Με το SEAT Leon Cupra, των 300 ίππων, θα βολτάρει η ομάδα της Ducati στο MotoGP

Το πιο ισχυρο μοντελο της SEAT το Leon Cupra θα συνοδευει την ομαδα της Ducati στο MotoGP και στους 18 αγωνες του Πρωταθληματος

Η SEAT και η Ducati συναψαν ετησια συμφωνια για την συνεργασια τους στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα MotoGP. Το 300 ιππων SEAT Leon Cupra, το πιο ισχυρο μοντελο στην ιστορια της ισπανικης μαρκας, θα ειναι το επισημο αυτοκινητο της ομαδας της Ducati στο MotoGP την οποια αποτελουν ο τρεις φορες παγκοσμιος πρωταθλητης Jorge Lorenzo απο την Ισπανια και ο  Andrea Dovizioso απο την Ιταλια.

Εκτος απο την αναδειξη του νεου Leon Cupra ως το επισημο αυτοκινητο της ομαδας της Ducati, η συμφωνια περιλαμβανει επισης και την τοποθετηση του logo της μαρκας στο εμπρος μερος της μοτοσυκλετας του Ιταλου κατασκευαστη καθως και στις φορμες  των αναβατων και τις στολες των μελων της ομαδας.

Η SEAT και η Ducati αποτελουν και οι δυο μελη του ομιλου Volkswagen και μοιραζονται βασικες αξιες οπως, «δυναμισμος, παθος για σχεδιαση και δεσμευση για καινοτομια και τεχνολογια», συμφωνα με τον SEAT Sport head of Strategy, Business Development and Operations Antonino Labate. «Οι αξιες αυτες ειναι οι βασεις του νεου SEAT Leon Cupra που θα κανει το ντεμπουτο του ως το επισημο αυτοκινητο της Ducati Team τον επομενο Μαρτιο κατα τον νυχτερινο αγωνα στην πιστα Losail στο Καταρ», προσθεσε.


Ενα ακομη κοινο χαρακτηριστικο των δυο μαρκων ειναι η επιτυχημενη πορεια τους στους αγωνες. Απο το 1970 και με τη καθοδηγηση των εμπειρογνωμονων της SEAT Sport, η ισπανικη μαρκα εχει κερδισει δυο Παγκοσμια Πρωταθληματα World Touring Car (2008 και 2009), πανω απο 25 τιτλους ραλι και εχει διοργανωσει με επιτυχια πολλα single-brand πρωταθληματα σε ολο τον κοσμο. Ομοιως η ιταλικη μαρκα αγωνιζεται στο MotoGP για 14 χρονια κερδιζοντας 33 αγωνες, καθως και 24 σεζον στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Superbike κατακτωντας 17 παγκοσμιους τιτλους κατασκευαστων και ειναι παρουσα σε πολλα εθνικα πρωταθληματα. Το 2007 η ομαδα κερδισε το MotoGP World Championship με τον Αυστραλιανο αναβατη Casey Stoner.

Ο Sporting Director της ομαδας Ducati MotoGP, Paolo Ciabatti, δηλωσε: «Ειμαστε πολυ χαρουμενοι να καλωσορισουμε τη SEAT ως επισημο παροχο αυτοκινητου της ομαδας μας στο Πρωταθλημα MotoGP 2017, μια σαιζον που προκειται να ειναι πολυ συναρπαστικη για τη Ducati. Το SEAT Leon Cupra ειναι ενα πολυ σπορ μοντελο και ειμαστε σιγουροι πως οι αναβατες μας και τα μελη της ομαδας ανυπομονουν να οδηγησουν αυτο το νεο αυτοκινητο πολυ συντομα».


Το επισημο αυτοκινητο της Ducati Team, SEAT Leon Cupra 300hp, ειναι η πιο ισχυρη εκδοση στην ιστορια της μαρκας καθως και η πιο ταχυτερη, με επιταχυνση απο 0 στα 100 km/h σε μολις 4,9 sec. Το νεο μοντελο που θα παρουσιαστει τον επομενο μηνα στους δημοσιογραφους του ειδικου τυπου αντιπροσωπευει τις αξιες της μαρκας, συνδυαζοντας ελκυστικο σχεδιασμο με τεχνολογια αιχμης.

Το MotoGP World Championship, που εχει προγραμματιστει να ξεκινησει στις 23 Μαρτιου στο Καταρ, θα περιλαμβανει συνολικα 18 αγωνες σε 15 διαφορετικες χωρες, σε τεσσερις ηπειρους και θα παρακολουθειται απο περισσοτερους απο 2,6 εκατομμυρια θεατες σε ολο τον κοσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!