Ο Koenigsegg ξαναφτιάχνει το One:1 που διαλύθηκε στο Nurburgring

Η χθεσινη, ηταν μια πολυ κακη Δευτερα για τον Koenigsegg. Το ενα απο τα επτα υπαρχοντα One:1, αυτο που ειχε \”ριξει\” στο Nurburgring, στην \”Πρασινη Κολαση\” για να καταρριψει το ρεκορ των 6:57 της Porsche 918 Spyder, ειχε ενα πολυ σοβαρο ατυχημα. Αλλα, αφου ο οδηγος βγηκε περπατωντας, ο Von Koenigsegg επικεντρωνεται στο να ξαναφτιαξει το τερας, με τον ιδιο σκοπο.
Το One:1 \”πεταξε\” πανω απο τις μπαριερες

Για το ατυχημα, πολλα ακουγονται. Ομως, απο τα τρομακτικα μακρια σημαδια του φρεναρισματος που βλεπεις και στις φωτογραφιες (Ανακριτικο Τροχαιας Mode: On), φαινεται πως ο οδηγος του σουηδικου πισωκινητου κτηνους των 1.341 ιππων βγηκε με… υπερβολικα πολλα χιλιομετρα απο τη Foxhole, μη προλαβαινοντας να κοψει αρκετα μεχρι την εισοδο της Adenauer Forst.
Τα σημαδια του φρεναρισματος. Σκεψου μονο την αγωνια του οδηγου (με τα χιλιομετρα που πηγαινε) πριν \”συναντηθει\” με τη μπαριερα…

Το One:1 χτυπησε στην προστατευτικη μπαριερα με τρομακτικη δυναμη, τοση που περασε πανω απο αυτη και προσγειωθηκε αρκετα μετρα πισω της και, σαν να μην εφτανε αυτο, ξεσπασε και φωτια στο χωρο του κινητηρα του.
Η πυρκαγια σβηστηκε γρηγορα, ενω ο οδηγος, που δεν ξερουμε αν ηταν ο επισημος δοκιμαστης της εταιριας, Robert Serwanski η καποιος αλλος, βγηκε σωος απο το διαλυμενο Koenigsegg. Και σε αυτο επικεντρωνεται στην ανακοινωση του -και μονο το γεγονος οτι εβγαλε ανακοινωση, τον τιμα- ο Σουηδος κατασκευαστης. 

Τα σημαδια της πυρκαγιας που ξεσπασε στο χωρο του κινητηρα μετα το τρομακτικο τρακαρισμα

Ο οποιος ξεκινα την ανακοινωση του με το οτι ο οδηγος μεταφερθηκε στο νοσοκομειο για μια τυπικη εξεταση και πηρε εξιτηριο την ιδια ημερα και καταληγει λεγοντας οτι \”προφανως ειμαστε σοκαρισμενοι με αυτη την εξελιξη, αλλα ευχαριστημενοι που τα συστηματα ασφαλειας μας λειτουργησαν οπως εχουν σχεδιαστει για να προστατευσουν τον οδηγο μας\”.
Και τωρα, λοιπον, τι; Εγκαταλειπεται το project της αποκτησης του \”θρονου\” του Nurburgring; Προφανως και οχι. Στο ερωτημα φιλου της μαρκας αν θα ξαναφτιαχτει το One:1, ο εκπροσωπος Τυπου της Koenigsegg, Steven Wade, απαντησε με δυο λεξεις: \”Απολυτως, ναι\”!!!
Ειναι τρελος ο Σουηδος, λοιπον. Αλλα ποτε θα ξαναδουμε το One:1 στην \”Πρασινη Κολαση\”; Με δεδομενο οτι ενα Agera R κανει περιπου 6 μηνες για να δημιουργηθει, ακομα και αν τεθει ως προτεραιοτητα απο τo Angelholm το rebuild του One:1, δεν αναμενεται οτι θα το δουμε νωριτερα στο Nurburgring. 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RZWEBAHREa8&w=320&h=266]

Θα περιμενουμε, Κριστιαν… 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!