Στο μουσείο του Λούβρου παρουσιάστηκε το νέο DS 3

 
Η γαλλικη DS Automobiles μελος του ομιλου PSA, παρουσιασε σε μια “Avant Garde” εκδηλωση στο μουσειο του Λουβρου, στο Παρισι το νεο DS 3, που πλεον φερει κι αυτο οπως και η υπολοιπη γκαμα της DS Automobiles τα νεα σχεδιαστικα χαρακτηριστικα της μαρκας, τη νεα μασκα DS Wings, που εφεξης θα χαρακτηριζει τη νεα σχεδιαστικη φιλοσοφια της.

Το νεο DS 3 θα κανει την επισημη πρεμιερα του στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, στις αρχες Μαρτιου. 

Διαθεσιμη θα ειναι και η ανοικτη εκδοση του μοντελου DS 3 Cabrio.

Η DS Automobiles καινοτομει με πρωτοποριακες τεχνολογιες και νεες σχεδιαστικες γραμμες, προσφεροντας κομψοτητα και κορυφαια ποιοτητα φινιρισματος που ανταποκρινεται στις υψηλοτερες απαιτησεις.

Η εμπορικη διαθεση του νεου DS 3 στη χωρα μας υπολογιζεται στα τελη Μαρτιου. Το νεο DS 3 εξοπλιζεται με τους νεους Euro 6 κινητηρες Βενζινης “PureTech” και πετρελαιου “BlueHDi”. Με το βραβειο καλυτερου κινητηρα για το 2015 στην κατηγορια του, οι κινητηρες βενζινης “PureTech”, καθως και οι νεοι κινητηρες πετρελαιου “BlueHDi”, προσφερουν μεγιστη οικονομια καυσιμου, χαμηλες εκπομπες ρυπων, ενω ταυτοχρονα υποσχονται υψηλες επιδοσεις. 

Πιο συγκεκριμενα, η γκαμα των κινητηρων βενζινης PureTech θα εχει στη βασικη της εκδοση τον 3κυλινδρο Euro 6 των 1.200 κ.εκ. με 82 ιππους και μηχανικο η αυτοματο κιβωτιο ETG, που θα πλαισιωθει απο δυο turbo εκδοσεις 1.2 με 110 και 130 ιππους αντιστοιχα. Η εκδοση με τους 110 ιππους μπορει να συνδυαστει και με αυτοματο κιβωτιο EAT6. Η κορυφαια εκδοση με την ονομασια “Performance”, εχει κατω απο το καπο της τον γνωστο turbo 1.600αρη του ομιλου PSA. Απο την αλλη, διαθεσιμοι θα ειναι και νεοι Euro 6 κινητηρες πετρελαιου BlueHDi, αποδοσης 75, 100 και 120 ιππων προσφεροντας εξαιρετικα χαμηλα επιπεδα καταναλωσης. 

Η εκδοση “Performance” ξεχωριζει απο το φαρδυτερο μετατροχιο (26 mm εμπρος και 14 mm πισω), καθως και τη μικροτερη κατα 15 mm αποσταση απο το εδαφος. Το εσωτερικο του αυτοκινητου εντυπωσιαζει με την πολυτελεια των επενδυσεων “αλκανταρα”. Τα αναβαθμισμενα φρενα, το κιβωτιο 6 σχεσεων αλλα και το μπλοκε διαφορικο υποσχονται επιδοσεις προσφεροντας οδηγικη απολαυση. 

Κυριο χαρακτηριστικο του ειναι η επανασχεδιασμενη μασκα, η οποια τονιζεται απο ενα χρωμιωμενο περιγραμμα, το νεο εμπρος προφυλακτηρα, τους προβολεις LED, προβολεις ομιχλης LED, καθως και το μεγαλυτερο λογοτυπο. Επισης, οι σχεδιαστες της DS Automobiles εχουν δωσει ιδιαιτερα μεγαλη εμφαση στις δυνατοτητες εξατομικευσης, με αποτελεσμα να ειναι διαθεσιμες συνολικα 78 αποχρωσεις για το αμαξωμα. 

Το εσωτερικο εχει αναβαθμιστει με το συστημα infotainment, που πλεον διαθετει και δυνατοτητες συνδεσης με smartphones (υποστηριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.α.), ενω η νεα touch-screen κεντριζει το ενδιαφερον των επιβατων. Ακομη, ο εξοπλισμος του ανανεωμενου DS 3 μπορει να περιλαμβανει και καμερα οπισθοπορειας, αισθητηρες παρκαρισματος (εμπρος και πισω), active city brake (για αποφυγη συγκρουσης), συστημα υποβοηθησης εκκινησης στην ανηφορα κ.α.

Στην Ευρωπη, τα μοντελα της DS πωλουνται μεσω των εκθεσεων της DS Automobiles, ειτε σε ειδικα διαμορφωμενους εκθεσιακους χωρους σε ολο το δικτυο CITROËN, οπως συμβαινει και στη χωρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!