαια σε αναμονη και του τετρακινητου τερατος Ford Focus RS  μονο μεγαλυτερο κερδος εχουνε να περιμενουνε οι ιθυνοντες της αυτοκινητοβιομηχανιας.

Αυξηση πωλησεων 20% και ενισχυση του μεριδιου αγορας ηταν ο απολογισμος της Ford για το μηνα Νοεμβριο. Αυτο οφειλεται στην αυξημενη ζητηση για τα νεα μοντελα επιβατικων, SUV και επαγγελματικων οχηματων της. Ηταν ο καλυτερος Νοεμβριος της Ford στην Ευρωπη απο το 2009.

Οι πωλησεις Ford ανηλθαν στις 101.500 μοναδες στις 20 παραδοσιακες Ευρωπαϊκες αγορες της* το Νοεμβριο και στις 1.181.200 απο την αρχη της χρονιας (+20,5% και +9,9%, αντιστοιχα απο περσι). Αντιστοιχα, οι πωλησεις της βιομηχανιας αυτοκινητου αυξηθηκαν κατα 13,9% και 9,0%.
«Κλεινουμε το 2015 με ισχυρα αποτελεσματα και ευοιωνες προοπτικες για το 2016,» δηλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρωπης. «Η πολυπληθης νεα προϊοντικη γκαμα Ford προσελκυει νεους πελατες και αλλαζει την εικονα της μαρκας μας.»  
Το συνολικο μεριδιο της Ford στις 20 αγορες αγγιξε το 7,9% το Νοεμβριο, και το 8,1% το διαστημα Ιανουαριου – Νοεμβριου. Στις 50 Ευρωπαϊκες αγορες, το μεριδιο της Ford ανεβηκε στο 7,6% το Νοεμβριο και στο 7,7% τους πρωτους 11 μηνες του 2015.
Οι κατηγοριες λιανικης & fleet υψηλοτερης αξιας της Ford αποτελεσαν το 78% των πωλησεων το Νοεμβριο, +3 ποσοστιαιες μοναδες απο περσι και +5 αντιστοιχα απο το μεσο ορο της βιομηχανιας.


Πωλησεις επιβατικων αυτοκινητων
Το μεριδιο αγορας επιβατικων μοντελων Ford ηταν 7,0% το Νοεμβριο, +0,3 ποσοστιαιες μοναδες απο περσι.


Οι Ευρωπαϊκες παραγγελιες για τη νεα Ford Mustang ξεπερασαν τις 12.000 με την πρωτη κυκλοφορια του μοντελου επι Ευρωπαϊκου εδαφους στη θρυλικη 51χρονη ιστορια του.
Το νεο Mondeo πετυχε ανοδο πωλησεων 350% το Νοεμβριο και 76% απο την αρχη της χρονιας. Οι παραγγελιες για το νεο C-MAX το Νοεμβριο αυξηθηκαν κατα 25%. Με 288.900 μοναδες, οι φετινες πωλησεις του Fiesta ηταν οι υψηλοτερες απο το 2011. Το Fiesta ηταν Ευρωπαϊκο bestseller στην κατηγορια του τους πρωτους 10 μηνες του 2015, συμφωνα με τα τελευταια στοιχεια της Jato Dynamics.
Η οικογενεια Ford SUV παρεμεινε σε ανοδικη πορεια. Οι πωλησεις του Kuga αυξηθηκαν κατα 25% το Νοεμβριο και κατα 19% απο την αρχη της χρονιας. Με φετινες πωλησεις 93.000 μοναδων, το Kuga απολαμβανει την καλυτερη χρονια απο το 2008 που λανσαριστηκε η πρωτη γενια. Οι πωλησεις του EcoSport διπλασιαστηκαν το Νοεμβριο συγκριτικα με τον ιδιο μηνα περσι και εχουν τριπλασιαστει απο την αρχη της χρονιας.


Πωλησεις επαγγελματικων οχηματων
Η Ford ηταν Νο.1 μαρκα στην Ευρωπαϊκη αγορα επαγγελματικων οχηματων το Νοεμβριο και απο την αρχη της χρονιας. Η νεα, εκτεταμενη γκαμα του Transit – Transit, Transit Custom, Transit Connect & Transit Courier – και το Ranger pickup προσελκυουν ολο και περισσοτερους πελατες.
Οι πωλησεις επαγγελματικων οχηματων Ford αυξηθηκαν κατα 24% το Νοεμβριο και τους πρωτους 11 μηνες της χρονιας. Το μεριδιο της Ford στην αγορα επαγγελματικων οχηματων αυξηθηκε στο 13,3% το Νοεμβριο και στο 12,7% απο την αρχη της χρονιας. Και στις δυο περιπτωσεις προκειται για τα καλυτερα αποτελεσματα απο το 1996. Οι παραγγελιες για επαγγελματικα οχηματα Ford σημειωσαν ανοδο 34% απο περσι το Νοεμβριο.
Η αυξημενη ζητηση για το Ranger διαμορφωσε θετικο προσημο +10% το Νοεμβριο και +32% απο την αρχη της χρονιας – τα καλυτερα αποτελεσματα απο το 1999 που λανσαριστηκε το μοντελο. Το Ranger ηταν το No. 1 pickup στην Ευρωπη τους πρωτους 10 μηνες της χρονιας, συμφωνα με τα τελευταια στοιχεια της Jato Dynamics.

Επιτευγματα
Η Ford εκλεισε εναν ισχυρο Νοεμβριο διαμορφωνοντας μια αριστη εικονα σε πολλες Ευρωπαϊκες αγορες. Ειδικοτερα, ηρθε πρωτη σε πωλησεις στη Βρετανια, Ιρλανδια και Ουγγαρια το Νοεμβριο και Νο.1 σε Βρετανια και Ουγγαρια απο την αρχη της χρονιας. Η Ford καταφερε επισης να βελτιωσει το μεριδιο αγορας της το Νοεμβριο σε 14 απο τις 20 παραδοσιακες Ευρωπαϊκες αγορες της, μεταξυ των οποιων η Βρετανια, η Γερμανια και η Ιταλια.

Μεχρι και το Νοεμβριο του 2015, η Ford βελτιωσε το μεριδιο της σε 12 απο τις 20 κυριες Ευρωπαϊκες αγορες.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!