Η Nissan μας συμβουλεύει, πως να απολυμάνουμε σωστά το αυτοκίνητο μας

Η πανδημια του κοροναϊου, σιγουρα εχει εγειρει τις ανησυχιες αρκετων απο εμας, σχετικα με τους τροπους με τους οποιους μπορουμε, τοσο να συνεισφερουμε στην αποφυγη της μεταδοσης του, οσο και στους τροπους με τους οποιους μπορουμε να προστατευτουμε απο αυτον.
Το αυτοκινητο, αποτελει αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας της πλειοψηφιας των ανθρωπων, ποσο μαλλον τωρα, που αρκετοι απο εμας αποφευγουμε τα μεσα μεταφορας, για να εκθετουμε τον εαυτο μας λιγοτερο σε περιβαλλοντα με αρκετο κοσμο, τοσο για την αποφυγη της ενδεχομενης μολυνσης μας απο τον ιο, οσο και για μια πιο ανετη μετακινηση, μιας και η χρηση μασκας ειναι υποχρεωτικη, αλλα κανει τη μετακινηση πιο δυσαρεστη.
Η Nissan, λαμβανοντας υποψη της τις προτασεις του Κεντρου Ελεγχου & Προληψης Νοσηματων των Η.Π.Α. , παιρνει τη πρωτοβουλια να μας δωσει μερικες χρησιμες συμβουλες για την απολυμανση των επιφανειων του αυτοκινητου, με σκοπο την αυξηση της ατομικης προστασιας καθε μελους της οικογενειας που χρησιμοποιει το αυτοκινητο.
Αρχικα, ειναι σημαντικο να φορουμε γαντια μιας χρησης και να χρησιμοποιουμε τα καταλληλα μεσα, ωστε να επιτυχουμε τοσο το καθαρισμο και την απολυμανση του αυτοκινητου μας, αλλα και να μη προξενησουμε φθορες απο τη χρηση του λανθασμενου καθαριστικου.
Η πλειοψηφια των καθαριστικων και απολυμαντικων μεσων του σπιτιου, κυριως αυτων που περιεχουν λευκαντικα, υπεροξειδιο του υδρογονου, βενζολιο η διαλυτικων μεσων, μπορει να προξενησουν φθορες στις εσωτερικες επιφανειες. Αντ\’ αυτου, τα απολυμαντικα μαντηλακια με βαση το αλκοολ η τα σπρεϊ με περιεκτικοτητα τουλαχιστον 70% σε αλκοολ, ειναι ιδανικα για την απολυμανση αλλα και για την αποφυγη της φθορας στις εσωτερικες επιφανειες.
Ιδιαιτερη εμφαση, πρεπει να δωσουμε στην οθονη πολυμεσων, μιας και αποτελει ενα απο τα σημεια που αγγιζουμε πιο συχνα στο αυτοκινητο μας, ο καθαρισμος της οποιας μπορει να γινει με τα καταλληλα για αυτη μαντηλακια καθαρισμου, η με ενα νωπο, μαλακο πανι το οποιο εχουμε βρεξει σε ενα διαλυμα νερου – σαπουνιου. Ειναι απαραιτητο, να αποφυγουμε τα καθαριστικα με βαση την αμμωνια, καθως αυτη μπορει να προκαλεσει ζημια στην αντιθαμβωτικη επιστρωση της οθονης μας. Επιπλεον, συστηνεται η χρηση των φωνητικων εντολων, αν υπαρχει η συγκεκριμενη δυνατοτητα. Το ιδανικο, βεβαια, ειναι κατα την εισοδο μας στο αυτοκινητο, να καθαρισουμε – απολυμανουμε τα χερια μας αμεσως, πριν αγγιξουμε καποια αλλη επιφανεια.
Κατα τη διαδικασια της απολυμανσης, η Nissan, μας συνιστα τη προσοχη και την εμφαση στα παρακατω σημεια του εσωτερικου :
  • Τιμονι
  • Εξωτερικες λαβες πορτων
  • Σημειο ανοιγματος & κλεισιματος του χωρου αποσκευων (χουφτες)
  • Εσωτερικη λαβη θυρων & τις επιφανειες αυτων
  • Κουμπι εκκινησης κινητηρα (αν υπαρχει)
  • Κεντρικο καθρεφτη
  • Αεραγωγους κλιματισμου
  • Λεβιες ταχυτητων
  • Μοχλους – κουμπια χειρισμου, φωτων, φλας & υαλοκαθαριστηρων
  • Κεντρικη κονσολα
  • Υποβραχιονιο
  • Ζωνες & κουμπι απασφαλισης αυτων
  • Χειροφρενο η πληκτρο αυτου
Καλο ειναι, να ειμαστε σχολαστικοι με το καθαρισμο τοσο του αυτοκινητου, οσο και των υπολοιπων χωρων, καθως η προληψη, ειναι το καλυτερο μετρο προστασιας.
Καλο καθαρισμα

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!