Η Nissan ηγείται της ασφάλειας των υδάτων, σύμφωνα με τον CDP

 


  Οι ενεργειες της Nissan Motor Co. Ltd. στον τομεα της διαχειρισης των υδατων, αναγνωριστηκαν απο τον μη κερδοσκοπικο περιβαλλοντικο οργανισμο CDP.

 

 Συγκεκριμενα, ο CDP κατεταξε την Nissan  στην λιστα με τις κορυφαιες εταιρειες που ηγουνται της προσπαθειας για την ασφαλεια των υδατων, για δευτερη συνεχομενη χρονια.

 

  Η λειψυδρια ειναι ενας απο τους τεσσερις βασικους τομεις εστιασης του προγραμματος Nissan Green, του μεσοπροθεσμου περιβαλλοντικου σχεδιου της εταιρειας. Το σχεδιο επιδιωκει τη μειωση της προσληψης νερου σε εγκαταστασεις παραγωγης, σε παγκοσμια κλιμακα, οπως και τη βελτιωση της αποτελεσματικοτητας στην ανακυκλωση των λυματων. Λοιποι τομεις στους οποιους εστιαζει το προγραμμα ειναι η κλιματικη αλλαγη, η εξαρτηση απο τους φυσικους πορους και η ποιοτητα του αερα.

 

  Η ετησια περιβαλλοντικη αναφορα και βαθμολογηση του CDP αναγνωριζεται ευρεως ως το χρυσο προτυπο για την εταιρικη περιβαλλοντικη διαφανεια. Ο μη κερδοσκοπικος οργανισμος επαινεσε τη Nissan για ενεργειες οπως:

 

  • εκτιμηση κινδυνου στους υδατινους πορους, σε παραγωγικες εγκαταστασεις, σε ολο τον κοσμο,
  • ολοκληρωμενη διαχειριση των προκλησεων για την ασφαλεια των υδατων, συμπεριλαμβανομενων δρασεων για την αντιμετωπιση πιθανων κινδυνων, απο την Επιτροπη Παγκοσμιας Περιβαλλοντικης Διαχειρισης της εταιρειας και τις περιφερειακες επιτροπες,
  • Εσωτερικα διοικητικα προτυπα διαχειρισης των υδατων αποχετευσης που ειναι αυστηροτερα απο τα απαιτουμενα απο το νομο, καθως και ελεγχου διασφαλισης ποιοτητας των υδατων και,
  • συνεργασια με τοπικες κοινοτητες και μη κερδοσκοπικους οργανισμους με στοχο τη διατηρηση του υδατινου περιβαλλοντος στις εργοστασιακες εγκαταστασεις

 

  “Μεσω του προγραμματος Nissan Green, οι εργαζομενοι μας βελτιωνουν συνεχως την αποδοση στην ανακυκλωση των λυματων και μειωνουν την προσληψη νερου στις παραγωγικες εγκαταστασεις μας”, δηλωσε ο Makoto Uchida, Διευθυνων Συμβουλος της εταιρειας. \”Θα συνεχισουμε να εφαρμοζουμε αποτελεσματικα μετρα προστασιας των πορων, μαζι με τους προμηθευτες μας και αλλους ενδιαφερομενους.\”

 

  Περισσοτεροι απο 525 επενδυτες που κατεχουν ενεργητικο  ανω των 106 τρισεκατομμυριων δολαριων και 150 μεγαλοι αγοραστες που αντιπροσωπευουν 4 τρισεκατομμυρια δολαρια σε  δαπανες προμηθειων,  ζητησαν απο τις εταιρειες να αποκαλυψουν στοιχεια σχετικα με τις περιβαλλοντικες επιπτωσεις, τους κινδυνους και τις ευκαιριες, μεσω της πλατφορμας του CDP, για το 2020. Περισσοτερα απο 9.600 εταιρειες απαντησαν σχετικα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!