Οικονομικό Forum Δελφών και Volvo

Με μεγαλη επιτυχια ολοκληρωθηκε την Κυριακη, το δευτερο ετησιο Οικονομικο Forum Δελφων (Delphi Economic Forum), με τη Volvo να βρισκεται αναμεσα στους χορηγους. Στο μοναδικο για την χωρα μας συνεδριο παρευρεθηκαν ως ομιλητες η παρουσιαστες 250 και πλεον σημαντικες προσωπικοτητες απ’ ολο τον κοσμο. Αναμεσα τους ανωτατα στελεχη της Ευρωπαϊκης Ενωσης και διεθνων οργανισμων, σημαντικα think-tank του εξωτερικου, νυν και πρωην Υπουργοι, πρωην Πρωθυπουργοι και πολυ σημαντικοι εκπροσωποι της εγχωριας και διεθνους ακαδημαϊκης και επιχειρηματικης κοινοτητας.


Οι συζητησεις κινηθηκαν σε 4 κυριους αξονες: Παγκοσμιες γεωπολιτικες ανακαταταξεις, ευρωπαϊκες προκλησεις, ζητηματα διαρθρωτικων μεταρρυθμισεων και ζητηματα οικονομικης αναπτυξης. Καθε αξονας περιλαμβανε επιμερους θεματικες με τη συμμετοχη κορυφαιων Ελληνων και ξενων αξιωματουχων και εμπειρογνωμονων.


Την εναρξη του συνεδριου ειχε κηρυξει η Α.Ε. Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας κ. Προκοπιος Παυλοπουλος, ο οποιος στη βαρυσημαντη ομιλια του αναφερθηκε στις ατελειες του ευρωπαϊκου κρατους δικαιου και πως αυτες επηρεαζουν αρνητικα την πορεια προς την ευρωπαϊκη ενοποιηση.


Οπως αναμενοταν, ιδιαιτερη προκαλεσε η τοποθετηση της Πρυτανεως του Πανεπιστημιου της Σορβοννης, κ. Ελενης Γλυκατζη-Αρβελερ. Στην εφετινη της ομιλια με τιτλο «Οι βαρβαροι ειναι ντοπιοι και εντος των τειχων», η διακεκριμενη ακαδημαϊκος και Προεδρος του Ευρωπαϊκου και Πολιτιστικου Κεντρου των Δελφων τονισε οτι «η Παιδεια ειναι το μονο αντιδοτο στην κριση και ξεκινα απο το σπιτι». Σημειωσε δε οτι το να μεινουμε αεναως νεοι ειναι η μονη λυση, επειδη «μονο οι νεοι κανουν δυνατα τα επιθυμητα και τα αδυνατα δυνατα, επειδη ποτε δεν ηξεραν οτι ειναι αδυνατα».


Ιδιαιτερη ηταν η αναφορα και η επιμονη της κ. Γλυκατζη-Αρβελερ στην αξια του Πολιτισμου ως μεσου υπερβασης της κρισης. Στο πλαισιο αυτο, αναφερθηκε στον Ζαν Μονε και σε μια φραση του λιγο πριν τον θανατο του. Λεγεται οτι Μονε ειπε οτι «αν ηταν να ξαναρχισω, θα αρχιζα απο τον πολιτισμο και οχι απο την οικονομια».

Οσον αφορα στη Volvo, στο εφετινο Οικονομικο Forum Δελφων η Σειρα 90 ειχε την τιμητικη της. Η Volvo Car Hellas ειχε διαθεσει ενα στολο απο XC90, S90 και V90 για την ασφαλη και πολυτελη μετακινηση των υψηλων προσκεκλημενων και των διακεκριμενων ομιλητων.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!