Η Renault εισέρχεται στην κατηγορία των επαγγελματικών pick-up με το επιβλητικό πρωτότυπο Ζ-U60


    Με την αποκαλυψη του πρωτοτυπου Ζ-U60, αλλα και την ενισχυση της ταυτοτητας “Renault Pro+”, η Renault παρουσιαζει τα φιλοδοξα σχεδια της για μια ακομα δυναμικοτερη παρουσια στην κατηγορια των ελαφρων επαγγελματικων μοντελων.

Κατεχοντας την πρωτη θεση στην Ευρωπη στην κατηγορια των επαγγελματικων μοντελων  (LCV) τα τελευταια 17 χρονια και με παραλληλη ισχυρη παρουσια στις αγορες της Ν. Αμερικης και της Αφρικης, ο ομιλος Renault ανεβαζει στροφες με στοχο την επιτευξη μιας ακομα δυναμικοτερης παρουσιας σε παγκοσμιο επιπεδο.

Για να επιτευχθει αυτος ο στοχος η Renault αποφασισε να μπει δυναμικα και στην κατηγορια των Pick-up, ενα κομματι της αγορας που αντιστοιχει σε περισσοτερο απο το 1/3 των συνολικων πωλησεων LCV σε παγκοσμιο επιπεδο. Το περασμενο Ιουνιο, στο Buenos Aires, ο ομιλος παρουσιασε το νεο Renault Duster Oroch που απευθυνεται στην αγορα της Ν. Αμερικης, ενω το πρωτοτυπο Z-U60 που αποκαλυπτεται σημερα αποτελει τον προπομπο ενος νεου μοντελου με παγκοσμιο χαρακτηρα.

Παραλληλα με την επιθεση σε προϊοντικο και εμπορικο επιπεδο, η Renault ενισχυει το Renault Pro+, ενα ολοκληρωμενο πλαισιο υπηρεσιων εστιασμενο στην καλυτερη εξυπηρετηση των αγοραστων – χρηστων επαγγελματικων αυτοκινητων. Επιπλεον της διαθεσης προϊοντων εστιασμενων στις αναγκες καθε επαγγελματια, μεσω του Renault Pro+, το δικτυο παρεχει μια εντελως νεα  εμπειρια εξυπηρετησης κατα την αγορα, αλλα και την συντηρηση του επαγγελματικου αυτοκινητου. Το Renault Pro+ ενσαρκωνει την υποσχεση της Renault προς τον αγοραστη, αποτελωντας αναποσπαστο μερος του πλανου της εταιρειας για κορυφαια παρουσια στον τομεα των επαγγελματικων αυτοκινητων σε παγκοσμιο επιπεδο.


Η Renault αποκαλυπτει το πρωτοτυπο Pick-up Z-U60
Μετα την παρουσιαση του Duster Oroch στις αρχες του καλοκαιριου, η Renault αποκαλυπτει το πρωτοτυπο Z-U60 με το οποιο στοχευει να κερδισει το κοινο της διαρκως αυξανομενης κατηγοριας των Pick-up. Η συγκεκριμενη κατηγορια αποτελει περισσοτερο απο το 1/3 των συνολικων πωλησεων ελαφρων επαγγελματικων αυτοκινητων και αποτελει ενα νεο πεδιο αναπτυξης για τη Renault.

Το πρωτοτυπο Z-U60 ειναι ενα εντυπωσιακο αυτοκινητο που ανοιγει το δρομο για το νεο Pick-up που θα διατιθεται σε παγκοσμιο επιπεδο. Συνδυαζει ωφελιμο φορτιο 1 τονου, με δυναμικο σχεδιασμο ανταποκρινομενο απολυτα στις αναγκες τοσο των επαγγελματιων οσο και των ιδιωτων.

Ο σχεδιασμος του πρωτοτυπου Z-U60 ταιριαζει απολυτα με τις αισθητικες προσδοκιες που εχουν οι αγοραστες των Pick-up παραμενοντας παραλληλα πιστο στις γραμμες της Renault. 

 

Εντυπωσιακο απο καθε πλευρα…

o      Οι διαστασεις του Z-U60 εξασφαλιζουν ισχυρη παρουσια

o      Σχεδιασμος συμπαγων οσο και αθλητικων πλαϊνων επιφανειων με την εικονα να συμπληρωνουν τα εντονα φτερα και οι τροχοι διαμετρου 21’’

o      Οι γραμμες συνδυαζουν τη high-tech αισθητικη με την αισθηση αντοχης και στιβαροτητας.

·    Ο ελκυστικος σχεδιασμος του εμπροσθιου τμηματος με σχεδιαστικα στοιχεια απο την οικογενειακη ταυτοτητα της Renault φερνει ενα μοντερνο και ραφιναρισμενο υφος στον κοσμο των Pick-up:

o      Προβεβλημενο σημα

o      Εντυπωσιακο καλυμμα κινητηρα που τονιζεται απο τα τεσσερα «νευρα» που ενισχυουν την αισθηση δυναμης.

o      Συνδυασμος ματ και γυαλισμενων μεταλλικων επιφανειων

o      Λεπτομερειες μπλε και κιτρινου χρωματος στους καθρεπτες, τις δαγκανες των φρενων, τα κεντρα των τροχων και του εμφανους γαντζου ρυμουλκησης που τονιζει την παρουσια του Z-U60

o      Φωτιστικα σωματα με την φωτεινη υπογραφη της Renault σχηματος C.

o      Φωτεινη υπογραφη με λυχνιες LED

«Η αισθητικη του πρωτοτυπου Z-U60 ακολουθει τους κανονες των οχηματων Pick-up που περιλαμβανουν εντυπωσιακες διαστασεις και μια αισθηση δυναμης και στιβαροτητας. Παραλληλα εφαρμοσαμε συγκεκριμενες σχεδιαστικες γραμμες της Renault με ενα ελκυστικο και επιβλητικο εμπροσθιο μερος.»

·    Το πρωτοτυπο Z-U60 τροφοδοτειται απο τον twin-turbo 4κυλινδρο Diesel κινητηρα που χρησιμοποιει και το νεο Master:

o      Τεχνολογια δυο στροβιλοσυμπιεστων (twin-turbo): ενας μικρος στροβιλοσυμπιεστης για ομαλη και αμεση επιταχυνση στις χαμηλες στροφες και ενας μεγαλυτερος για λειτουργια σε υψηλοτερες στροφες.

o      Ο τοποθετημενος στο διαμηκη αξονα κινητηρας εχει χαμηλοτερο βαρος απο τα αντιστοιχα συνολα του ανταγωνισμου

o      Εξαιρετικη επιταχυνση και κορυφαια οικονομια καυσιμου με αντιστοιχα χαμηλες εκπομπες CO2.

Z-U60: Σχεδιασμενο για μεγιστη αποδοση σε τρεις διαφορετικους κοσμους

Το πρωτοτυπο Z-U60 ειναι σχεδιασμενο για να καλυψει τις απαιτησεις τριων διαφορετικων κοσμων: επαγγελματικη χρηση, διασκεδαση και καθημερινη χρηση.


·    Ιδανικο για τις αναγκες των επαγγελματιων:

o      Στιβαρο πλαισιο για εξαιρετικη οδικη συμπεριφορα, μεγαλη αποσταση απο το εδαφος και αξεπεραστη οδηγικη ανεση

o      Ωφελιμο φορτιο ανω του ενος τονου, θεσεις για 5 επιβατες και ευμεγεθης καροτσα φορτωσης

o      Ο χωρος φορτωσης διαθετει τρεις διαμηκεις προεξοχες για προσδεση φορτιου

o      Επιπλεον χωροι αποθηκευσης στα πλευρα της καροτσας για εξοπλισμο που χρειαζεται προστασια

o      Κορυφαια οικονομια καυσιμου και παραλληλα εντυπωσιακη δυναμη και επιταχυνση

·    Το πρωτοτυπο Z-U60 ειναι ο τελειος συντροφος και στη διασκεδαση:

o      Ιδανικο για μεγαλα ταξιδια, σπορ και περιπετεια. Ο μεγαλος χωρος φορτωσης μπορει να χωρεσει mountain bikes, εξοπλισμο για καμπινγκ, wind surf κτλ, ενω διατιθεται με μια ευρεια γκαμα σχετικων αξεσουαρ.

o      Αξεπεραστη ανεση και κορυφαια επιπεδα εξοπλισμου και ποιοτητας.

o      Εφοδιασμενο με μια ενσωματωμενη στον εσωτερικο καθρεπτη καμερα ωστε να καταγραφεται η διαδρομη.

·    Ιδανικο και στην καθημερινη μετακινηση:

o      Ενα επιβλητικο οχημα με μεγαλους τροχους 21 ιντσων, φιλικο στη χρηση, ανετο και μοντερνο σχεδιασμο που το ξεχωριζει απο καθε αλλο Pick-up.

o      Σπορ και δυναμικη εμφανιση

o      Ευμεγεθη LED Pure Vision φωτιστικα σωματα με περιγραμμα σε συνδυασμο ματ και γυαλισμενου αλουμινιου που δενουν με τους δεικτες πορειας σε σχημα C.

o      Εκλεπτυσμενη και δυναμικη αισθητικη του πισω μερους με την κεντρικα τοποθετημενη αποληξη της εξατμισης.

O Paul και το Z-U60

Η Renault και η Hasselblad συνεργαστηκαν για να ενισχυσουν τη δυνατοτητα του Z-U60 να προσαρμοστει στην επαγγελματικη χρηση, τη διασκεδαση αλλα και την καθημερινη οδηγηση. Η Hasselblad ειναι μια Σουηδικη εταιρεια κατασκευης φωτογραφικων μηχανων  και σχετικου εξοπλισμου διασημη εκτος των αλλων και για την παροχη εξοπλισμου στο διαστημικο προγραμμα Apollo. Μεσω της συνεργασιας τους οι δυο εταιρειες «δημιουργησαν» τον φωτογραφο Paul, εναν οδηγο για τον οποιον το Z-U06 ειναι το ιδανικο οχημα.

Το πρωτοτυπο Z-U06 ειναι το μεσο της συγχρονης περιπετειας. Οντας φωτογραφος για μια σειρα διεθνων μεσων, ο Paul μεταφερει εξοπλισμο της Hasselblad οπου τον καλει καθε αποστολη, συχνα σε περιοχες με ακραιες καιρικες συνθηκες. Παραλληλα ο Paul χρησιμοποιει το Z-U06 για διασκεδαση ειτε μονος, ειτε με την οικογενεια οπου εκμεταλλευεται στο επακρο τις μεταφορικες δυνατοτητες του αυτοκινητου. Επισης οταν θελει να περασει χρονο με τους φιλους του δεν εχει παρα να καθαρισει τη σκονη και να κυκλοφορησει με ενα πραγματικα εντυπωσιακο αυτοκινητο. 

Η εκδοση παραγωγης στα χναρια του Z-U60

·    Η εκδοση παραγωγης θα ειναι σχεδιασμενη στο πνευμα του Z-U60 και θα μοιραζεται τις ιδιες διαστασεις

·    Μια ευρεια γκαμα αμαξωματων και κινητηρων θα ειναι διαθεσιμη

·    Θα αποτελει ενα high-end Pick-up για επαγγελματικη χρηση, διασκεδαση και καθημερινη μετακινηση

·    Θα βασιζεται στο know-how που εχει αναπτυξει η μαρκα μεσω μοντελων οπως τα Captur και Kadjar

Η αποκαλυψη του νεου μοντελου θα πραγματοποιηθει το πρωτο εξαμηνο του 2016

Η Renault ενισχυει τις φιλοδοξιες της για την αγορα των LCV

Ως η πρωτη εταιρια ελαφρων επαγγελματικων αυτοκινητων στην Ευρωπη τα τελευταια 17 χρονια και με παραλληλη ισχυρη παρουσια στις αγορες της Ν. Αμερικης και Αφρικης η Renault ανεβαζει ταχυτητα για μια ακομα δυναμικοτερη παρουσια σε παγκοσμιο επιπεδο. Η αγορα των LCV αποτελει σημαντικο στρατηγικο στοχο με περισσοτερες απο 14 εκ. μοναδες να εχουν διατεθει το 2014.

Για να επιτευχθει αυτος ο στοχος η Renault επιτιθεται σε προϊοντικο και εμπορικο επιπεδο, ενω παραλληλα δημιουργει ισχυρες συνεργιες και ανεβαζει επιπεδο στη σχεση της με τους πελατες μεσω του Renault Pro+.

Μια πολυ-επιπεδη επιθεση: προϊοντα, αγορες και συνεργειες

·         Η Renault ξεκινα μια φιλοδοξη προϊοντικη επιθεση οπως φαινεται και απο το πρωτοτυπο Z-U60 που αποτελει προπομπο του νεου Pick-up με ωφελιμο φορτιο 1 τονο.

o        Μια συγχρονη και ανανεωμενη γκαμα LCV

§         Νεα Trafic και Master το 2014

§         Νεο Kangoo απο τα μεσα του 2013

o        Το νεο Renault Trafic (270 διαμορφωσεις)

§         Ενα εντελως νεο αυτοκινητο και ενα πραγματικο κινητο γραφειο

§         Πολυ μεγαλη επιτυχια με πωλησεις που φτανουν τις 40.000 μοναδες μεχρι τον Ιουνιο του 2015, αυξημενες κατα 12,5% σε σχεση με την αντιστοιχη περιοδο το 2014

§         Νικητης σε μια σειρα βραβευσεων οπως το Argus Trophy στη Γαλλια, το What Van? και το βραβειο καινοτομιας για τον καθρεπτη ευρειας ορατοτητας στη Μεγαλη Βρετανια, το Van of the Year στη Φιλανδια, το Best LCV στη Γερμανια και Κροατια, κ.α. 

«Το νεο Trafic αντικαθιστα την προηγουμενη γενια που ξεπερασε τα 1.6 εκ. πωλησεων. Εχει ηδη κατακτησει μια σειρα βραβευσεων, διαθετει μια σειρα καινοτομιων και αποτελει ενα πραγματικο κινητο γραφειο»

o   Το νεο Renault Master (350 διαμορφωσεις)

§         Νεος σχεδιασμος, ανανεωμενη γκαμα κινητηρων, τεχνολογιες τελευταιας γενιας.

o   Ηλεκτρικα ελαφρα επαγγελματικα οχηματα

§         Η Renault ηταν ο πρωτος κατασκευαστης που προσεφερε μια γκαμα ηλεκτρικων ελαφρων επαγγελματικων (Kangoo Z.E. και Twizy Cargo).

§         Το Kangoo Z.E. διατιθεται σε 45 χωρες.

·         Η Renault παραλληλα εξαπολυει επιθεση και στην αγορα των Pick-up που το 2014 σημειωσε περισσοτερες απο 5 εκ. πωλησεις.

o   Η αναπτυξη της παγκοσμιας αγορας των LCV οφειλεται κατα κυριο λογο στη διογκουμενη αγορα των Pick-up που χωριζονται σε τρεις κατηγοριες.

§         Pick-up του μισου τονου: 3% της παγκοσμιας αγορας με προβλεψη για αυξηση 35% το διαστημα 2014-2019

§         Pick-up του ενος τονου: 17% της παγκοσμιας αγορας με προβλεψη για αυξηση 19% το διαστημα 2014-2019

§         Μεγαλα Pick-up: 18% της παγκοσμιας αγορας (90% στις ΗΠΑ και τον Καναδα)

o   Το ανοιγμα της Renault στα Pick-up: στρατηγικη 4 βηματων

§         Το πρωτοτυπο Duster Oroch που παρουσιαστηκε στη Βραζιλια τον Οκτωβριο του 2014

§         Το Duster Oroch που παρουσιαστηκε στην Αργεντινη τον Ιουνιο του 2015

§         Το πρωτοτυπο Z-U60 που παρουσιαζεται στο Παρισι

§         Το Pick-up ενος τονου που θα παρουσιαστει το πρωτο 3μηνο του 2016 με στοχο την παγκοσμια αγορα


Η παρουσια της Renault στα ελαφρα επαγγελματικα οχηματα

Ενας παγκοσμιος παικτης με ευρεια γεωγραφικη διασπορα των μοναδων παραγωγης

·         Πωλησεις οχηματων σε 112 χωρες, με κορυφαιες σε επιπεδο πωλησεων αγορες –εκτος απο την Ευρωπη- τη Βραζιλια, την Αργεντινη, το Μαροκο και την Αλγερια.

·         Παραγωγη οχηματων σε τρεις ηπειρους: Ευρωπη (Γαλλια), Αμερικη (Αργεντινη και Βραζιλια) και Αφρικη (Μαροκο)

Ηγετικη θεση

·         1η σε πωλησεις στη Ευρωπη απο το 1998

·         1 σε πωλησεις στη Β. Αφρικη απο το 2010

·         Στις 3 πρωτες θεσεις των πωλησεων στη Ν. Αμερικη απο το 2008

Ισχυρη παρουσια σε πολλες χωρες

·         Βραζιλια: Kangoo #1, Master #1

·         Αργεντινη: Kangoo #1, Master #2

·         Κολομβια: Kangoo #1, Master #3

·         Αλγερια: Kangoo #1, Master #1

·         Μαροκο: Kangoo #1, Master #3

·         Αυστραλια: Kangoo #2, Master #3

Ηγετικη θεση και στην αγορα των ηλεκτρικων LCV

·        Πρωτος κατασκευαστης που διεθεσε ηλεκτρικο LCV

·        Το Kangoo Z.E. πωλειται σε 45 κρατη

·        Το Twizy Cargo ειναι η νεοτερη προσθηκη στα LCV μηδενικων ρυπων

Λυσεις για ολους τους πελατες

·         Απο μικρους επαγγελματιες μεχρι μεγαλες εταιρειες Fleet

·         Δικτυο 360 εξουσιοδοτημενων μετασκευαστων σε 27 κρατη που προσαρμοζουν τα αυτοκινητα στις αναγκες του πελατη


Renault Duster Oroch: Σχεδιασμενο στη Ν. Αμερικη για την Ν. Αμερικη
Το Renault Duster Oroch ειναι το μοναδικο Pick-up που ειναι σχεδιασμενο στο πλαισιο ενος SUV, αυτο του Renault Duster.

Ειναι ενα αυθεντικο, ευελικτο διπλο-καμπινο Pick-up, με τεσσερις πορτες, πεντε θεσεις και εναν ευρυχωρο χωρο φορτωσης. Εχει κληρονομησει το στυλ και τον εξοπλισμο του Duster, εχοντας επιπλεον αναβαθμισεις και καινοτομιες. Το εξοπλιστικο πακετο ειναι ανταξιο ενος SUV της κατηγοριας C.

Μια ευρεια γκαμα αξεσουαρ επιτρεπει στους χρηστες να διαμορφωσουν το αυτοκινητο συμφωνα με τις αναγκες του το Renault Duster ειναι ηδη μια εμπορικη επιτυχια.  Αποτελει το μοντελο με τις περισσοτερες πωλησεις στον ομιλο με περιπου 400.000 μοναδες το 2014 σε 100 χωρες.

·  Παραλληλα με την επιθεση σε προϊοντικο επιπεδο οι σταθερες συνεργειες αποτελουν βασικο στοιχειο στο πλανο αναπτυξης για τα LCV της Renault:

o   Η Nissan και η Renault εξελιξαν απο κοινου το ενος τονου Pick-up της Renault που θα μοιραζεται την ιδια αρχιτεκτονικη με το Nissan NP300.

o   Οι Nissan, Daimler, General Motors Ευρωπης και η Renault Truck μοιραζονται προϊοντα, εξαρτηματα και τεχνολογιες της Renault LCV χαρη στη μακρα συνεργασια τους.

o   Και η Fiat εντασσεται πλεον στο portfolio συνεργασιων της Renault LCV. Το εργοστασιο στο Sandouville στη Γαλλια θα κατασκευαζει απο το 2016 το νεο LCV της Fiat που θα βασιζεται στο Trafic.


Renault Pro+: προϊοντα και υπηρεσιες σχεδιασμενα για τους επαγγελματιες 

Οι επαγγελματιες εχουν συγκεκριμενες αναγκες. Η δημιουργια μια ξεχωριστης οντοτητας δινει την ευκαιρια στη Renault να πλησιαζει τους συγκεκριμενους πελατες με πολυ πιο αποτελεσματικο τροπο. Παραλληλα το Renault Pro+ αποτελει σημειο αναφορας ειδικων υπηρεσιων για τους επαγγελματιες.

Renault Pro+: Εξειδικευμενες λυσεις με παγκοσμιες φιλοδοξιες

·        Με το Renault Pro+ η γαλλικη εταιρεια σε παγκοσμιο επιπεδο εγκαινιαζει εναν τομεα αφιερωμενο στους αγοραστες και χρηστες ελαφρων επαγγελματικων αυτοκινητων μεσω του εμπειρου και καταρτισμενου δικτυου συνεργατων της.

·        Μεσω του Renault Pro+ το δικτυο θα «συνοδευει» τους πελατες ελαφρων επαγγελματικων τοσο κατα την επιλογη του σωστου αυτοκινητου για τις αναγκες τους, οσο και καθ’ ολη τη διαρκεια χρησης του οχηματος με στοχο να απολαμβανουν την καλυτερη δυνατη εξυπηρετηση καθε στιγμη.

·        Μεσω του Renault Pro+, η Renault ενσαρκωνει την υποσχεση της προς ολους τους πελατες LCV και παραλληλα τις φιλοδοξιες της οσον αφορα στην παρουσια της σε παγκοσμιο επιπεδο.

«Η χρησιμοποιηση του Renault Pro+ αποτελει ισχυρη δεσμευση ωστε να καλυψουμε τις αναγκες των πελατων ελαφρων επαγγελματικων μοντελων. Η εξυπηρετηση του πελατη θα γινει ακομα πληρεστερη μεσω της εξειδικευσης και της υψηλης τεχνολογιας, καθως και μεσω των ακομα δυνατοτερων προσφορων μας σε επιπεδο προϊοντων και υπηρεσιων.»

Εξειδικευμενα προϊοντα Renault Pro+

Τα επαγγελματικα οχηματα Renault, μεσω του Renault Pro+ προσφερουν στους αγοραστες τρια χαρακτηριστικα που τα διαφοροποιουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο:

·        Εξειδικευμενα οχηματα για καθε πελατη με την γκαμα να περιλαμβανει περισσοτερες απο 640 εκδοσεις, ενω παραλληλα παρεχονται μετασκευες ωστε να καλυπτουν καθε αναγκη.

·        Καινοτομια μεσω εξυπνων τεχνολογιων οπως το “Wide Mirror” που βελτιστοποιει την ασφαλεια για τον οδηγο και τους επιβατες.

·        Ευκολια καθε στιγμη, οπως για παραδειγμα αυτη που προσφερει στα Trafic και Master ο σχεδιασμος Mobile Office, το οποιο μετατρεπει το αυτοκινητο σε ενα πραγματικο κινητο γραφειο.

Υπηρεσιες Renault Pro+

·         To 2020, το 80% του πληθυσμου θα εχει τη δυνατοτητα συνδεσης στο διαδικτυο, το οποιο αποτελει ενα μονιμο καναλι επικοινωνιας αναμεσα στον πελατη, το δικτυο και τον κατασκευαστη.

o        Μεσω του Renault Pro+ η εταιρεια θα συνοδευει τον πελατη σε καθε του βημα απο την ερευνα αγορας του οχηματος μεχρι τη συντηρηση και επισκευη του: θα αποτελει ενα ευχαριστο και απροβληματιστο ταξιδι για τον αγοραστη.

·         Οι προσφερομενες υπηρεσιες μεσω του Renault Pro+ θα διαφερουν ελαφρως αναλογα με τις συνθηκες καθε αγορας.

 Renault Pro+: ενα δικτυο ειδικων

·         Σημερα ενα μεγαλος αριθμος συνεργατων σε παγκοσμιο επιπεδο προσφερουν τις εξειδικευμενες υπηρεσιες τους στους πελατες LCV.

·         Μεσω του Renault Pro+ το δικτυο θα εχει τη δυνατοτητα μεσω της σχετικης εκπαιδευσης και των διαδικασιων να καλυπτουν με τον καλυτερο τροπο τις αναγκες των αγοραστων. Αυτες οι υπηρεσιες θα αφορουν τοσο στο κομματι της αγορας οσο και του after sales με διευκολυνσεις ειδικα σχεδιασμενες για τους επαγγελματιες.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!