Στα Εργοστάσια παραγωγής της Opel ανακυκλώνουν, επαναχρησιμοποιούν ή μετατρέπουν σε ενέργεια όλα τα απόβλητα

Προτυπη ανακυκλωση: στην κορυφη της βιομηχανιας η General Motors τωρα με 131 εγκαταστασεις παραγωγης χωρις χωρους υγειονομικης ταφης
Η Ευρωπη, γινεται η πρωτη παγκοσμια περιοχη της GM με πληρη καταργηση των χωρων υγειονομικης ταφης στα εργοστασια παραγωγης της

Συνολικα 23 εργοστασια της Opel/Vauxhall στην Ευρωπη δεν εχουν πλεον χωρους υγειονομικης ταφης που σημαινει οτι ανακυκλωνουν, επαναχρησιμοποιουν η μετατρεπουν σε ενεργεια ολα τα αποβλητα απο τις καθημερινες τους δραστηριοτητες. Με την προσθηκη των εργοστασιων των Luton Assembly και Ellesmere Port Assembly στη Βρετανια, η  Ευρωπη καταφερε να γινει η πρωτη παγκοσμια περιοχη της GM με μηδενικους χωρους υγειονομικης ταφης στα εργοστασια παραγωγης της. Ο συνολικος αριθμος εγκαταστασεων της GM χωρις χωρους υγειονομικης ταφης ειναι 131, ο μεγαλυτερος στη βιομηχανια.

«Η παγκοσμια προοδος μας στη μειωση αποβλητων ειναι εφικτη με τη συμμετοχη των εργαζομενων, τις δημιουργικες ιδεες και ενα ισχυρο δικτυο προμηθευτων,» δηλωσε ο Jim DeLuca, εκτελεστικος αντιπροεδρος του τμηματος Παγκοσμιας Παραγωγης της GM. «Οι ομαδες μας καταλαβαινουν τα θετικα αποτελεσματα αυτης της πρωτοβουλιας και την εφαρμοζουν στις εγκαταστασεις τους καθημερινα.»

Για την καταργηση των χωρων υγειονομικης ταφης, τα Ευρωπαϊκα εργοστασια χρησιμοποιησαν ποικιλα εργαλεια για εκπαιδευση και εμπνευση, απο σεμιναρια ανακυκλωσης μεχρι εκπαιδευτικα βιντεο που βοηθουν να γινουν κατανοητα τα περιβαλλοντικα οφελη και η επιχειρηματικη διασταση. Μερικα εργοστασια οριζουν ενα συντονιστη σε καθε τμημα για να διασφαλιζει τη συμμετοχη των εργαζομενων και να αναγνωριζει τα μελη της ομαδας που πετυχαινουν σημαντικη προοδο.

Ολες οι εγκαταστασεις παραγωγης θα εξακολουθησουν να εντεινουν τις προσπαθειες τους και να μειωνουν τη συνολικη ποσοτητα αποβλητων, οπου ειναι εφικτο.

«Εμεις στην Opel/Vauxhall βλεπουμε τα αποβλητα σαν εναν ανεκμεταλευτο πορο και προχωραμε περα απο τους κλασικους στοχους αποβλητων που συνηθως επιτυγχανονται βελτιστοποιωντας τις υπαρχουσες μεθοδους. Μονον εαν δεις τα αποβλητα σαν πρωτη υλη αρχιζεις να αναθεωρεις τις τρεχουσες διαδικασιες και να εξελισσεις νεους τροπους επιχειρηματικης διαχειρισης. Στρατηγικα δεν επιθυμουμε μονο απαλλαγη απο τους χωρους υγειονομικης ταφης, αλλα και βελτιωση και επαναχρησιμοποιηση των υλικων,» σχολιαζει η Dr. Renate Adam, Διευθυντρια Περιβαλλοντικης Συμβατοτητας και Βιωσιμοτητας, Opel/Vauxhall Europe.

Οι ομαδες της GM σε ολο τον κοσμο εργαζονται με στοχο τα 150 εργοστασια χωρις χωρους υγειονομικης ταφης μεχρι το 2020. Η εταιρεια τιμηθηκε με ενα βραβειο Top Project of the Year απο το Environmental Leader για την προωθηση ενος παγκοσμιου κινηματος για μηδενικα αποβλητα και περιγραφει τις αριστες πρακτικες της στο εγχειριδιο ‘Επιχειρηματικο Σχεδιο Μηδενικων Αποβλητων’.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!