Πώς θα γλιτώσεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

Κλεφτες. Κλεφτες παντου. Διαβασες σε προηγουμενο ρεπορταζ μας την \”εκρηξη\” στις κλοπες αυτοκινητων στην Ελλαδα. Και θα αναρωτηθηκες: Τι μπορω να κανω για να τη γλιτωσω; Το TopSpeed.gr εχει καποιες συμβουλες για εσενα…

Κατ\’ αρχας να… προσευχηθεις να μη σε βαλουν στο ματι. Καλο θα ηταν να αποφευγεις να ανεβαζεις φωτογραφιες του καμαριου σου στα κοινωνικα δικτυα και σε σελιδες, με εμφανη την πινακιδα κυκλοφοριας. Αλλο \”κλειδι\”, ειναι στις φωτογραφιες να μη φαινεται το μερος στο οποιο \”συχναζει\” το αυτοκινητο, για ευνοητους λογους. Επισης, προσεχε τα κλειδια σου και σε ποιους δανειζεις (αν δανειζεις) το αυτοκινητο σου.

Οταν κυκλοφορεις, εχε το νου σου. Μπορει καποιος να \”σταμπαρει\” το αυτοκινητο σου και να σε ακολουθει διακριτικα. Εχεις την αισθηση οτι καποιος σε ακολουθει; Πηγαινε αλλου. Καλυτερα παρανοϊκος, παρα κλαμμενος.

Να μην… προκαλεις. Προσπαθησε να παρκαρεις το αυτοκινητο σου σε καλα φωτισμενο μερος, οσο το δυνατο κοντα στο σπιτι σου. Και να εχεις το νου σου για το συναγερμο, η και για τα αυτοκινητα των γειτονων. Αν τυχει κατι, βαλε τις φωνες και, οπωσδηποτε, καλεσε την Αστυνομια. Αποφυγε την επαφη μαζι τους.

Σε ο,τι αφορα το παρκαρισμα, μια καλη λυση ειναι να το στριμωχνεις ετσι ωστε να μην ξεπαρκαρει ευκολα. Βεβαια, σε αναλογη περιπτωση, οι κλεφτες εχυσαν λαδια στο οδοστρωμα και το εσπρωξαν προς τα πλαγια.

Το GPS Tracker, ειναι κι αυτο μια λυση. Βεβαια, τα οργανωμενα κυκλωματα εχουν συσκευες που παραγουν παρασιτα. Εκτος αυτου, τα φορτωνουν σε κοντεϊνερς και τα ξεφορτωνουν σε υπογεια γκαραζ, μεσα στα οποια το σημα του GPS δεν πιανει.

Αλλη λυση, ειναι τα \”μπαστουνια\” που δενουν το τιμονι με τα πενταλ, η τον λεβιε των ταχυτητων με το χειροφρενο. Εκτος του οτι σπανε σε δευτερολεπτα, αν τα ψεκασει ο κλεφτης με σπρεϊ αζωτου, σε περιπτωση που το αυτοκινητο φυγει σηκωτο, δεν εχει καμια χρησιμοτητα.

Οι \”παρακαμψεις\” στα ηλεκτρικα και οι κρυφοι διακοπτες για να μην παιρνει μπρος το αυτοκινητο, ειναι επισης ημιμετρο, το οποιο ισως να τους καθυστερησει. Πολλες φορες ομως, οι κλεφτες πηγαινουν με δικο τους εγκεφαλο στο αυτοκινητο- στοχο.

Αν το εχεις σε κλειστο χωρο, τα σκυλια ειναι μια καλη λυση, αν και θυμησου πως και αυτα ναρκωνονται, με θανασιμες, συχνα συνεπειες. Αν σκεφτεσαι να συμπλακεις με τους κλεφτες, εκτος του οτι θα βαλεις σε κινδυνο τη σωματικη σου ακεραιοτητα, η και τη ζωη σου την ιδια, με αδιστακτα θρασυδειλα υποκειμενα που πιθανοτατα θα οπλοφορουν (τι θα κανεις απεναντι σε δυναμη πυρος δυο καλασνικοφ, αραγε;), ακομα και αν τους καταφερεις, ο νομος ειναι τοσο ηλιθιος σε αυτη τη χωρα, που μπορουν οι κλεφτες να σου κανουν μηνυση…

Μια καλη λυση που προτεινουν πολλοι φιλοι, ειναι να κρυψεις ενα κινητο σε καποιο σημειο του αυτοκινητου. Με μια συνδεση στο ονομα σου, με μια συνδεση στη μπαταρια για να φορτιζει συνεχεια και με μια εφαρμογη Android (υπαρχουν τετοιες), μπορεις να εντοπισεις γρηγορα το κινητο και, στη συνεχεια, το αυτοκινητο σου. Η, ακομα ακομα, θα βοηθησεις την Αστυνομια να βρει το σημα του κινητου σου που βρισκεται μεσα στο αυτοκινητο. Και, με λιγη ακομα τυχη, θα το βρεις… Αρκει να μη βρουν αυτοι νωριτερα το κινητο.

Κλεινοντας, η ομαδα του TopSpeed.gr ευχεται κανεις να μην ξαναχασει το αυτοκινητο του. Και, οσοι τα εχασαν, να τα βρουν συντομα, αθικτα…

 Διαβασε εδω τη συνεχεια του ρεπορταζ: 27 αυτοκινητα κλεβονται καθε μερα στην Ελλαδα

Σου αρεσε το ρεπορταζ μας; Μην ξεχασεις να κανεις like στη σελιδα μας στο Facebook για να ενημερωνεσαι απο εμας και για να στηριξεις τη δουλεια μας! Αλλωστε, το να κανεις ενα like, οπως και τα ονειρα, ειναι δωρεαν…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!