Η Hyundai κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο WRC για το 2017 στην Κορσική

Ο Thierry Neuville πηρε την τριτη νικη της καριερας του για τη Hyundai Motorsport με αψογη αποδοση, κερδιζοντας το ραλι με διαφορα 55 δευτερολεπτων απο τον Sébastien Ogier
Ο Dani Sordo εχασε τη δευτερη θεση με μολις 1.3s, αλλα ανεβηκε στο βαθρο για πρωτη φορα στη σεζον.  
Ο Hayden Paddon πηρε την εκτη θεση και ετσι και τα τρια Hyundai i20 Coupe WRC ολοκληρωσαν τον αγωνα.

Η Hyundai Motorsport κατεκτησε τη παρθενικη της νικη στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι (WRC) της FIA για το 2017 με τον Thierry Neuville να τερματιζει πρωτος στο Tour de Corse με  το # 5 Hyundai i20 Coupe WRC.

Ο Dani Sordo σημειωσε εξαιρετικη επιδοση και καταφερε να παρει το πρωτο του βαθρο για το 2017 με την κατακτηση της τριτης θεσης, χανοντας τη δευτερη θεση για μολις 1,3 δευτερολεπτα. Το αποτελεσμα αντιπροσωπευει την τεταρτη νικη συνολικα για Hyundai Motorsport στο WRC, και το πεμπτο διπλο βαθρο της ομαδας.

O Hayden Paddon τερματισε εκτος, εξασφαλιζοντας οτι και τα τρια πληρωματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team θα ολοκληρωσουν το απαιτητικο ραλι στην Κορσικη.

Ξεκινωντας με ενα φαινομενικα ανετο προβαδισμα 39 δευτερολεπτων, ο Neuville και ο συνοδηγος του Nicolas Gilsoul εξασφαλισαν πλεονεκτημα συγκριτικα με τον δευτερο Sébastien Ogier.

Αντιμετωπιζοντας την τεραστια αποσταση των 53,78 χιλιομετρων, το μεγαλυτερο κομματι του αγωνα στους στενους και ελικοειδεις δρομους του βουνου, οι Βελγοι κατεκτησαν την τεταρτη νικηφορα διαδρομη τους στον αγωνα.

Ενω ο Ogier αντιμετωπισε προβλημα στην SS9, ο Sordo και ο συνοδηγος του Marc Marti πηραν τη δευτερη θεση στη διαδρομη και βρεθηκαν πισω απο τους συμπαικτες τους στη γενικη καταταξη. Μολις 2.5s χωριζαν τους Ισπανους απο την τριτη θεση ομως το πληρωμα της M-Sport νικησε στην Power Stage. Στο συναρπαστικο φιναλε, ο Ogier ανεκτησε τη δευτερη θεση, αφηνοντας το ισπανικο πληρωμα  ικανοποιημενο με την τριτη θεση.

Ο Sordo προσθεσε δυο επιπλεον βαθμους με την τεταρτη θεση του στην Power Stage, ενω ο Neuville διατηρησε την πορεια του στην Power Stage παιρνοντας την πεμπτη θεση.

Με τεσσερις διαφορετικους νικητες στους τεσσερις πρωτους γυρους της σεζον του 2017 WRC, ο αγωνας πρωταθληματος ειναι εξαιρετικα ανταγωνιστικος και πραγματικα ανοικτος. Με την κατακτηση της 1ης και 3ης θεσης στην Κορσικη, η Hyundai Motorsport ανεβηκε στη δευτερη θεση στο Πρωταθλημα των Κατασκευαστων, μειωνοντας τη διαφορα με τους προπορευομενους σε 24 βαθμους. Ο Neuville ανεβαινει στην τριτη στην καταταξη των οδηγων με τους 26 βαθμους που σκοραρε.

Σχολια πληρωματος : Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)
Εχοντας δειξει τις δυνατοτητες τους στο Μοντε Καρλο και τη Σουηδια, οι Neuville και Gilsoul πηραν τελικα τη νικη στην Κορσικη. 
Ο Neuville σχολιασε: «Ειναι ενα καταπληκτικο συναισθημα να παιρνεις τη νικη εδω στην Κορσικη. Ειμαι βεβαιος οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που μοιραζονται τη χαρα μαζι μας σε αυτη τη γιορτη, αν μη τι αλλο το συνολο της ομαδας Hyundai Motorsport. Μας στηριξαν πολυ στο Μοντε Καρλο και τη Σουηδια, και ειμαι πραγματικα χαρουμενος. Αυτη η νικη ειναι δικη μας! Ηταν ενα δυσκολο ξεκινημα, αλλα δουλεψαμε μεθοδικα και επιστρεψαμε πιο δυνατοι. Με τον Dani να τερματιζει τριτος, εχουμε παρει μια καλη βαθμολογια που βοηθα να επιστρεψουμε δυνατα στην παλη του τιτλου. Ηταν ενας απιστευτος αγωνας για εμας.»

Σχολια πληρωματος : Sordo / Martí (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)
Οι Sordo και Martí κατεκτησαν το πρωτο τους βαθρο στη σεζον με μια εμπνευσμενη προσπαθεια που τους εδωσε την τριτη θεση. Το αποτελεσμα ειναι το πεμπτο βαθρο στο WRC στην καριερα τους με τη Hyundai Motorsport μετα τη Γερμανια (2014/2016) και την Ισπανια (2015/2016).
Ο Sordo δηλωσε: «Ξεραμε οτι θα ηταν δυσκολο να κρατησουμε τη δευτερη θεση που αποσπασαμε απο τον Sébastien στην πρωτη φαση. Παλεψαμε οσο πιο δυνατα μπορουσαμε και εξακολουθω να ειμαι πολυ χαρουμενος που εχουμε ανεβει στο βαθρο. Ηταν ενας παραξενος αγωνας και σχεδον λαχειο μερικες φορες. Ο στοχος μας για σημερα ηταν να υπερασπιστουμε την τριτη θεση μας και απο αυτη την αποψη  η αποστολη εξετελεσθη. Ειναι ενα σπουδαιο αποτελεσμα για την ομαδα και μπορουμε τωρα να προσπαθησουμε να το αξιοποιησουμε στους επομενους γυρους στο χωμα».

Πληρωμα: Paddon / Kennard (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)
Το Tour de Corse δεν ηταν ενας ευκολος αγωνας για τον Paddon και τον συνοδηγο του John Kennard, ομως το διδυμο των Νεοζηλανδων αγωνιστηκε με συνεπη ρυθμο κατα τη διαρκεια των δεκα διαδρομων. Ενω σημειωσαν προοδο στις επιδοσεις τους στην ασφαλτο της Κορσικης σε συγκριση με το γυρο του περασμενου ετους, το πληρωμα αναγκαστηκε να συμβιβαστει με την εκτη θεση.

Ο Paddon δηλωσε: «Στοχος μας σε αυτο τον αγωνα ηταν απλα για να ολοκληρωσουμε τον αγωνα σκοραροντας μερικους ακομη βαθμους. Ηταν ενα Σαββατοκυριακο εκμαθησης για εμας, αλλα πρεπει να σταθουμε στα θετικα. Ακομα κι αν το τελικο αποτελεσμα δεν ειναι τοσο θετικο, αγωνιστηκαμε κοντα στις πρωτες θεσεις και επιδειξαμε μια βελτιωση απο το περσινο Tour de Corse. Υπαρχουν προφανως ακομα πολλα να μαθουμε, αλλα σημειωσαμε προοδο. Τωρα πρεπει να κοιταξουμε μπροστα στον επομενο αγωνα, τον πρωτο απο τους πεντε χωματινους αγωνες. Θα πρεπει να παρουμε μια καλη θεση στην Αργεντινη, αλλα και στους επομενους αγωνες. Συγχαρητηρια στον Thierry και τον Nicolas – και σε ολους πισω στο Alzenau – για τη νικη».

Για την Hyundai Motorsport, το σημερινο αποτελεσμα αναμενονταν πολυ καιρο μετα τις ανταγωνιστικες επιδοσεις που ειχαν επιδειξει τα Hyundai i20 Coupe WRC της ομαδας μεχρι στιγμης στη φετινη σεζον. Η ομαδα εχει εως τωρα 24 νικες στο 2017 και γινεται ο τεταρτος διαφορετικος κατασκευαστης που κερδιζει σε ισαριθμες εκδηλωσεις.

Ο Michel Nandan, Team Principal, σχολιασε: «Λενε οτι ολα τα καλα πραγματα ερχονται σε αυτους που περιμενουν, και αυτη η φραση μας χαρακτηριζει. Αυτο το αποτελεσμα ειναι φανταστικο και ειμαι ενθουσιασμενος που εχουμε τελικα ενα αποτελεσμα που μας αποζημιωνει διοτι εχουμε εργαστει τοσο σκληρα για να επιτυχουμε αυτη τη σεζον. Ελπιζω να ειναι το πρωτο απο τα πολλα, που θα ερθουν αυτο το ετος. Ο Thierry και ο Nicolas ειχε εναν καταπληκτικο αγωνα, εδειξε ανθεκτικοτητα μετα απο μια δυσκολη εκκινηση. Κερδισαν τεσσερις διαδρομες και απεδειξαν την αποφασιστικοτητα τους. Πραγματικα το αξιζαν αυτο μετα την ατυχια στο Μοντε Καρλο και τη Σουηδια. Ειναι επισης μεγαλη επιτυχια το βαθρο για τους Dani και Marc για πρωτη φορα στη φετινη σεζον. Το φετινο WRC αποδεικνυεται οτι ειναι εξαιρετικα ανταγωνιστικο μεταξυ των κατασκευαστων, ετσι ωστε να μην μπορεις να επαναπαυθεις. Προχωραμε στην Αργεντινη – η οποια εχει ευχαριστες αναμνησεις για εμας απο τη νικη των Hayden και John περυσι – και σκοπευουμε να συνεχισουμε προς αυτη την κατευθυνση. Προς το παρον, θα απολαυσουμε αυτο το σημαντικο αποτελεσμα.»

Το επομενο ραλι
Το Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι της FIA (WRC) του 2017 θα συνεχιστει αυτο το μηνα με το 5ο γυρο, το Ραλι Αργεντινης, οπου η ομαδα της Hyundai Motorsport θριαμβευσε πριν απο δωδεκα μηνες. Ο χωματινος αγωνας των 18 διαδρομων θα πραγματοποιηθει στις 27-30 Απριλιου.

Συνολικη Καταταξη – Tour de Corse
1 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 3:22:53.4
2 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +54.7
3 D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +56.0
4 J. M. Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +1:09.6
5 C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC +1:09.7
6 H. Paddon J. Kennard Hyundai i20 Coupe WRC +2:16.3
7 A. Mikkelsen A. Jaeger Škoda Fabia R5 +8:10.7
8 T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta R5 +9:17.0
9 S. Sarrazin J. J. Renucci Škoda Fabia R5 +9:23.6
10 Y. Rossel B. Fulcrand Citroën DS3 R5 +12:57.1

Καταταξη οδηγων / Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι FIA για το 2017   _  Μετα τον 4Ο γυρο
 1 S. Ogier 88
2 J.M Latvala 75
3 T. Neuville 54
4 O. Tanak 48
5 D. Sordo 47
6 C. Breen 33
7 K. Meeke 27
8 H. Paddon 25
9 E. Evans 20
10 A. Mikkelsen 12
11 S. Lefebvre 10
12 J. Hänninen 9

 Καταταξη Κατασκευαστων / Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι FIA για το 2017 _ Μετα τον 4Ο γυρο
1 M-Sport World Rally Team 129
2 Hyundai Motorsport 105
3 Toyota Gazoo Racing WRC 79
4 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 71
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8da4qhJv9nI]

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yxWXCiqe7Uo]

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=–dqBkfyFpI]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!