Μοναδικές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρει το Ράλι της Κύπρου στις 7 Οκτωβρίου

Ο εξαιρετικος σχεδιασμος των διαδρομων, η πλειαδα αξιολογων πληρωματων στη λιστα συμμετοχων του και οι καινοτομιες που παρουσιαζει αποτελουν τη μαγικη συνταγη για τους φιλους του μηχανοκινητου αθλητισμου. 

Σε Δημοσιογραφικη Διασκεψη που εγινε σημερα Τριτη 27 Σεπτεμβριου στα Κεντρικα Γραφεια της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στη Λευκωσια, οι διοργανωτες εδωσαν ολες τις πληροφοριες για τον Εθνικο αγωνα της Κυπρου που θα πραγματοποιηθει στη Λευκωσια απο τις 7 μεχρι τις 9 Οκτωβριου. Παρων στη Διασκεψη ηταν και ο κυριος Jean-Baptiste Ley, κορυφαιο στελεχος στη διοργανωση του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος.


Οπως ειναι ηδη γνωστο το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ραλι Κυπρος μετρα σε δυο περιφερειακα πρωταθληματα της Διεθνους Ομοσπονδιας Αυτοκινητου (FIA). Προκειται για το δεκατο γυρο του Ευρωπαϊκου πρωταθληματος,  τον πεμπτο γυρο του πρωταθληματος Μεσης Ανατολης και τον τεταρτο γυρο του Παγκυπριου πρωταθληματος ραλι. Κατι που το καθιστα το μοναδικο ραλι στον κοσμο που μετρα ταυτοχρονα σε δυο περιφερειακα πρωταθληματα της FIA.

Δεκατεσσερις ειδικες διαδρομες συνολικου μηκους 822.47 χιλιομετρων θα απαρτιζουν το φετινο αγωνα ενω τα 214,17 αγωνιστικα χιλιομετρα θα ειναι μεικτης επιφανειας (χωμα/ασφαλτος). Τα ‘highlights’ της φετινης διοργανωσης αφορουν πρωτιστα τις τελετες εκκινησης και τερματισμου που επιστρεφουν μετα απο χρονια στη Λεμεσο και συγκεκριμενα στο παραλιακο μετωπο της πολης. Μετα απο χρονια, επιστρεφουν επισης και οι νυχτερινες ειδικες διαδρομες ενω το Σαββατο η Λευκωσια θα φιλοξενησει και παλι την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. Τελος, την Κυριακη τα πληρωματα θα εχουν την ευκαιρια να διεκδικησουν χρηματικα επαθλα στην Love Cyprus Golden Stage η οποια θα αποτελειται απο τις δυο τελευταιες ειδικες διαδρομες του αγωνα.


Σε συντομο χαιρετισμο του ο Γενικος Διευθυντης της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κ. Ανδρεας Στυλιανου, αφου καλωσορισε τους παρευρισκομενους, αναφερθηκε στη διαχρονικη υποστηριξη της εταιριας προς τον Κυπριακο Συνδεσμο Αυτοκινητου αλλα και στη σημαντικοτητα του αγωνα. Συγκεκριμενα δηλωσε. «Το Ραλι Κυπρου ειναι πλεον ενας καταξιωμενος θεσμος. Ενας απαιτητικος και θεαματικος αγωνας που συγκινει οσους το παρακολουθουν.  Αναμενεται να προσελκυσει σημαντικο αριθμο επισκεπτων απο το εξωτερικο. Ταυτοχρονα θα μεταφερει εικονες απο την Κυπρο μας σε ολο τον κοσμο.  Στη CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θεωρουμε καθηκον μας να στηριζουμε εκδηλωσεις που προβαλουν την πατριδα μας.  Στο πλαισιο του φετινου αγωνα, η Εταιρεια μας, θα αναπτυξει μια σειρα υποστηρικτικων δρασεων για την ευρυτερη αναδειξη και προβολη του, δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στην Οδικη Ασφαλεια». Παραλληλα αναφερθηκε και στην Υπερειδικη Διαδρομη της οποιας χορηγος ειναι και παλι η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Στην ομιλια του ο Προεδρος του Κυπριακου Συνδεσμου Αυτοκινητου κ. Αντωνης Μιχαηλιδης τονισε οτι «το φετινο Ραλι δεν θα μπορουσε να διοργανωθει με τη μορφη και τον χαρακτηρα που ολοι θελαμε αν δεν ειχαμε την κατανοηση και αρωγη του Προεδρου της Δημοκρατιας, της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και του ΕΒΕ Λεμεσου». Ιδιαιτερες ευχαριστιες εξεφρασε τοσο προς την Αστυνομια για την αμεριστη συμπαρασταση της στον αγωνα οσο και στον Προεδρο του ΕΒΕ Λεμεσου κ. Κωστα Γαλαταριωτη, το ενδιαφερον του οποιου ηταν περα απο συγκινητικο.  
Τελειωνοντας εξεφρασε την πεποιθηση οτι το φετινο CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ραλι Κυπρος θα ειναι το καλυτερο και εντυπωσιακοτερο ολων των εποχων καλωντας ολους να επιδειξουν τον καλυτερο τους εαυτο απο καθε ποστο. 


Η αγωνιστικη δραση ξεκινα στις 10 το πρωι της Παρασκευης 7 Οκτωβριου με την κατατακτηρια ειδικη διαδρομη στην περιοχη του Αγιου Σωζομενου στην Λευκωσια.  Στην διαδρομη αυτη θα συμμετεχουν οι οδηγοι προτεραιοτητας του ERC, ενω μετα το τελος της θα γινει η διαδικασια επιλογης της θεσης εκκινησης, αναλογα με την καταταξη τους στην qualifying stage. Θα ακολουθησει στο Συνεδριακο Κεντρο  η πρωτη δημοσιογραφικη διασκεψη του αγωνα με τη συμμετοχη των τριων πρωτων οδηγων καθως και του πρωτου κυπριακου πληρωματος που θα εκκινησει στον αγωνα. 

Το προγραμμα της Παρασκευης δεν εξαντλειται με την κατατακτηρια ειδικη και την τελετη εκκινησης στη Λεμεσο. Τα πληρωματα θα εχουν να καλυψουν δυο νυκτερινες ειδικες διαδρομες πριν επιστρεψουν πισω στη Λευκωσια στο χωρο του σερβις το οποιο βρισκεται στο χωρο διπλα απο το Αρχηγειο Αστυνομιας στην Λευκωσια. Το δευτερο σκελος του αγωνα ξεκινα νωρις το πρωι του Σαββατου με οκτω ειδικες διαδρομες απο τις οποιες οι τρεις θα ειναι επαναλαμβανομενες. Η ογδοη και τελευταια ειδικη της ημερας δεν θα ειναι αλλη απο την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Υπερειδικη Διαδρομη η οποια θα ξεκινησει στις 16:16 το απογευμα και θα περασει μεσα απο τους δρομους της Λευκωσιας. Στη συνεχεια τα πληρωματα θα επιστρεψουν πισω στο service park για διανυκτερευση. Ο αγωνας την Κυριακη αρχιζει στις 08:20 το πρωι, με τα εναπομειναντα πληρωματα να εχουν να καλυψουν ξανα τις δυο νυκτερινες ειδικες διαδρομες της Παρασκευης για να φτασουν αισιως στις δυο τελευταιες διαδρομες που αποτελουν τις Love Cyprus Golden Stage. Στις διαδρομες αυτες οι χρονοι των πληρωματων θα προστεθουν και οι νικητες θα λαβουν χρηματικα επαθλα αξιας 60 χιλιαδων ευρω. Οι δυο Love Cyprus Golden Stage θα φερουν τα πληρωματα στη ραμπα του τερματισμου, και παλι στο μολο Λεμεσου στις 15:00 οπου θα ολοκληρωθει και η τριημερη μαχη τους με το χρονο.


H Αλυταρχης κ. Ναγια Κοντοπουλου αναφερθηκε εκτεταμενα τοσο στη διοργανωση και τη διαδρομη οσο και στο μεγαλο αριθμο των συμμετεχοντων. Ιδιαιτερη αναφορα εκανε και στα μηνυματα που θελει να περασει στο κοινο ο φετινος αγωνας. «Πρωταγωνιστης της φετινης διοργανωσης θελουμε να ειναι ο ανθρωπος και ειδικοτερα οι νεοι. Θα επιδιωξουμε μεσα απο τον αγωνα να περασουμε, περα απο τα σημαντικα μηνυματα για την οδικη ασφαλεια, ταυτοχρονα και μηνυματα εναντια σε καθε ειδους εξαρτηση που μπορει να σταθει τροχοπεδη στα ονειρα τους. Χαιρομαστε που διπλα μας σε αυτη τη σημαντικη προσπαθεια εχουμε εξαιρετικους συνεργατες οπως τον ΚΕΝΘΕΑ, μια οργανωση που το εργο της στο συγκεκριμενο τομεα ειναι πολυσχιδες και αξιοζηλευτο». Παραλληλα αναφερθηκε και στη συμμετοχη του Ευρωπαϊκου Πανεπιστημιου οπου μια μεγαλη ομαδα απο φοιτητες ειχαν και θα εχουν την ευκαιρια να στελεχωσουν σημαντικα ποστα στη διοργανωση του αγωνα. Τελος, καλεσε το κοινο να συμμορφωνεται στις υποδειξεις της Αστυνομιας και των marshals αφου πρωτιστο μελημα ολων ειναι ενας ασφαλισμενος αγωνας.

Το οτι ο αγωνας προσμετρα και φετος σε δυο διεθνη πρωταθληματα της FIA, αυτο χαριζει ενα μιγμα συμμετοχων. Αξιολογοι Ευρωπαιοι οδηγοι θα αναμετρηθουν με οδηγους απο τη Μεση Ανατολη αλλα και οδηγους του Παγκυπριου Πρωταθληματος για μια θεση στο βαθρο. Στη λιστα των συμμετοχων συμπεριλαμβανονται ονοματα οπως του δευτεραθλητη του ERC Alexey Lukyanuk και του τριταθλητη Ralf Sirmacis. Αξιοσημειωτο ειναι οτι στο φετινο αγωνα λαμβανει για πρωτη φορα μερος η Castrol Ford Team Turkey με πεντε συνολικα πληρωματα καθως και η Team Greece με τον γνωστο Ελληνα οδηγο Λαμπρο Αθανασσουλα. H φετινη λιστα συμπληρωνεται απο 43 Κυπριακα πληρωματα


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!