Η Mitsubishi συμμετέχει σε χωμάτινο αγώνα 500Km με το plug-in υβριδικό Outlander PHEV


Το Νεο Outlander PHEV (MY16)
στο Baja Portalegre 500 Challenge

Εξελιξη EV και τεχνολογιας 4WD σε Cross-Country Rally


Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) σκοπευει να συμμετεχει με ενα Outlander PHEV, το μοναδικο twin-motor 4WD στην παραγωγη σημερα, στο Baja Portalegre 500 cross-country rally που προκειται να διεξαχθει στην περιφερεια Portalegre στο ανατολικο τμημα της Πορτογαλιας, 22 – 24 Οκτωβριου.

Το αγωνιστικο αυτοκινητο θα οδηγησει ο Hiroshi Masuoka της MMC νικητης του Ραλι Dakar δυο συνεχομενες χρονιες το 2002 και 2003. Ο H. Masuoka θα ειναι επισης αρχηγος της ομαδας. Στη δομη και διοικηση της ομαδας που αγωνιζεται στο Baja Portalegre κατα κυριο λογο συμμετεχουν στελεχη της MMC, μεταξυ των οποιων ο team manager (διευθυντης της ομαδας) και ο τεχνικος διευθυντης Yasuo Tanaka, Ειδικος απο το Τμημα Ερευνας Εξαρτηματων Ηλεκτρικων Οχηματων – Electric Vehicle (EV) Component Research Department, Development Engineering Office ενω μηχανολογικη υποστηριξη παρεχουν τεσσερις μηχανικοι του τμηματος του.


Το Baja Portalegre 500 διεξηχθη για πρωτη φορα το 1987 και φετος γιορταζει την 29η διοργανωση του. Προκειται για ενα cross-country rally που διοργανωνει η Πορτογαλικη Λεσχη Αυτοκινητου. Οι αγωνιζομενοι θα οδηγησουν περιπου 500 km κυριως με υψηλες ταχυτητες σε ομαλους αλλα χωματινους δρομους.

Εδω διεξαγεται ο 9ος Γυρος του Παγκοσμιου Κυπελλου Cross Country Rally της FIA, ενας αγωνας στον οποιο ασοι των ραλι απο ολο τον κοσμο συμμετεχουν καθε χρονο σαν ενα ειδος προθερμανσης στο Ραλι Dakar, την παγκοσμιως πιο απαιτητικη διοργανωση του ειδους. Ο αγωνας αποτελειται απο τρεις κατηγοριες – αυτοκινητο, μοτοσικλετα και τετρατροχα – και η συμμετοχη αναμενεται να ξεπερασει τα 300 οχηματα.
 

 Αγωνιστικο Outlander PHEV
Βασισμενο στο μοντελο παραγωγης αλλα με τις απαραιτητες μετατροπες για αυτοκινητο ραλι, το Outlander PHEV ειναι η συμμετοχη MMC με σκοπο την εξελιξη των EV και των τεχνολογιων 4WD. Χρησιμοποιει τη μπαταρια του μοντελου παραγωγης – που αποτελει τη καρδια ενος plug-in υβριδικου οχηματος – αλλα με μετατροπες στη δομη ωστε να επιτευχθει μεγαλυτερη χωρητικοτητα και ισχυς. Το συστημα ελεγχει τους ηλεκτροκινητηρες και εχει τροποποιηθει ωστε να προσφερει υψηλοτερη ισχυ. Επιπλεον, η γεννητρια και ο κινητηρας που παρεχουν ρευμα στη μπαταρια και στους ηλεκτροκινητηρες εχουν αναβαθμιστει για αυξηση της αποδοσης ισχυος και των επιδοσεων του συστηματος.


Σε ο,τι αφορα το αμαξωμα, περα απο την τοποθετηση ενος roll cage και λοιπου εξοπλισμου ασφαλειας, οι επιδοσεις off-road εχουν βελτιωθει για να αξιοποιηθει πληρως το αναβαθμισμενο συστημα PHEV. Λεπτομερεις αλλαγες περιλαμβανουν αυξημενη αποσταση απο το εδαφος και μακρυτερη διαδρομη της αναρτησης με ελαστικα ραλι μεγαλυτερης διαμετρου. Αυτες οι αλλαγες θα αυξησουν τα ορια επιδοσεων του Outlander PHEV σε σκληρες συνθηκες ραλι και τα πολυτιμα δεδομενα που συλλεγονται κατα τη διαρκεια του αγωνα θα χρησιμοποιηθουν στην εξελιξη αυτοκινητων παραγωγης.


Λιγα Λογια απο τον Αρχηγο της Ομαδας & Οδηγο Hiroshi Masuoka
 “Οπως γνωριζετε, το Outlander PHEV εχει λαβει θετικες κριτικες σε Ιαπωνια και Ευρωπη για την ομαλη και σταθερη δυναμικη συμπεριφορα που προσφερει το συστημα μεταδοσης Twin Motor 4WD. Το Baja Portalegre 500 απαιτει απο τους αγωνιζομενους να τρεχουν σε μια διαδρομη 500 km χωρις διακοπη -εκτος απο καποια 20λεπτα για service – σε χωμα με υψηλες ταχυτητες αλλα και πολυ σκληροτραχηλα εδαφη.”

Προσθεσε: “Για ενα plug-in υβριδικο οχημα οπως το Outlander PHEV μας, αυτο απαιτει τα μεγιστα επιπεδα αντοχης των ηλεκτροκινητηρων και της μπαταριας. Με πολλους αγωνιζομενους στο φετινο Baja Portalegre 500, ειμαι αποφασισμενος να δειξω τα υψηλα επιπεδα δυναμικης συμπεριφορας και αντοχης του rally Outlander PHEV που προερχονται απο το μοντελο παραγωγης σε ατομα απο ολο τον κοσμο.”
Κατεληξε λεγοντας:” Με την υποστηριξη των μηχανικων εξελιξης EV της MMC, θα τρεξουμε στοχευοντας σε μια θεση μεταξυ των νικητων χρησιμοποιωντας τον αγωνα για να καταδειξουμε την αναβαθμισμενη δυναμη των EV εξαρτηματων του Outlander PHEV παραλληλα με το βαθμο εξελιξης της τεχνολογιας ελεγχου του 4WD μας. Απωτερος σκοπος ειναι η περαιτερω εξελιξη του plug-in υβριδικου συστηματος EV στο μελλον.»

Περαν του Baja Portalegre 500, η MMC θα παρεχει υποστηριξη (εξιδεικευμενα οχηματα και ομαδες μηχανολογων), οπως το 2013 και 2014, στην ομαδα Two & Four Motor Sports που κατεβαζει ενα Outlander PHEV στο FIA Asia Cross Country Rally 2015 που ξεκινα απο την Ταϊλανδη 8 – 14 Αυγουστου.

Το Asia Cross Country Rally 2015 γιορταζει φετος την 20η του επετειο. Οι συμμετεχοντες θα πρεπει να διανυσουν 2.500km σε δυσκολες περιοχες και σε ορεινες διαδρομες με εκκινηση και τερματισμο στην αρχαια πολη Chiang Mai βορεια της Ταϊλανδης. Γι’ αυτο τον αγωνα οπου θα χρησιμοποιηθει ενα Outlander PHEV ιδιων προδιαγραφων με αυτο που τρεχει στο Baja Partalegre 500, η ομαδα Two & Four Motor Sports θα προσπαθησει να κερδισει μια θεση μεταξυ των νικητων, με την υποστηριξη της τεχνογνωσιας που εχει αποκτησει τα δυο τελευταια χρονια.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!