Στις 24 Σεπτεμβρίου έρχεται το Peugeot 508 PSE

Η ημερομηνια πλησιαζει. Η Peugeot ετοιμαζει το μεγαλο ντεμπουτο για το πιο sport sedan της ιστοριας της, το 508 PSE. Τετρακινητο, με περισσοτερους απο 400 ιππους (κατα καποιες πληροφοριες θα ειναι \”περιορισμενο\” στους 350), εκρηκτικες επιδοσεις και εκρηκτικοτερη σχεδιαση, αυτο το, περιποιημενο απο τους μηχανικους της Peugeot Sport μοντελο, θα ειναι ο \”προδρομος\” μιας νεας σειρας σπορ αυτοκινητων απο τη γαλλικη μαρκα. Και, πιθανοτατα, θα προετοιμασει το εδαφος για το επομενο e-208 GTi (208 PSE), αλλα και το 308 PSE

Στην περιπτωση του 508 PSE, τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως τα ειχαμε… συνηθισει. Η γαλλικη μαρκα μας ειχε παρουσιασει την σπορ εκδοση του 508 ως concept και, απο την ωρα που ανακοινωθηκε οτι θα βγει στην παραγωγη και μετα, εγινε… χαμος. Ο επικεφαλης της Peugeot, Jean-Philippe Imparato, εχει ξεκαθαρισει οτι οι προπαραγγελιες για το 508 PSE ξεπερασαν \”με ευκολια\” τον αριθμο που ειχε αρχικα σχεδιαστει για παραγωγη (αρχικα, 1000 αυτοκινητα και στη συνεχεια, 2000).


Τι θα ειναι λοιπον το 508 PSE; Εαν εξωτερικα θα ξεχωριζει απο τα αλλα 508 λογω του επιθετικου στυλ, των μεγαλων αεραγωγων και της πληθωρας αεροδυναμικων βοηθηματων, στο εσωτερικο ειναι τα… μεγαλα πραγματα. Οπως ειδαμε στο 508 PSE Concept, κατω απο το καπο, συνδυαζονται τρια μοτερ: Ενα 1,6 λιτρων Puretech που αποδιδει 200 ιππους και συνδυαζεται με δυο ηλεκτρικα μοτερ 110 ιππων εκαστο. Συνδυαστικα, η ισχυς των 410 ιππων και η ροπη των 500 Nm μεταδιδεται στους τεσσερις τροχους.


Και, καπως ετσι, το 508 PSE Concept κανει το σπριντ απο σταση στα 100 χ.α.ω. σε 4,3 δευτερολεπτα, τα 80-120 χ.α.ω. σε 2,5\’\’, τα 80-180 χ.α.ω σε 9,3 δευτερα και η τελικη περιοριζεται ηλεκτρονικα στα 250 χ.α.ω. Αυτα δεν ειναι τα μονα, ωστοσο. 


Το 508 PSE φορα νεα αμορτισερ και ελατηρια, εχει μεγαλυτερο -κατα 24 χιλιοστα εμπρος και 12 πισω- μετατροχιο, ενω πισω απο τις 20αρες ζαντες, στα φρενα βλεπουμε δισκους διαμετρου 380 χλστ. με 4πιστονες δαγκανες. Το πακετο μπαταριων ιοντων λιθιου, χωρητικοτητας 11,9 kWh, εχει τοποθετηθει στο πατωμα του αυτοκινητου, βελτιωνοντας το κεντρο βαρους και την οδικη συμπεριφορα και μπορει να κινησει το γαλλικο sport sedan μονο με ηλεκτρισμο για ως και 50 χιλιομετρα, συμφωνα με το προτυπο WLTP. 


Στο εσωτερικο, το 508 PSE ειναι \”φορτωμενο με ολη την εντυπωσιακη τεχνολογια που παρουσιασε το 508, μονο που εδω εχουμε αρκετο ανθρακονημα και αλκανταρα, ενω αλλαζουν τα καθισματα με μπακετ, πιο σπορ προσανατολισμου. To ερωτημα ειναι ποσες βελτιωσεις θα μας δειξει η Peugeot επανω στο concept που γινεται μοντελο παραγωγης στις 24 Σεπτεμβριου, καθως η αγωνια κορυφωνεται ως προς το αν θα επιβεβαιωθουν οι φημες που θελουν τους μηχανικους της Peugeot να \”κατεβαζουν\” την ιπποδυναμη του PSE στους 350 ιππους, διατηρωντας τα υπολοιπα χαρακτηριστικα…

Tip: Εαν αναρωτιεσαι τι σημαινει PSE, ειναι αρκτικολεξο του Peugeot Sport Engineered.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!