Στα 100ά της γενέθλια, η Citroen ζει… εμπορική νιότη

Κλεινοντας εναν αιωνα ζωης, η Citroen μοιαζει να ζει μια δευτερη \”νιοτη\”. Οχι μονο με τη γκαμα των μοντελων που εχει φερει και ετοιμαζει να φερει, αλλα και με την προτιμηση που της δειχνουν οι αγοραστες, παγκοσμιως. Και, οπως και διεθνως, ετσι και στην Ελλαδα, η γαλλικη μαρκα ανεβαζει συνεχως τα μεριδια της, \”σβηνοντας κερακια\” με τα μοντελα της να πουλανε σαν… φρεσκοψημενο ψωμακι! Με τις εξαιρετικα επιτυχημενες χρονιες 2017 και 2018, το μελλον της Citroen οδευει προς τη σωστη κατευθυνση: Η συνεχιση της επιτυχιας που σημειωσαν τα C3 (αυξηση πωλησεων +24,5%) και C3 Aircross Next Gen. SUV (4η θεση πωλησεων στην κατηγορια του) στην ελληνικη αγορα, ειναι βεβαιη. Τοσο τα μοντελα που ερχονται, το νεο Comfort Class SUV C5 Aircross οσο και αυτα που ξεκινουν αμεσα την εμπορικη τους πορεια, οπως το νεο Berlingo, αποτελουν το καλυτερο εχεγγυο για την ανοδικη πορεια της Citroen σε εμπορικο και οχι μονο επιπεδο. 


Στην ελληνικη αγορα, οι κατακτησεις διαδεχονται η μια την αλλη, με ανοδικη πορεια στην αναγνωρισιμοτητα και την εμπορικη επιτυχια των μοντελων Citroen. Η πολυ καλη πορεια των αυτοκινητων της Citroen στη χωρα μας, εχει φερει μια απο τις καλυτερες επιδοσεις σε εμπορικο επιπεδο της Ευρωπαϊκης αγορας για το 2018. Για την ακριβεια, η Citroen εχει βελτιωσει το μεριδιο της στην ελληνικη αγορα κατα 0,6 μοναδες, φτανοντας στο 5,2% που ειναι η 4η καλυτερη επιδοση μεταξυ των κυριοτερων ευρωπαϊκων αγορων! 


Η επιτυχια της Citroen στην ελληνικη αγορα, οδηγησε τις πωλησεις των αυτοκινητων της μαρκας σε μεγαλη αυξηση το 2018. Σε αυτο το διαστημα, οι επιδοσεις σε εμπορικο επιπεδο, εχουν φτασει το +32%, φτανοντας τις 5.767 πωλησεις, ρεκορ απο το 2011, σε ενα περιβαλλον που η αυξηση του συνολου της αγορας εφτασε το +16,5%. Φυσικα, η επιτυχια αυτη πιστωνεται τοσο στο γεγονος πως τα αυτοκινητα της Citroen ξεχωριζουν για την κορυφαια ανεση που προσφερουν με το προγραμμα Citroen Advanced Comfort οσο και για τη φρεσκια σχεδιαση τους. Η τεχνολογια των κορυφαιων και αποδοτικων κινητηρων diesel BlueHDi και των βραβευμενων βενζινης PureTech, αποτελουν τον ακρογωνιαιο λιθο της επιτυχιας. Καθοριστικη και η συμβολη της ελληνικης αντιπροσωπειας, που με την προβολη των μοντελων που φερουν υπερπλουσιο εξοπλισμο, τη σωστη τιμολογιακη τοποθετηση, αλλα και τα ευελικτα προγραμματα αγορας που προσφερει, αποτελει πολο ελξης για το απαιτητικο κοινο της ελληνικης αγορας αυτοκινητου. 

Σημαντικες επιτυχιες σημειωσε και στον τομεα των επαγγελματικων οχηματων η Citroen, καθως το 2018 σημειωθηκε αυξηση πωλησεων +40,7% και το μεριδιο αγορας ανηλθε στο 5,5%! Τεραστια ποσοστιαια αυξηση πωλησεων σημειωσαν το C3 Enterprise (+58%), το Jumpy (+125%) και το Berlingo (+41%).

Η αριστη συνεργασια του εργοστασιου της Citroen (PSA) με την ελληνικη αντιπροσωπεια, εχει αποδωσει καρπους. Σημαντικη στιγμη αποτελεσε η επισκεψη της Προεδρου της Citroen, κυριας Linda Jackson, τον περασμενο Σεπτεμβριο, καθως και η δημιουργια του πρωτου La Maison Citroen στα τελη της περασμενη χρονιας. Η νεα αυτη προσεγγιση του καταναλωτικου κοινου, με τους προτυπους χωρους υποδοχης που συνδυαζουν την πραγματικη φιλοξενια και τη ζεστη ατμοσφαιρα ενος χωρου που κανει τον επισκεπτη να αισθανεται ευπροσδεκτος. Εκτος της κορυφαιας αισθητικης που ειναι εναρμονισμενη με αυτη των αυτοκινητων, το La Maison Citroen υποστηριζεται απο προηγμενες τεχνολογικα λυσεις που προσφερουν τη δυνατοτητα στον επισκεπτη να βιωσει την εμπειρια της συμβιωσης με ενα Citroen, πριν φτασει στη διαμορφωση του δικου του αυτοκινητου και την παραγγελια του. 

Ο Chief Operating Officer της Citroen και της DS Automobiles στην Ελλαδα, Δημητρης Καββουρης, εξεφρασε την ικανοποιηση του για τα εμπορικα αποτελεσματα του 2018, δηλωνοντας: “Ηταν μια πολυ καλη επιδοση για τη χρονια που μας περασε. Ευχαριστουμε πολυ τους πελατες που μας εμπιστευθηκαν, το επισημο Δικτυο Διανομεων της Citroen, το προσωπικο της εταιριας, τους αμεσους συνεργατες μας, τη διαφημιστικη μας εταιρια και ολους οσους μας υποστηριξαν για να πραγματοποιηθουν αυτες οι επιτυχιες”! Η Citroen και τα μοντελα της, προαναγγελλουν ενα μελλον γεματο ανεση, καινοτομιες και ευχαριστες εμπειριες!

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!