Η Ford Performance παρουσίασε την αγωνιστική Mustang GT4 στην έκθεση SEMA 2016 και ένα …application για γρήγορους γύρους στην πίστα!


Μια νεα εκδοση της Ford Mustang παρουσιαστηκε στην εκθεση SEMA 2016 που διεξαγεται αυτες τις ημερες στο Las Vegas.

Προκειται για την αγωνιστικη Ford Mustang GT4 που οπως υποσχεται η ομαδα της Ford Performance, ειναι ετοιμη να ξεσηκωσει τα πληθη και ειναι καταλληλη για παγκοσμια πρωταθληματα και πρωταθληματα GT4.

Η νεα αγωνιστικη προταση της Ford βασιζεται στην Ford Shelby GT350R-C και προοριζεται για αγωνες IMSA (Continental Tire SportsCar Challenge – GS), Pirelli World Challenge (GTS/G4) και το Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα GT4

Διαθετει στοιχεια αγωνιστικης τεχνολογιας, απο το συστημα κινησης μεχρι την αναρτηση


Η Mustang GT4, που παρουσιαστηκε στην εκθεση SEMA 2016 στο Las Vegas, σχεδιαστηκε και εξελιχθηκε σε συνεργασια με τη Ford Performance και τη Multimatic Motorsports για να συμμετεχει σε παγκοσμια πρωταθληματα, οπως το IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, το Pirelli World Challenge GTS/GT4, και το Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα GT4. Ειναι εμπνευσμενη απο τη Ford Shelby GT350R-C που κερδισε το πρωταθλημα IMSA Continental Tire SportsCar Challenge μολις τον περασμενο μηνα.

«Καθως η Mustang συνεχιζει να επεκτεινει την παρουσια της στις παγκοσμιες αγορες, αναλογη στρατηγικη ακολουθουμε και στο μηχανοκινητο αθλητισμο,» εξηγησε ο David Pericak, global director της Ford Performance. «Η Mustang GT4 ειναι εξοπλισμενη για να τρεχει και να κερδιζει στις πιστες ολου του κοσμου, και προβλεπουμε οτι θα γινει το ιδιο δημοφιλης στο χωρο του μηχανοκινητου αθλητισμου, οπως το μοντελο παραγωγης αντιστοιχα μεταξυ των καταναλωτων.» 


Η Mustang GT4 φορα τον ατμοσφαιρικο, αγωνιστικο κινητηρα επομενης γενιας 5.2L V8, προσαρμοσμενο για αγωνες GT4. Ο αγωνιστικος κινητηρας εξελιχθηκε, δοκιμαστηκε και κατασκευαστηκε απο τη Ford Performance σε συνεργασια με τη Roush Yates Engines.

Ενα παναλαφρο, συμπαγες εξαταχυτο κιβωτιο Holinger με μοχλους αλλαγων στο τιμονι προσφερει αγωνιστικη αξιοπιστια με πνευματικο συστημα για γρηγορες, αλλαγες σχεσεων. Ο κινητηρας της GT4 φερει επισης συστημα λαδιου ξηρου καρτερ, αγωνιστικο διπλο συμπλεκτη και βολαν της ZF.

Τα χαρακτηριστικα πλαισιου της Mustang GT4 συνοψιζονται στα εξης:

Αποσβεστηρες Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV™) της Multimatic για προηγμενη προβλεψιμοτητα, ακριβεια, σταθεροτητα και απολυτο ελεγχο του οχηματος
Πισω βραχιονες βασης με κυλινδρικα ελατηρια και αντιστρεπτικες δοκοι εμπρος και πισω της Multimatic
Σφυρηλατες ζαντες 18” x 11” της Forgeline
Δισκοι και εξαπιστονες δαγκανες της Brembo

Οι αεροδυναμικες βελτιωσεις της Mustang GT4 περιλαμβανουν πισω αεροτομη σχεδιασμενη με βαση την εμπειρια απο το αγωνιστικο προγραμμα Ford GT, εμπρος splitter, αεριζομενο καπο, σποϊλερ στα ακρα του εμπρος προφυλακτηρα και πισω διαχυτη.

Στο εσωτερικο, η Mustang GT4 φερει roll cage προδιαγραφων FIA και αγωνιστικου τυπου συστημα καταγραφης δεδομενων της MoTeC.

FORD PERFORMANCE APP
Το νεο app της Ford Performance για smartphones θα ειναι ικανο να καταγραφει τα δεδομενα απο εναν γυρο στην πιστα με προηγμενη αναλυση και με διαφορα στατιστικα στοιχεια. Θα διαθετει εικονικους μετρητες επι της οθονης και θα παρεχει τη δυνατοτητα αποστολης στα κοινωνικα δικτυα ενω παραλληλα θα γινεται η καταγραφη και σε βιντεο απο την καμερα του smartphone. Ετσι θα μπορεις να αναλυεις το γυρο σου και να βελτιωνεις και αλλο τους χρονους σου, σαν να εχεις μια ομαδα γυρω σου!


Θα αξιοποιει την τελευταια δυνατοτητα της Ford με το Sync® 3 και θα επιτρεπει στους χρηστες να καταγραφουν και να μοιραζονται τα επιτευγματα τους. Η εφαρμογη θα ειναι διαθεσιμη για τα πιο δημοφιλη smartphones, σε Ios και Android.

Η νεα εφαρμογη ξεκινα το 2017 για το νεο Ford GT και θα υιοθετηθει και σε αλλα μοντελα της Ford.


.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q7ntHNKXxE0]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!